CEO ARIS DE GROOT: ,,EERVOL EN ERKENNING VOOR ECOVAT OP INTERNATIONAAL PODIUM”

  • Ecovat opgenomen in Mission Innovation Breakthroughs (MI) van meest innovatieve bedrijven in de energietransitie;
  • Impact, potentie en innovatieve kracht Ecovat reden voor toelating;
  • Directie Ecovat verwacht internationale aandacht voor de Ecovat-techniek.

Veghel, 28 oktober 2019De Veghelse onderneming ECOVAT, die een intelligent energieopslag systeem heeft ontwikkeld waarmee 500 tot 3000 woningen per buffervat kunnen worden voorzien van warmte, is toegelaten tot de toplijst van bedrijven van de organisatie Mission Innovation.

Het gaat om een verzameling van ongeveer zeventig ondernemingen, die op korte termijn met hun innovatieve kracht en techniek een doorbraak kunnen bewerkstellingen op het terrein van duurzame energie en CO2-reductie.

Volgens Mission Innovation, waar 24 landen en de Europese Unie bij zijn aangesloten (waaronder ook Nederland), sluit Ecovat naadloos aan bij de groep innovatieve bedrijven op de IM-lijst die actief zijn op terrein van de energietransitie die momenteel gaande is.

Volgens Mission Innovation voldoet Ecovat, waarvan sinds het voorjaar van 2019 certificaten van aandelen zijn genoteerd aan de NPEX effectenbeurs in Den Haag, aan de eisen om te worden toegelaten tot de groep van bedrijven. De aanpak van Ecovat zorgt ervoor dat woningen die nu traditioneel worden verwarmd op basis van fossiele brandstoffen op duurzame wijze worden voorzien van warmte of koeling. De warmte wordt opgeslagen in een buffervat van minimaal 30 meter diep en met een diameter van minimaal 30 meter.

In de rapportage voert Mission Innovation een aantal redenen op waarom Ecovat is toegelaten.
Innovatie: de opslag van warmte in het Ecovat is zeer efficiënt, waardoor het temperatuurverlies minder is dan 10%;
Impact: Ecovat is inmiddels een bewezen technologie;
Potentie: Volgens berekeningen van het onderzoeksbureau Berenschot kunnen er op nationaal niveau aanmerkelijke besparingen worden geboekt met de aanleg van Ecovaten.

CEO Aris de Groot van Ecovat toonde zich verrast door de plaatsing op de IM-lijst en noemt het ‘eervol’ en een erkenning voor de missie van het bedrijf. ,,Het is mooi dat Ecovat toegang krijgt tot dit internationale podium, waardoor we ook buiten Nederland als partner in projecten voor energietransitie nadrukkelijk in beeld komen”, aldus De Groot.

Zie voor het Mission Innovation netwerk:
http://mission-innovation.net/

Zie Ecovat op de Breakthrough lijst:
http://mission-innovation.net/our-work/mission-innovation-breakthroughs/ecovat-seasonal-thermal-energy-storage-provider-for-grid-flexibility/

Zie publiek/private samenwerking:
http://mission-innovation.net/our-work/private-sector-engagement/
http://www.b-t.energy/ventures/breakthrough-energy-ventures-europe/

Zie voor het landschap van Innovatie & Investeringen:
http://www.b-t.energy/landscape/buildings/building-level-electricity-and-thermal-storage/