2 oktober 2017 – Softwareontwikkelaar DirAct It uit Almere heeft voor € 1,5 miljoen obligaties verkocht via NPEX, het platform voor groeifinanciering. Afgelopen dinsdag schreven de eerste NPEX-beleggers in op de opengestelde obligatielening met een rente van 8% en een looptijd van maximaal 5 jaar.

 

DirAct It

Oprichter Van Rijn van DirAct It is zeer ‘verheugd’ over de snelheid en ook over het vertrouwen dat beleggers stellen in zijn bedrijf. Dankzij de extra financiering is DirAct It in staat om de komende jaren in de Benelux – en mogelijk daarbuiten – fors te groeien op het gebied software-oplossingen voor magazijn aansturing, ordermanagement, logistiek en e-commerce.

Mede dankzij het netwerk en het platform van NPEX hebben wij onze groeifinanciering in recordtijd rond gekregen,” aldus DirAct It -oprichter André van Rijn. “De snelheid geeft aan dat ook beleggers vertrouwen hebben in DirAct It. We kunnen nu onze focus richten op de business en de groeistrategie.”

Voor NPEX is de succesvolle uitgifte van DirAct It -obligaties opnieuw het bewijs dat beleggers op zoek zijn naar een effectief platform met beleggingsmogelijkheden. In de eerste helft van 2017 is dankzij NPEX en de beleggers meer dan € 23 miljoen opgehaald voor de groei van ambitieuze ondernemingen. “Wij zijn blij met de snelheid, maar het gaat ons vooral ook om de kwaliteit van de bedrijven en de beleggingsmogelijkheden”, aldus Stephan Roes van NPEX.

Door de snelheid kan DirAct It de ambitie om winstgevendheid en omzet te vergroten door middel van het volgen van een groeistrategie in de Benelux waarmaken. Die houdt onder meer in een versterking van het verkoopapparaat, het uitbreiden van het partnernetwerk en een migratie van de kernactiviteit naar het leveren van standaardsoftware-oplossingen en het geven van meer advies en dienstverlening aan de opdrachtgevers.