24 mei 2016, APELDOORBN/DEN HAAG – Be Informed, leverancier van software voor robotisering van kenniswerken, geeft via het handelsplatform NPEX, een achtergestelde obligatielening uit met een maximale looptijd van vijf jaar tegen een rente van 8,5%.

De onderneming, gevestigd in Apeldoorn, maakt een aanzienlijke omzetgroei door en wil met de beoogde opbrengst van de uitgifte van in totaal 2.499 obligaties ter waarde van €1.000,- (€2.499.000) versneld profiteren van de revolutionaire ontwikkelingen in de robotisering van kenniswerken en de potentiële vraag naar producten van Be Informed.

Het Apeldoornse bedrijf is actief op diverse markten met het Be Informed Robotic Software Platform voor Robotisering van kennisintensieve processen, waaronder Nederland, Groot- Brittannië en de Verenigde Staten.

Met de verkoop van gebruikslicenties en onderhoudsovereenkomsten aan onder andere overheidsinstellingen, zoals de Immigratie- en Naturalisatiedienst, Home Office/Immigrations in Groot-Brittannië, EPA in de Verenigde Staten en financiële dienstverleners, waaronder Tesco Bank en Deloitte, en in de Verenigde Staten Procter & Gamble, ziet Be Informed kansen om in een hoger tempo verder te groeien.

In 2015 bedroeg de omzet van het bedrijf €4,4 miljoen en werd een nettowinst geboekt van €226.000.

Be Informed-ceo Rik Hoogenberg verwacht voor de komende drie jaar een geprognotiseerde groei van circa 30 procent per jaar. Met de opbrengst van de obligatielening verstevigt Be Informed de financiële positie, waardoor het mogelijk wordt om versneld overheden, financiële dienstverleners en partijen in de industriële sector tot klant te maken.

,,De economische impact van de robotisering van kenniswerk heeft enorme gevolgen”, aldus Hoogenberg aan de vooravond van de NPEX-listing.

,,Na de entree van de robots in de industrie zal nu de robot-software ervoor zorgen dat er betere adviezen worden gegeven op basis van een specifieke klantsituatie. Door het robotiseren van routinematige activiteiten in complexe processen kunnen kenniswerkers zich beter gaan concentreren op uitzonderingsgevallen.”

Be Informed is fors geherstructureerd na een faillissement van haar Nederlandse dochterorganisatie die verantwoordelijk was voor implementaties in 2014. Het bedrijf heeft momenteel plm. 30 medewerkers in dienst, is flexibel en concentreert zich op de unieke kennis en producten van het bedrijf. Sinds de oprichting in 2004 is al meer dan €30 miljoen geïnvesteerd in de robot-software. ,,Ons bedrijf is hier sterker uitgekomen,” zegt Hoogenberg. ,,Onze klanten zijn gebleven, en we hebben een indirect kanaal van sterke partners opgebouwd. Ons product is ook na 2014 altijd blijven glimmen.”

Vanaf 24 mei kan via NPEX (www.npex.nl/be-informed) op de Be Informed obligaties worden ingeschreven. Verhandeling van de obligaties op het NPEX-platform geschiedt vanaf uitgiftedatum, naar verwachting vanaf woensdag 6 juli 2016.

Voor het kopen en verkopen van de obligaties is een NPEX beleggingsrekening vereist bij de Stichting NPEX Bewaarbedrijf

Over NPEX NPEX

is de MKB-Beurs van Nederland, waar ondernemende beleggers kunnen investeren en handelen in ambitieuze ondernemingen die op zoek zijn naar groeifinanciering.

NPEX is een beleggingsonderneming met een vergunning van de Autoriteit Financiële Markten. NPEX staat onder doorlopend toezicht van de AFM en DNB. Onder de aandeelhouders van NPEX bevindt zich Inkef Capital, een dochteronderneming van pensioenfonds ABP.