5 april 2022

Nederlandse producent smart lighting versterkt werkkapitaal

  • Innr Lighting BV, producent en verkoper van smart lighting, versterkt het eigen vermogen door de uitgifte van certificaten van aandelen ter waarde van €2 miljoen via NPEX-effectenbeurs;
  • Versnelling groei door ontwikkeling nieuwe smart lighting producten voor de tuin, slimme armaturen voor binnen en verbeterde bediening;
  • Lancering eigen webshop versterkt het Innr-merk en expansie in USA en Europa.

HILVERSUM – Innr Lighting BV, producent van compatibele, slimme verlichting versterkt het eigen vermogen door de uitgifte van certificaten van aandelen ter waarde van €2 miljoen via de NPEX-effectenbeurs.

Het nieuwe kapitaal wordt door de onderneming aangewend om verder te versnellen langs drie pijlers. Zo wordt het aanbod van ‘smart’ tuinverlichting snel groter, ontwikkelt de onderneming slimmere armaturen voor binnen en wordt ingezet op verbeterde bediening van de slimme verlichting.

Met een slimme online marketing-strategie en het optimaal benutten van het verkoopkanaal van Amazon en Nederlandse webshops zoals Bol.com en Coolblue heeft Innr zich een positie weten te verwerven tussen de premium smart lighting producten van de grote merken, waarmee de verlichting van Innr geheel compatibel is . In de nieuwe fase die Innr ingaat, richt de onderneming zich ook op de eigen webshop, waardoor het merk verder versterkt wordt.

Innr onderscheidt zich door een gemakkelijke gebruikersinterface en het bundelen van de producten voor specifieke ruimtes. Dit vermindert de keuzestress en maakt de migratie naar smart-lighting in en om de woning gemakkelijker.

In totaal worden er maximaal 156.250 nieuwe certificaten van aandelen uitgegeven tegen een prijs van €12,80 met een totale waarde van € 2 miljoen.

Het bedrijf is gewaardeerd op €12,8 miljoen. De certificaten zijn verhandelbaar via het NPEX-handelsplatform. Bij voldoende belangstelling van beleggers verkopen de bestaande aandeelhouders een deel van hun huidige belang voor een bedrag van maximaal €2,95 miljoen.

Volgens Jeroen Dalderop, CEO en een van de oprichters van Innr, is de onderneming zonder al teveel kleerscheuren door de COVID-pandemie gekomen. ‘Net als ieder ander kregen we te maken met bevoorradingsproblemen als gevolg van het tekort aan chips. Dat heeft ons zeker omzet gekost. Maar terugkijkende is de impact beperkt gebleven,’ aldus Dalderop.

Innr versnelt ondertussen het aanbod aan slimme armaturen die geschikt zijn voor het gebruik in de tuin. Dalderop: ‘We zien een robuuste vraag naar dit soort producten. De tuin is steeds vaker een verlengstuk van de woonkamer en wordt dan ook als zodanig verlicht. De drempel die er ooit was om tuinverlichting aan te leggen is door de komst van de nieuwe smart producten geslecht en is heel eenvoudig.’

De Innr-producten zijn volledig compatibel met de belangrijkste platformen voor smart-living, waaronder Philips Hue, Amazon Alexa en Google Home. Gelijkwaardig aan, maar minder duur dan anderen in de markt.

Lees hier het interview met Innr CEO Jeroen Dalderop.