Apeldoorn, 20 april 2016 –  Het Benelux-Bureau voor Intellectuele Eigendom (BBIE) heeft Be Informed recent geselecteerd om het online i-depot te (her)bouwen. Het i-depot van het BBIE dient ertoe om het bestaan van een idee, concept, (mode)ontwerp, prototype, film, songtekst enz. vast te leggen. De online i-depot applicatie legt in een aantal stappen vast wie de indiener is en wat de omschrijving van het idee is. Met het i-depot kan de indiener wettelijk bewijzen dat de creatie op een bepaalde datum al bestond.

Be Informed en i-Depot

Het Robotic Process Automation Platform van Be Informed zorgt er voor dat het indienen, betalen, verlengen, beheren, openbaar maken, beëindigen van i-depots 100% geautomatiseerd wordt, zodat er geen administratieve, juridische of materiële tussenkomst van het Bureau nodig is. Ook zorgt het Be Informed Platform er voor dat de vertrouwelijkheid van niet-openbaar gemaakte (delen van) i-depots wordt gewaarborgd en dat aan alle relevante regels en voorwaarden wordt voldaan. 

Bewezen oplossing voor het registeren en beheren van Intellectueel Eigendom

Be Informed heeft een bewezen oplossing op het gebied van het aanvragen, registreren en beheren van Patenten en Merken. Zo heeft Be Informed zowel voor het Bureau voor Intellectueel Eigendom van de Europese Unie (EU IPO) als voor het Europees Patenten Bureau (EPO) projecten uitgevoerdHet Europees Patenten Bureau EPO gebruikt het platform van Be Informed ter ondersteuning van het online indienen en beheren van patenten (e-Filing) en bouwt op dit moment aan een oplossing (e-Dossier) ter ondersteuning van haar interne medewerkers bij het toekennen van patenten.

Be Informed ziet het domein van registreren en beheren van Patenten en merken als een markt die veel kansen biedt voor haar platform. Op dit moment zijn meerdere Europese landen geïnteresseerd in de software van Be Informed. 

Een leidend en uniek software platform

Be Informed is de Nederlandse ontwikkelaar van een wereldwijd toonaangevend software platform voor Robotic Process Automation. Na de automatisering van productie- en routinematig werk is Robotic Process Automation de volgende revolutionaire ontwikkeling in wat ook wel Intelligent Automation wordt genoemd. Het Be Informed platform wordt toegepast als digitale assistent voor het verbeteren van klantinteractie en het ondersteunen van kenniswerkers bij de uitvoering van hun taken zoals het verlenen van vergunningen en geven van adviezen. Het Be Informed platform verbetert de efficiency en kwaliteit van de uitvoering sterk.