Apeldoorn, 3 juni 2016 – Het Apeldoornse ict-bedrijf Be Informed is gekozen tot winnaar van de Innovatie Challenge Award van de NCI Agency van de NAVO. Met deze internationale waardering behoort Be Informed tot de top-10 van meest innovatieve MKB-bedrijven van het digitale onderdeel van de NAVO, NCIA Agency.

Het bekroonde voorstel van Be Informed voorziet militaire eenheden van real time informatie (data) uit internetknooppunten. Zo kan Be Informed informatie van potentiële vijandige partijen uit telefoongesprekken, e-mails en sociale media continu classificeren en omzetten in adequate acties  tijdens missies in het veld.

MKB-bedrijven en wetenschappers van alle 28 NAVO-lidstaten zijn in april uitgenodigd een voorstel te doen voor deze Innovatie Challenge. Uit de 65 voorstellen zijn in totaal 10 winnaars gekozen waaronder één Nederlands bedrijf: Be Informed.

De bedrijven die uitgenodigd zijn om deel te nemen, zijn BOA-certificaathouders van de NAVO. Be Informed heeft dit certificaat verkregen in februari 2015 en is daarmee gescreend op voorwaarden die de NAVO stelt aan zijn toeleveranciers. Be Informed diende het winnende voorstel in mede namens SaS Software, die geavanceerde tools levert voor visualisatie van Analytics en Social Network Analytics.

Wereldwijd bewezen

Be Informed heeft sinds haar start in 2006 een uniek en zeer compleet Robotic Software Platform ontwikkeld. De Innovatie Challenge Award komt ook op het moment dat het bedrijf een obligatielening uitgeeft via mkb-beurs NPEX om de komende tijd versneld te kunnen groeien.

Het Be Informed-Platform en de toegevoegde waarde ervan is inmiddels op wereldwijde schaal bewezen bij grote organisaties, zoals Procter & Gamble, het Europese Patent Office, de immigratiediensten van Nederland en Groot-Brittannië en bij grote banken en verzekeraars in Groot-Brittannië.

Een leidend en uniek software platform

Klanten en analisten zien het platform als wereldwijd leidend in de Robotic Process Automation markt. Met name als het gaat om complexe processen (bijvoorbeeld met veel dynamiek en veel regelgeving) en het toepassen van contextuele data die worden getoetst aan specifieke regelgeving per land, is het platform van Be Informed uniek.

Volgende week ontvangt Be Informed bij een NAVO-bijeenkomst in Estland de Innovatie Challenge Award uit handen van generaal-majoor Koen Gijsbers, hoofd van NATO NCIA Agency.

Voor praktische informatie: contact Linda Zwierlink,
Corporate Communications:
+31 (0)55 368 1420
[email protected]

Meer info:
Sylvia Roelofs, directeur Be Informed Europa
Tel +31 (0)6 55721075
email: [email protected]