Hilversum, 2 november 2020

  • Innr Lighting BV, producent en verkoper van smart lighting, geeft voor de tweede achtereenvolgende keer obligaties uit via de NPEX-effectenbeurs;
  • Uitgifte 5-jarige achtergestelde obligatielening tegen 8,25% rente met een maximum opbrengst van €1,5 miljoen;
  • Met de opbrengst wordt het werkkapitaal versterkt om de verwachte groei te faciliteren.

Innr Lighting BV, producent van compatibele, slimme verlichting die verkocht wordt via online winkels van onder andere Amazon, geeft via de NPEX-effectenbeurs, een 5-jarige obligatielening uit met een beoogde opbrengst van maximaal €1,5 miljoen. Beleggers, die inschrijven op deze obligaties, ontvangen een jaarlijkse rente van 8,25%.

De opbrengst van de uitgifte wordt door Innr Lighting gebruikt om het werkkapitaal in de snelgroeiende markt van smart lighting te verstevigen. Met een verwachte omzet van inmiddels ruim €5 miljoen in 2020 groeit de onderneming, opgericht door voormalig Philips-managers, volgens plan.

Innr wil simpele, duidelijke en betaalbare slimme verlichting, die wordt bestuurd met een mobiele app voor iedereen bereikbaar te maken. De lampen worden vooral online via leidende e-commerce platformen als Amazon (in Europa en in de VS), CoolBlue en Bol.com verkocht. Het overgrote deel van de omzet (90%) komt uit het buitenland.

Volgens Jeroen Dalderop, CEO en een van de oprichters van Innr, maakt de jaarlijkse 50% omzetgroei in de afgelopen twee jaar het nodig om weer een beroep te doen op de NPEX-beleggers.

Steeds meer huishoudens installeren slimme verlichting binnenhuis, maar ook daarbuiten. ,,We zien die markt buitenhuis inderdaad fors groeien”, aldus Dalderop. ,,Ook omdat er in veel gevallen geen sprake is van vervanging maar de verlichting voor de eerste keer wordt aangebracht.”

Daarnaast wordt een groeiversnelling verwacht door de toename van het aantal stem gestuurde apparaten dat werkt met de Google Assistant, Amazon Alexa of Apple Siri. Vooral in Noord-Amerika zijn de slimme speakers inmiddels massaal door de consument omarmd, maar ook in Duitsland en Engeland zijn ze sterk in opkomst. Als zo’n stem gestuurde assistent eenmaal in huis schaffen consumenten ook sneller slimme verlichting aan omdat die via de assistenten eenvoudig te bedienen is.

De Innr-producten zijn volledig compatibel met de belangrijkste platformen voor smart-living, waaronder Philips Hue, Amazon Alexa en Google Home. Gelijkwaardig aan, maar minder duur dan anderen in de markt.

AFM-regel lang