Woensdag 8 januari 2020 – Internationaal erkend keurmerk maatschappelijk ondernemen op basis van sociale en milieuprestaties van onderneming

De Veghelse onderneming ECOVAT, die een intelligent energieopslag systeem heeft ontwikkeld waarmee 500 tot 3000 woningen per buffervat kunnen worden voorzien van warmte, heeft zich gekwalificeerd en wordt opgenomen in het internationale netwerk van B Corporations.

Om dit keurmerk te verkrijgen wordt de onderneming beoordeeld op basis van verschillende criteria, zoals de milieuprestaties van het bedrijf, de werknemersrelaties, diversiteit, betrokkenheid bij de lokale gemeenschap en de impact van het product.

Ecovat heeft zich na de strenge certificeringsprocedure van B Corporation, die vier tot zes maanden in beslag neemt, gekwalificeerd voor de toelating. B Corp is wereldwijd één van de weinige onafhankelijke keurmerken voor maatschappelijke ondernemingen.

Bedrijven met de status B Corp kunnen worden gerekend tot de koplopers van het maatschappelijk ondernemen. In Nederland zijn er inmiddels zeventig ondernemingen die het keurmerk mogen voeren, zoals chocoladeproducent Tony’s Chocolonely, Triodos, Dopper, die de herbruikbare fles voor kraanwater introduceerde en Foodbox-bezorger Beebox.

Aris de Groot, CEO van Ecovat, is verheugd over de toekenning van het keurmerk aan zijn bedrijf omdat het onder meer de samenwerking met andere B Corp – bedrijven stimuleert en het voor de buitenwereld meteen duidelijk wordt waar Ecovat voor staat.

,,Ondernemen bestaat ook uit het behalen van maatschappelijke doelen naast uiteraard het rendement. Met het B Corp-keurmerk hoeven we niet meer uit te leggen waar we als onderneming voor staan”, aldus De Groot.