THE SOCIETY SHOP

7% obligatielening

Over THE SOCIETY SHOP

​THE SOCIETY SHOP  bestaat sinds 1934 en richt zich op het bovenste segment van de herenmode. Het bedrijf is marktleider in maatpakken en tevens specialist in casual model. Het bedrijf verkoopt sterke merken zoals de Italiaanse pakken van Corneliani en Borelli. Het grootste deel van de collectie bestaat uit het succesvolle merk SOC13TY.

In Nederland heeft THE SOCIETY SHOP landelijke dekking. Daarnaast  is de herenmode keten ook in België en in Duitsland actief. In totaal zijn er 18 winkels.

Toekomstplannen

THE SOCIETY SHOP zal de opbrengst van de obligatielening gebruiken voor het versterken van de positie van de onderneming. Bestaande winkels worden ingericht volgens een nieuw winkelconcept dat bestaande én nieuwe klanten aanspreekt. Stijlvol, lichter en meer toegankelijk zijn daarbij de uitgangspunten. Verder wil THE SOCIETY SHOP nieuwe winkels openen op A-locaties. En voor 2016 staat de opening van een online store op het programma.

Cijfers

In 2014 liet de onderneming een positief resultaat zien en ook 2015 wordt naar verwachting met goede cijfers afgesloten. De winkels in binnen- en buitenland laten een gemiddelde omzetgroei zien van 3%. Maar in filialen waar het nieuwe winkelconcept is toegepast is de omzetgroei tussen 10 en 20%. Kijk voor meer informatie in het informatiememorandum.

Details

De inschrijving op de obligatielening van THE SOCIETY SHOP is per 11 maart 2016 gesloten. De obligaties geven 7% rente per jaar, zijn achtergesteld, gegarandeerd door de aandeelhouder en hebben een looptijd van 6 jaar. De uitgifteprijs was € 1.000. In totaal zijn 466 obligaties uitgegeven. De obligaties zijn gedurende de looptijd verhandelbaar op de beurs van NPEX.

Voor meer informatie over THE SOCIETY SHOP ga naar de website

Bekijk de effecten:

 Klik op de onderstaande knop voor het prospectus en overige documentatie:

Voor meer informatie: