Fixers Holding B.V., de grootste keten van reparatiewinkels in Nederland voor o.a. mobiele telefoons, tablets, laptops en gameconsoles, financiert de beoogde forse groei van het merk en het aantal locaties in Nederland en België met de uitgifte van een converteerbare obligatielening via de NPEX-effectenbeurs.

Beleggers ontvangen een jaarlijkse rente van 8% op hun obligaties, die na 5 jaar kunnen worden omgezet in certificaten van aandelen. Fixers wil maximaal €3 miljoen lenen om de groeiambities te verwezenlijken. Fixers Holding B.V. krijgt een notering aan de NPEX-effectenbeurs als er door beleggers voor minimaal €750.000 wordt ingeschreven op de uitgifte.

De directie van Fixers heeft de ambitie om eind 2024 het toonaangevende merk en reparatienetwerk gerealiseerd te hebben in Nederland en België. Momenteel heeft Fixers reeds 13 vestigingen in onder meer Amsterdam, Haarlem, Rotterdam, Breda, Rosmalen en Nieuw-Vennep, waar ook het hoofdkwartier is gevestigd en het plan is dit uit te bouwen naar in totaal 35 locaties.

Volgens CEO Marcel Honsbeek biedt Fixers zowel de particuliere als de zakelijke markt een transparant en betrouwbaar concept voor reparaties van mobiele telefoons, tablets, laptops en gameconsoles van alle merken waaronder Apple en Samsung. ,,We garanderen een veilige, betrouwbare omgeving en kwalitatief hoogwaardige service via onze gecertificeerde technicians (Fixers). Dit in combinatie met de snelste doorlooptijden in de markt en aantrekkelijke pricing geeft ons een onderscheidende positie”, aldus Honsbeek. ,,We geven levenslange garantie op de Premium onderdelen en berekenen geen onderzoekskosten.”

De uitbouw van Fixers naar 35 vestigingen in de komende jaren betekent dat een deel van de opbrengst van de obligatielening als groeifinanciering wordt gebruikt voor investeringen in verbouwing, inrichting en aanleg van voorraden op de nieuwe locaties.

Daarnaast wordt er geïnvesteerd in het aantrekken van nieuwe deskundige technicians, die in de eigen Fixers Academy worden opgeleid tot gecertificeerde fixers. Ook wordt de opbrengst gebruikt voor Marketing om substantieel te investeren in het Fixers merk om de landelijke bekendheid van Fixers te vergroten en meer klanten naar de winkels te trekken.

De huidige aandeelhouders van Fixers, onder wie investeerders Michiel Mol en Stephan Nuijten, hebben hun vertrouwen uitgesproken in de strategie om de reparatieketen verder landelijk uit te rollen. ,,Ik vergelijk ons concept met dat van autoruithersteller Carglass, alleen Fixers repareert mobiele telefoons, tablets en laptops. Er is een enorme markt voor transparantie en eenduidige kwaliteit”, aldus Michiel Mol.

Lees hier het prospectus.

Arthur Klinkenberg (links), Alexander van Wijngaarden (midden), Marcel Honsbeek (rechts)

Klik hier om het interview te raadplegen.