Innr Lighting

Steeds meer apparaten in huis worden ‘slim’, ook de verlichting. Alle verlichting in huis is dan draadloos verbonden met het internet en bedienbaar met een app, met de stem of volautomatisch. Dat zorgt voor meer gemak en veiligheid in huis en het bespaart energie.

Innr maakt het comfort van slimme verlichting bereikbaar voor iedereen. Met goede en gemakkelijke producten, die compatibel zijn met andere merken slimme verlichting, en die dankzij een efficiënt online verkoopmodel ook nog eens heel betaalbaar zijn.

Over Innr Lighting

Innr Lighting B.V. ontwikkelt en verkoopt ‘slimme’ LED verlichting voor consumenten. Het bedrijf heeft een efficiënt online businessmodel, waardoor zij haar producten betaalbaar kan houden. De producten van Innr Lighting B.V. gebruiken de Zigbee standaard waardoor ze ook werken met producten van andere leveranciers.

Producten

Het Innr assortiment bestaat uit slimme lampen, slimme armaturen voor binnen en buiten, en slimme bediening. Slimme lampen zijn slimme peertjes, kaarslampjes of spotjes die in de fitting van een bestaand armatuur gedraaid worden. Daarmee kunnen bestaande armaturen ‘slim’ gemaakt worden, zodat ze draadloos te bedienen zijn.

Slimme armaturen, zoals een LED-strip of inbouwspot hebben geen vervangbare lichtbron. De LED’s en de slimme bediening zijn in het armatuur geïntegreerd. Daardoor kan dit soort armaturen heel compact zijn.

De slimme bediening bestaat uit een bridge, een smartphone app en een cloud systeem. Innr heeft een eigen systeem dat ze grotendeels zelf ontwikkeld heeft. Het bedrijf kan daardoor complete oplossingen leveren en wordt zo nooit compleet afhankelijk van andere merken.

Succesfactoren

Het business model van Innr Lighting B.V. rust op drie pijlers:

  1. Innr Lighting B.V. verkoopt alleen via online platforms en retailers. Daardoor houdt het bedrijf de verkoop- en distributiekosten laag en kan het  marketing heel gericht en efficiënt inzetten.
  2. Innr producten zijn compatibel. Ze werken ook samen met de slimme verlichting van Philips, Osram en Ikea. Ze werken namelijk op basis van dezelfde Zigbee standaard voor draadloze bediening. Daardoor kunnen de meeste gebruikers van slimme verlichting hun systeem ook uitbreiden met Innr lampen en armaturen.
  3. Innr maakt slim licht makkelijk. Innr Lighting B.V. mikt niet op de innovators maar op de grote groep van praktisch ingestelde consumenten, de ‘early majority’. Dus helpt het bedrijf haar klanten met simpel en duidelijk online advies over praktische toepassingen en met goede persoonlijke service. Zo maakt Innr Lighting B.V. slim licht laagdrempelig.

Groei

De omzet van Innr Lighting B.V. is sterk gestegen sinds het bedrijf eind 2016 internationaal via online platforms en online retailers is gaan verkopen. Van een omzet van € 292.366 in 2017 groeide het bedrijf naar een omzet van € 5.708.000 in 2021.

Dat komt doordat Innr Lighting B.V. in een sterk groeiende markt actief is, doordat het bedrijf haar distributienetwerk internationaal online uitrolt, doordat het haar productassortiment blijft uitbreiden en doordat het slim gebruik maakt van online advertising.

Ook de winstgevendheid van Innr Lighting B.V. is sterk gegroeid. Dat komt door de sterk gestegen omzet en de hogere bruto marge. In 2021 was het bedrijfsresultaat (EBIT) € 498.986, een stijging van 50% ten opzichte van 2020 (€ 331.871). De bruto marge steeg van 56% naar 60%.

innr-emissie-omzet
innr-bedrijfsresultaten

Mijlpalen

Sinds de oprichting in 2012 richt Innr Lighting B.V. zich puur op slimme verlichting.

Na een succesvolle Kickstarter campagne introduceerde Innr haar eerste producten in 2014 in fysieke winkels via een pilot met Intergamma. Eerst gebruikte het nog een eigen draadloos protocol, maar vanaf 2014 zette Innr Lighting B.V. vol in op de Zigbee standaard. Daardoor werken Innr producten naadloos samen met andere slimme verlichtingssystemen in de markt, zoals met de systemen van Philips Hue. Hierdoor is Innr’s potentiële markt enorm vergroot.

In 2015 maakte Innr Lighting B.V. de stap naar online retailers en vanaf 2016 is het bedrijf ook in Duitsland en het Verenigd Koninkrijk online gaan verkopen. Dat bleek een gouden greep; de tractie was er vele malen groter dan in de Nederlandse fysieke winkels. Het bedrijf heeft vervolgens besloten om helemaal te gaan inzetten op het online kanaal. In dit kanaal kan het veel sneller en efficiënter opschalen dan in traditionele winkels.

In 2017 is Innr Lighting B.V. in Frankrijk en Spanje gaan verkopen, en in 2018 heeft het bedrijf ook Italië en Scandinavië aan haar afzetmarkt toegevoegd. In 2019 is de grote stap naar de Verenigde Staten gemaakt, door daar op Amazon te gaan verkopen.

In de tussentijd heeft het bedrijf ook haar productportfolio steeds verder uitgebreid. Inmiddels verkoopt Innr slimme peertjes, spotjes en kaarslampjes in wit, in aanpasbaar wit, in kleur en in de retro filament stijl. Ook op het gebied van armaturen en accessoires blijft Innr Lighting B.V. uitbreiden. In 2018 introduceerde het bedrijf een lichtstrip en een slimme stekker en in 2019 heeft het een serie lampen voor de Verenigde Staten op de markt gebracht. In 2020 heeft Innr Lighting B.V. het assortiment uitgebreid met een assortiment armaturen voor in de tuin, plus spotjes en plafondlampen. In 2021 introduceerde het bedrijf een compleet nieuwe versie van het eigen Innr bedieningssysteem, met een betaalbare bridge en draadloze schakelaars.

mijlpaal-innr-npex

Markt en consumentenbehoefte

Innr Lighting B.V. is actief in de markt voor slimme verlichting voor thuisgebruik. Sinds de introductie van de eerste Zigbee lamp in 2012 is de behoefte aan slimme verlichting sterk gegroeid. 17% van de Nederlandse huishoudens heeft al slimme verlichting en een kwart van de huishoudens is van plan het binnenkort te gaan aanschaffen. Consumenten worden vooral aangetrokken door het gemak, de veiligheid en de energiebesparing.

Ook wereldwijd is slimme verlichting een groeimarkt. Analisten voorspellen dat de Europese markt met 14 % per jaar zal blijven groeien tot ruim 5 miljard euro in 2026. De Amerikaanse markt groeit naar verwachting met 10% per jaar tot 3.8 miljard euro in 2025.

Innr-slimme-verlichting-wereldmarkt

Op dit moment bestaat de markt nog vooral uit slimme peertjes die in een bestaand armatuur gedraaid kunnen worden. In de gewone verlichtingsmarkt is het al jaren de trend dat LED modules in armaturen geïntegreerd worden. Daardoor is er geen peertje meer nodig. Innr Lighting B.V. verwacht dezelfde trend in de markt voor slimme verlichting. De vraag zal verschuiven van slimme peertjes naar geïntegreerde slimme verlichting.

Kanalen

Innr Lighting B.V. heeft ervoor gekozen om haar producten alleen via online retailers en platforms te verkopen. Dit is het belangrijkste kanaal voor de smart home consument en het groeit sterk. Het is ook veel efficiënter dan verkoop via fysieke retail, marketinginspanningen zijn er veel gerichter en het is veel beter schaalbaar.
Het bedrijf verkoopt inmiddels in heel West-Europa en in de Verenigde Staten. 87% van de omzet komt van buiten Nederland in 2021.

innr_omzet-emissie-beleggen
innr-belangrijke-kanalen

Concurrentie

Ten opzichte van de marktleider positioneert Innr zich als een goed en betaalbaar alternatief voor de meer praktisch ingestelde consument. Doordat Innr alleen online verkoopt kan het bedrijf de kosten laag houden. Daarbij heeft Innr Lighting B.V. relatief weinig last van andere aanbieders, doordat het technisch lastig is om echt goede, 100% compatibele producten te maken die goede online reviews krijgen. Innr lampen hebben gemiddeld een 4.0 sterren review op Amazon. Door het Duitse Chip magazine is Innr uitgeroepen tot Top Smart Home aanbieder, boven merken als LIFX en Ikea.

Management

Het management team van Innr Lighting B.V. bestaat uit vier personen:

Jeroen Dalderop

CEO en verantwoordelijk voor algemeen management, strategie en marketing. Hij was eerder General Manager van Philips Lighting Japan.

Rob Timmer

COO en verantwoordelijk voor productcreatie, inkoop en operatie. Hij was de commerciële man achter de achter de eerste Smart TV’s van Philips.

Gerry Vermeulen

Innr’s CTO en verantwoordelijk voor productontwikkeling en softwareontwikkeling. Als systeemarchitect en software ontwikkelaar verantwoordelijk voor de eerste Smart TV van Philips.

Mak Wiersma

Als Innr’s Head of Sales verantwoordelijk voor de wereldwijde verkoopactiviteiten. Mark was eerder Head of Sales bij slimme slotenmerk Nuki.

Structuur

De aandeelhoudersstructuur van Innr Lighting ziet er als volgt uit:

De Stichting Administratiekantoor Innr Lighting is de uitgevende instelling. De Coöperatie Lighting Fundamentals Holding U.A. is eigendom van de persoonlijke holdings van de oprichters en van 23 informal investors. Lighting Fundamentals IP B.V. is eigenaar van het intellectueel eigendom zoals merknaam en octrooien. Genki beheer B.V. is de holding van oprichter Jeroen Dalderop, Rochester beheer B.V. is de holding van Rob Timmer en ArqIT B.V. is de holding van mede-oprichter Gerry Vermeulen.

Risico’s en zekerheden

Aan beleggen zijn altijd risico’s verbonden. Het belangrijkste risico dat u loopt, is dat Innr Lighting B.V. geen geld heeft om u te betalen of om de rente te betalen. Dit zou het geval kunnen zijn wanneer de prognoses niet of onvoldoende gerealiseerd wordt. Dan kan het zijn dat u niets van de lening terugbetaald krijgt en dat u geen rente krijgt.

Voor de volledige beschrijving van de borgstelling en de risicoanalyse verwijzen wij u naar het prospectus en het informatiedocument .

Het is belangrijk dat u deze risico’s goed tot u neemt en het prospectus en informatiedocument leest voordat u gaat beleggen in onze certificaten van aandelen

Innr-lighting-producten-emissie-beleggen

Tarieven

Onderstaand zijn de tarieven weergegeven die NPEX hanteert.

NPEX-rekening gratis
Geld storten gratis
Inschrijfkosten emissie 1% éénmalig
Servicekosten 0,05% per maand*

*Te berekenen over de nominale waarde van de obligaties in portefeuille op coupon betaaldatum en te verrekenen met de (maandelijkse) rentebetaling.

Bekijk de effecten:

Klik op de onderstaande knop voor het prospectus en overige documentatie: