Beste belegger,

Vandaag brengen we belangrijk nieuws naar buiten over De Tocht. We vinden het belangrijk u daar persoonlijk over te informeren voordat u het in de krant leest.

Waar we begin deze maand nog ontzettend blij waren dat we binnen een week meer dan 20.000 kaarten verkochten hebben we nu een onverwachte tegenslag te verwerken. Bij grondwerkzaamheden is op de plek waar het theater van De Tocht moet komen vervuilde grond aangetroffen.

Dit nieuws betekent dat de bouw van het theater niet op tijd kan starten en we de première noodgedwongen moeten verschuiven naar oktober 2023.

Is het doorgaan van De Tocht in gevaar?
It giet oan! Als je aan een project als dit begint dan weet je dat je onderweg hobbels tegen zult komen, ook domme pech als dit. Dat is op z’n zachtst gezegd balen maar daarna is het een kwestie van schouders recht en doorpakken. En dat doen we dan ook met onverminderde passie en energie. En dat kan ook want onze equitypartners zijn committed om door te gaan en ook het creatieve team van schrijvers en componisten neemt geen gas terug. Daarnaast gaan we volop door met het castingproces voor de laatste acteurs en blijft ook de kaartverkoop gewoon doorlopen. Ook onze bouwpartner Friso Bouwgroep ontwikkelt door en gaat hoe dan ook bouwen. De komende weken werken we aan een aangepaste planning en de eerste paal van het ‘Friso Theater’ zal zoals het nu staat in de loop van de zomer de grond in gaan.

Wat betekent dit voor de emissie bij NPEX
We trekken de emissie tijdelijk terug. We hebben even tijd nodig om een nieuwe planning en aangepaste begroting te maken. Zodra we dat helder hebben, herlanceren we de emissie en zullen we u daarvan op de hoogte stellen.

Van de voor het project totaal benodigde 15 miljoen euro is inmiddels 12,4 miljoen euro gedekt. We zijn er dus bijna en we hebben hebben ons ten doel gesteld om deze laatste 17% van de financiering op te halen middels de uitgifte van obligaties en crowdfunding omdat de Elfstedentocht van heel Nederland is en ook daarom ook iedereen de mogelijkheid moet hebben om hierin te investeren. De Tocht wordt net als de echte Elfstedentocht gebouwd op vele schouders. In het Fries noemen we dit ‘Mienskip’ oftewel ‘Samen maakt alles sterker’.

Wij hopen dan ook van harte dat u zich later dit jaar weer bij ons aan zult sluiten en samen met ons de magie van de Elfstedentocht door gaat geven aan de komende generatie.

Klik hier om het volledig bericht te lezen of ga naar de documentenpagina https://www.npex.nl/effectenbeurs/de-tocht/documenten/