Leeuwarden/Hongkong, 17 augustus 2022 – De elektrische voertuigbouwer Carver, bekend van de smalle stadsvoertuigen met unieke kanteltechnologie heeft een verkoopvestiging in Hongkong geopend. De eerste twintig Carvers rijden inmiddels door de straten van de metropool. Met de opening van deze vestiging gaat een langgekoesterde wens in vervulling om de inwoners van deze stad een oplossing te geven voor het toenemende verkeersprobleem.

Anton Rosier, CEO van Carver: ‘De stap naar Hongkong past in de strategie van Carver om grote steden te ontlasten van files. Zeker in grote steden biedt de Carver een uitstekend alternatief. We zien dat steeds meer inwoners van steden zoeken naar oplossingen als vervanging van de reguliere auto. Met de opkomst van zogenaamde ‘light electric vehicles’ is er een aantrekkelijk en omfortabel alternatief. Eentje die veelal is gevrijwaard van lokale toeslagen zoals die bijvoorbeeld in Londen wel worden geheven voor reguliere vervoersmiddelen. Bovendien is het gebruik van LEV ook zeer bevorderlijk voor de luchtkwaliteit die veelal in grotere steden onder de maat is.’

Met de Carver S+, met een maximumsnelheid van 80km/u en een range van 100 km, heeft Carver grote verwachtingen van de Hongkongse markt. Daarnaast biedt de Carver Cargo een uitstekend alternatief voor de zakelijke markt.

Over CarverCarver is een Nederlandse producent van lichte elektrische voertuigen en is gevestigd in Leeuwarden (productie) en in ’s Gravendeel (R&D). De unieke en gepatenteerde kanteltechnologie stellen Carver in staat om smalle voertuigen te ontwikkelen. Zo wordt het comfort van een auto met de wendbaarheid van een scooter of motor gecombineerd. Carver’s zijn onder meer de oplossing voor druk stedelijke gebieden waar men zich gemakkelijk en duurzaam wil kunnen voortbewegen. De Carver is in verschillende uitvoeringen beschikbaar en kan een bereik hebben tot 130 kilometer en een maximumsnelheid van 45 of 80 kilometer per uur. De belangrijkste afzetmarkten voor de Carver en de Carver Cargo zijn Europa, Azië en het Midden-Oosten.

www.carver.earth