Casussen Financieringstoepassingen via de NPEX-effectenbeurs

Onderstaand enkele financieringstoepassingen van onze NPEX-effectenbeurs door uitgifte van obligaties, aandelen en/of certificaten:

Management Buy Out (MBO) / Bedrijfsoverdracht

Bij een Management Buy Out (MBO) neemt het zittende management de aandelen van de onderneming over van de huidige aandeelhouder. Dit proces kan gefinancierd worden door het uitgeven van obligaties of aandelen via de NPEX-effectenbeurs. Dit biedt het management de mogelijkheid om de controle over de onderneming te verkrijgen met behulp van externe financiering.

Snelgroeiende ondernemingen

Snelgroeiende bedrijven hebben vaak behoefte aan extra kapitaal om hun groei te financieren. Vaak in de vorm van werkkapitaal. Door obligaties of aandelen uit te geven via NPEX, kunnen deze ondernemingen kapitaal aantrekken en hun groei voortzetten zonder afhankelijk te zijn van traditionele bankleningen.

Innovatieve ondernemingen / immaterieel actief

Innovatieve bedrijven, vooral die met immateriële activa zoals patenten of technologie, kunnen profiteren van de NPEX-effectenbeurs. Het uitgeven van obligaties of aandelen biedt een manier om kapitaal aan te trekken voor verdere ontwikkeling en commercialisering van hun innovaties.

Internationale ondernemingen

Bedrijven met internationale ambities kunnen via de NPEX-effectenbeurs kapitaal ophalen om hun expansie te financieren. Dit kan hen helpen om nieuwe markten te betreden, productielijnen uit te breiden of buitenlandse vestigingen op te zetten.

Ondernemingen met omvangrijke investeringen

Ondernemingen die grote investeringen moeten doen, zoals in infrastructuur of apparatuur, kunnen via de NPEX-effectenbeurs obligaties of aandelen uitgeven. Dit stelt hen in staat om de benodigde fondsen te verzamelen zonder hun eigen vermogen aan te tasten.

Pre-exit van de DGA

Voor DGA’s (Directeur-Grootaandeelhouders) die zich willen voorbereiden op een toekomstige exit, biedt de NPEX-effectenbeurs de mogelijkheid om alvast een deel van hun aandelen te gelde te maken. Dit kan door de uitgifte van certificaten of aandelen, waardoor zij kapitaal kunnen vrijmaken terwijl ze nog steeds betrokken blijven bij de onderneming.

Ondernemingen en Coöperaties met veel (certificaten van) aandeelhouders of leden

Ondernemingen en coöperaties met een groot aantal aandeelhouders of leden kunnen via de NPEX-effectenbeurs efficiënter kapitaal aantrekken. Door de uitgifte van certificaten of aandelen kunnen zij hun leden of aandeelhouders de mogelijkheid bieden om te investeren in de groei en ontwikkeling van de organisatie.

Wat is de NPEX-effectenbeurs?

De NPEX-effectenbeurs is een platform waar middelgrote bedrijven kapitaal kunnen aantrekken door de uitgifte van aandelen, obligaties en certificaten.

Het biedt een alternatief voor traditionele financieringsmethoden, zoals bankleningen, en stelt bedrijven in staat om rechtstreeks toegang te krijgen tot de kapitaalmarkt.

Investeerders kunnen via NPEX investeren in bedrijven die zij willen ondersteunen en zo bijdragen aan de groei en ontwikkeling van deze ondernemingen, terwijl zij zelf profiteren van potentiële rendementen.

Geïnteresseerd? Neem dan contact met ons op!