Geld Storten? Klik hier voor meer informatie
Meer informatie

Beleggen bij NPEX

Via NPEX kunt u rechtstreeks beleggen in snelgroeiende ondernemingen in het midden- en grootbedrijf. Door te beleggen in deze ambitieuze ondernemingen kunt u als belegger een mooi rendement realiseren. 

U kunt via NPEX op twee manieren beleggen in deze ondernemingen. Dit doet u via een inschrijving op een emissie of via een aankoop op de NPEX-effectenbeurs. De obligaties of certificaten van aandelen zijn na uitgifte verhandelbaar op de NPEX-effectenbeurs. En de ondernemer? Die kan door het ​​verkrijgen van financiering ​doorgroeien en zijn ambities waarmaken.

Kjik voor onze noteringen op Effectenbeurs.

Uw voordelen als belegger bij NPEX

Hoge rentes op obligaties

Aandelen, fondsen, obligaties en warrants zijn verhandelbaar op de NPEX-effectenbeurs

De effecten worden ondergebracht bij Euroclear Nederland

Onafhankelijke toetsing en deskundige beoordeling van de ondernemingen

Beleg samen met particuliere, zakelijke en institutionele beleggers

Toegang tot uitgebreide & begrijpelijke informatievoorziening

Rechtstreeks beleggen in verschillende soorten ondernemingen

Het openen van een NPEX-rekening is geheel gratis

Download Whitepaper
Open hier een gratis npex-rekening

Beleggingsproducten

Obligaties

Het rentepercentage van de obligatieleningen die op NPEX worden uitgegeven is relatief hoog. De vaste rente, die maandelijks betaald wordt, ligt op jaarbasis tussen de 5-10%. De hoogte van de rente is afhankelijk van het trackrecord van het bedrijf, de financiële ratio’s en andere relevante zaken. De looptijden van de obligatieleningen op NPEX zijn 4 tot 7 jaar. De obligaties zijn verhandelbaar op de NPEX-effectenbeurs.

Aandelen

U kunt certificaten van aandelen van ondernemingen kopen en desgewenst later weer verkopen. Het rendement op deze aandelen is afhankelijk van de groei en de winstontwikkeling van de onderneming waarin wordt belegd. ​Ondernemingen kunnen besluiten dividend uit te keren.

Warrants

U kunt via NPEX warrants kopen en verkopen. Een warrant is een verhandelbaar financieel instrument dat gedurende een vooraf vastgestelde periode het recht geeft om een bepaald aantal aandelen tegen een vooraf vastgestelde koers te verwerven. Een warrant wordt uitgegeven door de uitgevende instelling. Een warrant geeft niet de verplichting tot het kopen van de onderliggende financiële instrumenten. De waarde van een warrant volgt over het algemeen de waarde van het onderliggende financiële instrument.

Beleggingsfondsen

Via NPEX kunt u beleggen in beleggingsfondsen van verschillende aanbieders. Deze fondsen worden beheerd op basis van een vergunning van de Autoriteit Financiële Markten (AFM). Op de fondspagina van de aanbieder plaatst NPEX alle relevante ​documenten en nieuwsberichten.