OutTrade Obligatie 10%

Nieuw op NPEX? Reserveer zonder verplichtingen

Rente maandelijks ontvangen: 10% per jaar (excl. servicekosten)

Deelname: Vanaf € 500 (5 obligaties)

Looptijd: 60 maanden

Lening: € 2.000.000

Einde inschrijving emissie: 19 februari 2024

Verkorte presentatie waarom inschrijven: Klik hier

Informatie Memorandum: Klik hier

Zekerheden: Pandrecht op voorraden (waarde € 3.344.709 per 30-6-2023)

Korting vanaf 40% op OutTrade producten: Bij investering vanaf € 500Over OutTrade

Investeren in OutTrade via NPEX

OutTrade is een familiebedrijf en door de jaren heen gegroeid naar een respectabele groothandel voor producten voor de tuin, het terras en het buitenleven.

Onze producten zijn onderverdeeld in vier categorieën die wij (mede) onder onze eigen merken aanbieden:

  • SunRed: heaters en terrasverwarmers
  • RedFire: vuurschalen, tuinhaarden en houtopslagmogelijkheden
  • SUMM: barbecues en buitenkeukens
  • Aurora: waterelementen

Door OutTrade wordt continue gekeken naar productontwikkeling en nieuwe trends op het gebied van tuin, terras en het buitenleven. Het onderscheidend vermogen van OutTrade bestaat uit eigen merken waarmee OutTrade continue tracht inspirerend en innovatief te zijn. Zo levert OutTrade op dit moment als enige terrasverwarmers die zelfstandig en gezamenlijk met een app op de smartphone bediend kunnen worden. Hiermee kan de gebruiker de heater(s) volledig instellen en op afstand bedienen.

OutTrade levert inmiddels aan klanten over de hele wereld. Verkoop vindt plaats aan grote retailers, tuincentra en webwinkels, zowel nationaal als internationaal. De klantenkring van OutTrade bestaat inmiddels uit meer dan 1.200 klanten gevestigd in meer dan 30 landen wereldwijd. Aansprekende namen van klanten zijn bijvoorbeeld Aldi, Intratuin en vergelijkbare bedrijven in Europa zoals de Karwei, Action, CoolBlue, Sligro en Makro. OutTrade beschikt over een uitstekend netwerk en reputatie in de markt waardoor steeds meer grote retailers graag zaken met OutTrade doen.
Per direct inschrijven vanuit uw NPEX-rekening

“Inspiration and Innovation”

Bekijk de video van OutTrade

Waarom investeren in OutTrade?

Waarom investeren in OutTrade

Lees het in de speciale presentatie ➜

  1. Sterke marktpositie met eigen merken en innovatieve producten.
  2. Aansprekende klanten in een aantrekkelijke nichemarkt.
  3. Financieel sterk trackrecord.
  4. Ervaren ondernemers met een sterk netwerk in de markt.

Zekerheden

In het geval er voor minimaal € 1 miljoen aan financiering wordt opgehaald zal OutTrade een 1e pandrecht vestigen ten behoeve van de obligatielening op de voorraden.

De waarde van de voorraden is per 30 juni 2023: € 3.344.709

Als er minder dan € 1 miljoen aan financiering wordt opgehaald dan zal er een 2e pandrecht worden gevestigd op de voorraden ten behoeve van de obligatielening.

Aanbod voor investeerders OutTrade

Graag willen wij onze investeerders kennis laten maken met de hiervoor genoemde producten en daarom bieden wij onze investeerders de gelegenheid om tegen aantrekkelijke kortingen de hiervoor beschreven producten van OutTrade aan te schaffen.

Op de adviesverkoopprijzen die wij naar onze klanten communiceren bieden wij onze investeerders de volgende kortingen:

De artikelen zijn in onze showroom te Nieuwleusen te bekijken. U kunt ook online het assortiment vinden:

Duurzaamheid & missie

OutTrade streeft ernaar om producten te ontwikkelen die voor iedereen toegankelijk zijn en waar iedereen van kan genieten. Centraal in onze missie staan de waarden van comfort en functionaliteit. OutTrade gelooft in het belang van producten die niet alleen voldoen aan de behoeften van onze klanten, maar ook een gevoel van gemak bieden.

Daarnaast behoort maatschappelijk verantwoord ondernemen ook tot onze missie. OutTrade is actief lid van verschillende (milieu)organisaties zoals BSCI, Circulair Plastics Alliance en Amfori. Duurzaamheid en ecologische en maatschappelijke verantwoordelijkheid maken deel uit van de filosofie van OutTrade. Deze organisaties voeren normen op het gebied van onder andere duurzaamheid welke OutTrade actief naleeft, wat OutTrade ook eist van haar producenten. Deze normen worden regelmatig extern gecontroleerd op de desbetreffende productielocatie en er wordt actief gestuurd op continue verbetering van de prestaties op het gebied van duurzaamheid en sociale en maatschappelijke impact. Zo wordt er bijvoorbeeld gecontroleerd op arbeidsomstandigheden, of er geen gebruik wordt gemaakt van kinderarbeid en het gebruik van bepaalde grondstoffen.

Het speerpunt van duurzaamheid komt op verschillende vlakken tot uiting. Het huidige pand dat gebruikt wordt door OutTrade is gasloos en voorzien van een warmtepomp en zonnepanelen. OutTrade is nu grotendeels zelfvoorzienend in haar energiebehoefte. Daarnaast wordt actief gekeken naar de mogelijkheden om in de verpakkingen van de producten van OutTrade het verpakkingsmateriaal (en het gebruik van plastic) te verminderen. Bijvoorbeeld door het plastic te vervangen door recyclebaar karton.


Omzetverdeling & klanten

Het grootste deel van onze omzet komt uit de heaters en terrasverwarmers. De focus van OutTrade richt zich ook op de heaters en terrasverwarmers omdat OutTrade zich kan onderscheiden in deze nichemarkt en de concurrentie op dit gebied het minst groot is. Daarnaast is de brutomarge op heaters en terrasverwarmers aanzienlijk hoger dan op andere producten in het assortiment van OutTrade.Management

René en Angela Dijkman vormen tezamen het managementteam.

René Dijkman is de algemeen directeur van OutTrade. Voordat hij in 2004 met OutTrade begon heeft hij jarenlang ervaring opgedaan als inkoper en productmanager bij Groenblok B.V. (onderdeel van het Blokker concern). Hij beschikt over aanzienlijke marktervaring en kenmerkt zich als een zeer commercieel, creatief en goede netwerker. Hij heeft gedurende zijn tijd bij Groenblok B.V. een groot internationaal netwerk opgebouwd dat hij inzet voor de groei van outTrade B.V.

Angela Hulst-Dijkman is als DGA van OutTrade strategisch verantwoordelijk voor de communicatie en marketingafdeling en coördinerend op alle vlakken binnen de onderneming.


Doel emissie

OutTrade wil € 2 miljoen lenen van beleggers voor de volgende doeleinden:

Aflossing overstand financiering ABN AMRO

Een deel van de opbrengst van de obligatielening zullen wij aanwenden voor de aflossing van de overstand onder de financiering van ABN AMRO. Deze overstand bedraagt op het de datum van dit informatiememorandum € 72.707. De overstand kan nog afnemen, maar zal niet toenemen.

Voorfinanciering orders

Daarnaast willen wij de opbrengst van de obligatielening aanwenden voor de voorfinanciering van nieuwe orders. Financiering is met name nodig voor de lange doorlooptijd van orders die in China worden geproduceerd. Bij aanvang van de productie van een order door een retailer, vereist de Chinese producent dat OutTrade minimaal 30% aanbetaalt. Het restant wordt door OutTrade betaald na inscheping gedurende de reis naar Nederland (of elders), maar ieder geval voordat de goederen worden ingeklaard. Daarna worden de producten pas geleverd aan de retailer. Deze neemt vervolgens nog een betaaltermijn van 60 tot 90 dagen in acht. Gedurende deze periode dienen de producten door OutTrade gefinancierd te worden wat tot een fors kapitaalsbeslag leidt. Het aantrekken van deze financiering zal gebruikt worden om dit hogere werkkapitaal te financieren. Deze financiering resulteert in de mogelijkheid om meer orders te kunnen uitvoeren en als onderneming verder te kunnen groeien.

Gedeeltelijke aflossing financiering ABN AMRO (voorraadfinanciering)

Indien wij een bedrag van € 1.000.000 of meer lenen zullen wij dit besteden aan de aflossing van de voorraadfinanciering van ABN AMRO. Zoals in het Informatie Memorandum uiteengezet stond OutTrade in de coronaperiode voor uitdagingen in de supply chain die onze cashflow positie onder druk hebben gezet. Wij hebben gezien de daar genoemde uitdagingen een hoge voorraadpositie opgebouwd. Met ABN AMRO hebben wij een debiteuren- en voorraadfinanciering met een maximumbedrag van € 5 miljoen afgesloten. Echter, de huidige benutting van deze financiering is veel lager vanwege bepaalde voorwaarden/beperkingen die ABN AMRO stelt (zijnde een koppeling tussen voorraden en debiteuren). Een bedrag van circa € 727.000 voor de voorraadfinanciering zal met de opbrengst van de obligatielening worden afgelost. De financiering zal daarna worden voortgezet als enkel een debiteurenfinanciering.


Risico’s en zekerheden

  • Als er voor € 1 miljoen aan financiering wordt opgehaald zal er een 1e pandrecht worden gevestigd op de voorraden ten behoeve van de obligatielening. Als er voor minder dan € 1 miljoen wordt opgehaald wordt er een 2e pandrecht gevestigd.
  • De holdingmaatschappij is de uitgevende instelling van de obligatie. Ook de andere entiteiten, zoals de werkmaatschappij zijn hoofdelijk aansprakelijk voor de nakoming van de verplichtingen.

Aan beleggen zijn altijd risico’s verbonden. Het belangrijkste risico dat u loopt, is dat Dijkman Holding B.V. geen geld heeft om u terug te betalen of om de rente te betalen. Dit zou onder meer kunnen gebeuren indien onze producenten om bepaalde redenen geen producten meer leveren of als concurrenten het beter doen. Dan kan het zijn dat u niets van de lening terugbetaald krijgt en dat u geen rente krijgt.

Voor de volledige beschrijving en de beschrijving risico’s verwijzen wij u naar het Informatie Memorandum en het blad met Essentiële beleggersinformatie.

Tarieven

Onderstaand zijn de tarieven weergegeven die NPEX hanteert.

NPEX-rekening gratis
Geld storten gratis
Inschrijfkosten emissie 1% éénmalig
Servicekosten 0,05% per maand*

*Te berekenen over de nominale waarde van de obligaties in portefeuille op coupon betaaldatum en te verrekenen met de (maandelijkse) rentebetaling.

Bekijk de effecten:

 Klik op de onderstaande knop voor het Informatie Memorandum en overige documentatie:

Bent u geïnteresseerd in deze emissie?