Tuk Tuk Holding B.V.

Onze handelsnaam zegt eigenlijk alles: Tuk Tuk Factory ontwerpt, bouwt en verkoopt tuktuks. Om precies te zijn: elektrische tuktuks: e-Tuks. Voertuigen op drie wielen, om personen (toeristen, passagiers of gasten) te vervoeren, of goederen te vervoeren of te verkopen (zoals ijs, bier, frisdrank of koffie). Op dit moment verkoopt Tuk Tuk Factory acht modellen voertuigen. Onze e-Tuks zijn eye candy. Ze trekken de aandacht, zijn avontuurlijk en lokken altijd een glimlach uit. Dat betekent voor de koper/eigenaar van de e-Tuk: meer reclame, meer  klanten, meer omzet en meer winst. En lest best: e-Tuks zijn duurzaam. Elk voertuig van ons draagt bij aan een stillere en schonere omgeving.

GET ON BOARD

Elektrisch vervoer is wereldwijd aan een enorme opmars bezig. Lichtgewicht elektrisch vervoer is dé oplossing voor binnenstedelijk vervoer en last mile transport. Tuk Tuk Factory is de grootste maker en distributeur van elektrische tuktuks ter wereld. Momenteel rijden onze ‘fun and friendly’ voertuigen in meer dan 30 landen rond. We groeien erg hard en onze ambities zijn groot.

Investeer mee in Tuk Tuk Factory, ontvang een duurzaam rendement en draag bij aan een schone, elektrische toekomst. Tuk Tuk Factory heeft een unieke leidende positie in de markt.

Duurzaam beleggen

Wij willen impact maken. Een impact op onze omgeving. De wereld schoner achterlaten dan wij haar aantroffen. Maar wel op een duurzame manier. En duurzaam betekent voor ons ook commercieel. Winst maken en op eigen benen staan is dus belangrijk.

Wij zijn niet afhankelijk van subsidies. Ook bijna al onze klanten ontvangen geen subsidie voor de koop van hun e-Tuk. Tot slot worden onze voertuigen opgeladen met stroom uit het stopcontact. Geen afhankelijkheid dus van laadpalen, netwerken, krachtstroom, of wat dan ook.

Elektrisch vervoer is duurzaam. Het stoot geen schadelijke of vervuilende stoffen uit. Dat maakt de steden waarin onze tuktuks rondrijden meteen al een stukje schoner. Als onze voertuigen dan ook nog worden opgeladen met elektriciteit opgewekt uit duurzame energie, zoals zonne- en windenergie, zijn fossiele brandstoffen en kernenergie helemaal overbodig. Met elke verkochte tuktuk komen wij elke dag een beetje dichterbij ons doel. Dat geldt ook voor deze obligatielening. Met een succesvolle uitgifte willen wij nog harder groeien.

Groei

Na een aanloopperiode van enkele jaren is Tuk Tuk Holding B.V. vanaf 2014 op geconsolideerd niveau winstgevend. Zowel de geconsolideerde omzet als het EBITDA bedrijfsresultaat laten een sterke groei zien. Tuk Tuk ziet volop kansen om verder te groeien!

Tuk Tuk Factory heeft in mei 2016 de grootste order uit haar geschiedenis binnengehaald. Het gaat om een startorder (€ 715.000) voor 50 voertuigen voor Madrid voor het bedrijf Preserve Fantasy. In 2012 bestelde een klant gemiddeld iets meer dan één voertuig per order. Op dit moment is dat aantal gemiddeld meer dan 15 voertuigen per order.

Over de jaren 2014, 2015 en 2016 (prognose) is de jaarlijkse omzet respectievelijk met 171%, 154% en 172% gegroeid. Over twee jaar bekeken is de groei in omzet over de jaren 2013 tot en met 2015 264%. Ook de opvolgende periode van twee jaar, 2014 tot en met 2016 (prognose) laten een toename van 264% zien. De EBITDA toename in 2016 (prognose) ten opzicht van 2015 is naar verwachting 213%. De EBITDA groeit dus harder dan verwachte  omzet toename over deze periode (172%).

Ons bedrijf heeft in 2016 in de eerste drie kwartalen van 2016 een sterke omzetgroei gerealiseerd. Bovenstaande tabel geeft een overzicht van de voorlopige, geconsolideerde cijfers van Tuk Tuk Holding B.V. Deze tussentijdse financiële gegevens zijn niet gecontroleerd door een accountant. Het gaat nadrukkelijk om voorlopige financiële gegevens, gedurende het boekjaar kunnen er nog veranderingen plaatsvinden in deze cijfers.

Structuur

Tuk Tuk Holding B.V. is de houdstermaatschappij van de Tuk Tuk bedrijven. Tuk Tuk Factory ontwikkelt en verkoopt de voertuigen zowel direct als via distributeurs in Nederland en het buitenland. Tuk Tuk Factory koopt de voertuigen in van de Thaise dochteronderneming Green Wheels Ltd. Thai Green Wheels is gevestigd in Thailand. Door het hoge kennisniveau en de lage kosten in Thailand, is dit een strategisch gunstige productielocatie.

Ondernemers

Wij hebben een managementteam dat bestaat uit vier personen. Met ervaring in elektrisch vervoer vanaf 2008 zijn wij experts in deze jonge, groeiende markt.

Roland Vos
Chief Executive Officer
Een sterke ondernemer, gedreven om duurzame innovatie tot een winstgevend bedrijf te maken met een wereldwijde impact.

Getraind door Unilever, gedisciplineerd door InBev.
Kerncompetenties:

 • Ontwikkeling

 • Sourcing

 • Strategische innovatie

 • Wereldwijde uitrol

Marijn van der Linden

Chief Technology Officer
Cum laude industrieel ontwerper TU Delft. Autofanaat in hart en nieren. Een creatieve geest die buiten de gebaande paden loopt.
McKinsey capaciteit gebrand op de ontwikkeling van elektrische voertuigen.
Kerncompetenties:

 • Engineering

 • Design & Development

 • Creatief

 • Functioneel

Dennis Harte

Chief Operations Officer Thailand
Volledige toewijding op een geoliede productiefaciliteit Thailand. Expat Entrepeneur Award: Manufacturing in 2014.
Een bouwer en verbinder, zacht voor mensen, hard in resultaat.

Kerncompetenties:

 • Product Integratie

 • Sociaal

 • Pragmatisch

 • Hands-on

Alexander Mascini

Sales Director
Klanten benaderen zoals je zelf benaderd wil worden. Altijd positief en vrolijk, met een sociaalvaardige talenknobbel.
Een sociale verkoper van nature, gepolijst in het talentontwikkelingsprogramma van de SNS Bank.
Kerncompetenties:

 • Empatisch

 • Sociaal

 • Dealmaker

 • Coaching

Globale markt

Op basis van eigen onderzoek van veel externe en onafhankelijke bronnen verwachten wij dat de markt voor elektrisch vervoer de komende jaren explosief zal groeien. De wereldwijde markt voor commerciële lichtgewicht voertuigen varieert van 14-20 miljoen voertuigen per jaar, of 240 miljard US Dollar. Ongeveer 90% van deze markt bevindt zich in Azië en Europa. De wereldwijde markt voor driewielige motorvoertuigen voor passagiers is ongeveer 1 miljoen voertuigen per jaar. Wij verwachten dat deze markt binnen 10 jaar grotendeels elektrisch zal zijn. Er is dus enerzijds een grote groeimarkt om te verdelen en anderzijds veel terrein te winnen op de vervangingsmarkt. Het verbieden van benzine en dieselmotoren in binnensteden zien we nu al in werking en zal alleen maar toenemen. Dit biedt maximale kansen voor lichtgewicht elektrische voertuigen.

Wij staan aan de wieg van een nieuwe schone, duurzame en elektrische werkelijkheid. Tuk Tuk Factory en haar voertuigen, die ontwikkeld zijn voor de specifieke behoeftes van de verschillende marktsegmenten, zijn er klaar voor.

Marktsegmenten

We richten ons op de markten Toerist & Taxi, Professioneel, Gastenvervoer en Verkoop. Toerist & Taxi spreekt voor zich. Onder Professioneel verstaan we post- en pakketbezorgers of distributiediensten van hotels, vliegvelden en restaurants. Gastenvervoer richt zich op personenvervoer op vliegvelden, van hotelketens, resorts, villa- en pretparken of campings. Verkoop richt zich op bedrijven actief in de verkoop van producten zoals koffie, bier, ijs, frisdrank en snacks, maar ook op restaurants en zelfs non-food bedrijven die op een unieke manier hun producten of diensten aan de man willen brengen (theaters, sportverenigingen, banken, verzekeraars, telefoon- of energiemaatschappijen). Tuk Tuk Factory verwacht dat al deze marktsegmenten gaan groeien.

Concurrentie

De meeste van onze concurrenten produceren geen voertuigen voor personenvervoer (bijv. Aixam en Goupil). De kosten voor hun elektrische voertuigen voor het vervoer van vracht vinden wij relatief hoog en wij verwachten dat hun productiekosten nauwelijks kunnen dalen, omdat de assemblage in Frankrijk plaatsvindt.

Piaggio en GEM produceren wel voertuigen voor personenvervoer. De kosten van de elektrische driewieler van Piaggio zijn hoger dan die van onze elektrische tuktuks (zowel in aanschaf als in onderhoud), heeft een kleinere actieradius en biedt plaats aan maar drie passagiers. De voertuigen van GEM rijden vrijwel uitsluitend in de Verenigde Staten van Amerika, en de kosten van deze voertuigen zijn in vergelijking tot onze tuktuks hoger.

Behalve de praktische voordelen hebben onze voertuigen nog een uniek kenmerk: een vrolijk, vriendelijk en opvallend voertuig. En dat is onze klanten geld waard.

Belangrijkste klanten

Alle klanten zijn belangrijk voor ons. Enkele jaren geleden verkocht Tuk Tuk Factory vooral aan zelfstandige ondernemers en kleine bedrijven. Inmiddels leveren wij aan midden- en kleinbedrijven en zelfs aan de eerste multinationals zoals McDonalds, Google, HMS Host, eBay, Heineken en Anantara resorts in Dubai.

B​elangrijke mijlpalen

Leendoel

Door het verkopen van de obligaties lenen wij geld van beleggers. Dat geld gaan wij gebruiken om snel te kunnen blijven groeien. Daarvoor zijn investeringen nodig. Investeringen in:

 • Marketing- en verkoopactiviteiten: nieuwe medewerkers, reclame, beurzen en distributeurs (€ 530.000)

 • productontwikkeling: nieuwe medewerkers, doorontwikkeling van bestaande en nieuwe voertuigen en de ontwikkeling van een 4-wielig voertuig (€ 535.000)

 • IT: nieuwe medewerkers automatisering van processen, informatie- werk- en goederenstromen (€ 250.000)

 • Groeikapitaal (werkkapitaal en kosten gerelateerd aan groei (€ 1.014.000)

 • Herstructureren van een bestaande lening: vervroegde aflossing van een lening van een van onze aandeelhouders om ruimte te creëren voor het aantrekken van een bancaire lening (€ 170.000)

We groeien erg hard en onze ambities zijn groot. Investeer mee in Tuk Tuk Factory, ontvang een duurzaam rendement en draag bij aan een schone, elektrische toekomst. Get on board!

Risico’s en zekerheden

Aan beleggen zijn altijd risico’s verbonden. Het belangrijkste risico dat u loopt, is dat ​Tuk Tuk Holding B.V. geen geld heeft om u te betalen of om de rente te betalen. Dit zou het geval kunnen zijn wanneer de prognoses niet of onvoldoende gerealiseerd wordt. Dan kan het zijn dat u niets van de lening terugbetaald krijgt en dat u geen rente krijgt. Er worden verder geen zekerheden geboden. Voor de volledige risicoanalyse verwijzen we u naar het prospectus.

Bekijk de effecten:

 Klik op de onderstaande knop voor het prospectus en overige documentatie:

Aanbod op NPEX-effectenbeurs: