Uitgifte 5-jarige 8,25% obligatielening via NPEX-effectenbeurs is gestart

  • Innr Lighting BV producent van smart lighting geeft obligaties uit
  • 5-jarige obligatielening tegen 8,25% rente via NPEX-effectenbeurs met een maximum van €2 miljoen
  • Ten behoeve van expansie via online platformen in de Verenigde Staten en Europa, productontwikkeling en verbetering van online marketingtools

HILVERSUM, 17 oktober 2018 – Innr Lighting BV uit Hilversum, producent van compatibele, slimme verlichting die verkocht wordt via de online winkels van onder andere Amazon, geeft via NPEX-effectenbeurs, een 5-jarige obligatielening uit met een maximum van €2 miljoen. Met deze extra financiële impuls scherpt Innr de online marketingstrategie verder aan, betreedt het bedrijf de Amerikaanse markt via Amazon en gaat de onderneming nieuwe producten ontwikkelen.

Smart Lighting, ofwel slimme verlichting, is een snel groeiende markt. In vijf jaar tijd zijn de op internet aangesloten lampen al bijna twintig procent van de huishoudens in Europa en de Verenigde Staten binnengedrongen. Innr, dat als doel heeft op simpele, duidelijke en betaalbare wijze slimme verlichting voor iedereen bereikbaar te maken, verkoopt zijn lampen vooral online via leidende e-commerce platformen als Amazon (VK en Duitsland), CoolBlue en Bol.com.

De adoptie van slimme verlichting zal alleen maar versnellen met de groei van het aantal stemgestuurde apparaten dat werkt met de Google Assistant, Amazon Alexa of Apple Siri. Vooral in Noord-Amerika zijn de slimme speakers inmiddels massaal door de consument omarmd, maar ook in Duitsland en Engeland zijn ze sterk in opkomst. Als zo’n stemgestuurde assistent eenmaal in huis is, zie je consumenten als vanzelf ook slimme verlichting kopen omdat die via de assistenten eenvoudig te bedienen is.

De vraag naar de slimme verlichting neemt zo’n vlucht dat Innr toe is aan een stap richting Noord-Amerika. In het eerste kwartaal van 2019 zullen de eerste lampen via Amazon in de Verenigde Staten en Canada aangeboden worden.

Innr wordt geleid door oud-Philips managers Jeroen Dalderop en Rob Timmer, waar beiden in de marketing en bij de ontwikkeling van smart-televisies werkzaam waren. De opgedane ervaring bracht hen ertoe om in 2012 zelfstandig in de slimme verlichting te stappen. Met Innr brengen zij producten die volledig compatibel zijn met de belangrijkste platformen voor smart-living, waaronder Philips Hue, Amazon Alexa en Google Home. Gelijkwaardig aan, maar minder duur dan anderen in de markt.

Timmer en Dalderop: ,,In vijf jaar is de markt voor slimme verlichting tot wasdom gekomen en nu de consument het smarthome-principe omarmt door gebruik te maken van Amazon Alexa en Google Home, versnelt die groei alleen maar. Vooral in de VS loopt men voorop. De afgelopen jaren hebben we veel geleerd op het gebied van de online marketing van ons product. We zijn ervan overtuigd dat we met die ervaring in de VS een vliegende start kunnen maken.”

Met ingang van 17 oktober kunnen beleggers inschrijven op de obligatielening via het platform van NPEX-effectenbeurs. De 8,25% rente wordt maandelijks uitbetaald aan de obligatiehouders.

Bijlages:

Prospectus Innr Lighting B.V. 8,25% obligatielening

Interview met oprichters Jeroen Dalderop en Rob Timmer