20-09-2021

Beleggersbericht Innr Lighting BV over de 1e helft 2021

In de eerste helft van 2021 heeft Innr een recordomzet geboekt. De omzet in deze periode steeg naar bijna € 2,7 miljoen, een groei van 60% ten opzichte van dezelfde periode vorig jaar. De sterkste groei werd gerealiseerd via het retailer netwerk in Europa en via Amazon in de Verenigde staten. Ook de categorie buitenverlichting leverde een flinke bijdrage aan de groei.

Om verdere groei te kunnen realiseren, investeren we in de versterking van onze verkoop- en marketingorganisatie, het productontwikkelteam en het operationele team. Per 1 januari 2021 is Mark Wiersma aangesteld als nieuwe Head of Sales. Mark heeft eerder zijn sporen verdiend als Head of Sales voor Nuki, de Oostenrijkse marktleider in slimme sloten en als Europees directeur Smart Home voor de wereldwijde distributiereus TechData. Daarnaast hebben we nieuwe sales reps aangesteld voor de Benelux, het Verenigd Koninkrijk en Scandinavië. Het marketingteam is versterkt met een nieuwe brand manager en met PR-bureaus in de Benelux, Frankrijk en het Verenigd Koninkrijk. Op logistiek gebied hebben we een stap gemaakt met de aanstelling van een fulltime logistiek manager.

Ook voor de rest van het jaar 2021 verwachten we sterke groei te kunnen laten zien. Er zijn daarbij wel een aantal risico’s die substantieel effect kunnen hebben op de omzet en marge in de rest van het jaar, met name mogelijk disrupties in de supply chain en het verkoopkanaal als gevolg van Covid-19, en de aanhoudende onzekerheden over de beschikbaarheid van chips en vervoerscapaciteit. Voor al deze risico’s zijn extra maatregelen getroffen, maar onverwachte gebeurtenissen kunnen hierbij altijd voor een verstoring zorgen.

Jeroen Dalderop
CEO