02/06/2016, Amsterdam – CEO EDWIN SCHAAP EN CFO ERIC SNOEREN VAN PAYPER OVER GROEI:

,,Wij bieden de werknemer zekerheid en het bedrijf flexibiliteit.”

Over de toekomstige groei van de Nederlandse payrollmarkt kunnen Edwin Schaap en Eric Snoeren, ceo en de financiële man van het Bredase payrollbedrijf Payper, heel erg kort zijn. ,,In Nederland zijn er in totaal zo’n 600.000 bedrijven. Wij hebben nu achthonderd opdrachtgevers en 5.600 mensen op de payroll. Dus er is nog een wereld te winnen”, aldus het tweetal vastberaden aan de vooravond van de uitgifte van een achtergestelde obligatielening van €3,1 miljoen.

Zekerheid en flexibiliteit zijn de twee kernbegrippen die als een rode draad door de 11-jarige historie van Payper lopen. In 2005 werd door Schaap de basis gelegd en in 2016 staat er een breed bedrijf met inmiddels 50 medewerkers, van marketing, sales, finance tot en met legal, en een vaste wil om het momentum van groei te benutten.

Want payrolling heeft de wind meer dan mee. ‘Flex’ is helemaal van deze tijd en het aantal flexwerkers zal in de arbeidsmarkt van de toekomst alleen maar verder groeien. Vandaar ook de stap naar voren door Payper. De uitgifte van 3.100 achtergestelde obligaties tegen een nominale waarde van €1.000 via de MKB-beurs NPEX is een bewuste keuze op basis van vertrouwen in de toekomst van het bedrijf en vooral om de kansen die de markt biedt te grijpen.

,,Natuurlijk hebben we ook met private equity-partijen gesproken over vormen van financiering”, zegt Edwin Schaap. ,,Dat waren best leuke gesprekken, maar daar is het gewoon nog veel te vroeg voor. We willen verder bouwen aan Payper. Nog dichter bij de markt, nog verder professionaliseren, nog meer informatie en data verzamelen waardoor we voor medewerkers en voor werkgevers nog aantrekkelijker worden.”

Volgens Schaap en Snoeren geeft het vertrouwen aan beleggers dat het uitgebrachte prospectus, waarin transparantie wordt verstrekt over de kansen en de risico’s van de onderneming, is goedgekeurd door de Autoriteit Financiële Markten (AFM).

Ruim €3 miljoen is de beoogde opbrengst. De belegger kan een rente van 7,5% tegemoet zien en de looptijd kan korter worden dan de geplande termijn van zes jaar. Met de €59,1 miljoen omzet in 2015 is het einde van de groei van Payper nog lang niet in zicht. ,,Onze ambitie is €100 miljoen omzet aan het eind van 2017”, aldus Schaap.

Want de behoefte in het bedrijfsleven, aan ,,een interne flexibele schil”, neemt alleen maar toe. Dit terwijl de werknemer profiteert van de voordelen van payrolling. ,,Een bedrijf is beter bestand tegen de grillen van de markt en de voordelen voor de medewerkers zijn er ruimschoots. Door payrolling ontstaat er voor hen juist meer stabiliteit. Een werknemer wil
heel graag in zijn/haar basisbehoeften, dus ook werk en inkomen, kunnen voorzien. Wij en onze opdrachtgevers staan voor goed werkgeverschap”
 , zegt Schaap. Hij stelt dat ook de rest van de samenleving zich meer moet gaan instellen op deze vormen van flexibilisering. ,,Met een payrollcontract zou je ook gewoon een hypotheeklening moeten kunnen afsluiten.”

Payper is in alle branches sterk vertegenwoordigd: zorg, retail, beveiliging, overheid, industrie, horeca en logistiek. De groei wordt komende tijd ook bewerkstelligd door uitbreiding van de franchiseformule in verschillende delen van Nederland, die bijdraagt aan de omzetdoelstelling van de onderneming.

Payper zit op de golf van flexibilisering die niet meer is te stoppen. Want de markt heeft er behoefte aan, is de simpele filosofie vanuit het hoofdkantoor van Payper aan de rand van Breda.

De komende twee maanden kunnen beleggers de obligaties kopen. Aan zelfvertrouwen geen gebrek, Schaap en Snoeren staan letterlijk voor hun zaak, samen met hun team.

Schaap: ,, Door in Payper te investeren, investeren beleggers in feite in de arbeidsmarkt van de toekomst en creëren zij met ons nog meer waarde voor werkgevers en werknemers. En natuurlijk ook voor zichzelf.”