Na obligatielening geeft Quest nu voor €3,5 miljoen certificaten uit via NPEX

Technologie-onderneming Quest Photonic Devices B.V. uit Middenmeer, gespecialiseerd in de ontwikkeling en de verkoop van hoogwaardige medische camera’s, gaat voor maximaal €3,5 miljoen aan certificaten van aandelen uitgeven via NPEX.

De uitgifte komt bijna een jaar nadat Quest succesvol voor €2,5 miljoen aan obligaties plaatste bij NPEX-beleggers. De groeikansen en de verbetering van de omzet rechtvaardigen een nieuwe financiële impuls om de marktpositie van Quest verder te verstevigen.

In totaal worden er 263.752 nieuwe certificaten van aandelen uitgegeven tegen een prijs van €13,27. De certificaten zijn verhandelbaar via het NPEX-handelsplatform. Na de uitgifte daalt het aandelenbelang van de huidige ceo – en oprichter – Richard Meester tot circa 75% en heeft het bedrijf een waardering van €22,5 miljoen.

Quest is erin geslaagd om de ontwikkeling en verkoop van de hoogwaardige cameratechnologie in het onderzoek en operaties bij kankerpatiënten te versnellen. De apparatuur van dochteronderneming Quest Medical Imaging B.V. zorgt ervoor dat medici tumoren sneller en beter kunnen opsporen en operaties uiteindelijk nauwkeuriger worden uitgevoerd. Samenwerkingsverbanden met het Leids Universitair Medisch Centrum en met ziekenhuizen in de Verenigde Staten, zoals het vooraanstaande Memorial Sloan Kettering Cancer Center en de Cleveland Clinic, versterken de positie van Quest.

Met de opbrengst van de uitgifte krijgt marketing en verkoop een stevige impuls. Dat geldt ook voor research & development, waardoor de groeipotentie van de onderneming toeneemt.

Volgens ceo Richard Meester profiteren beleggers van de resultaten die dankzij de ruimere financiële armslag momenteel verbeteren. Daarnaast zal op termijn, als het rendement dat mogelijk maakt, dividend uitgekeerd worden en is Quest op de middellange termijn als zelfstandig bedrijf een aantrekkelijke samenwerkingspartner voor grotere branchegenoten.

De camerasystemen van Quest worden op verschillende terreinen gebruikt, onder andere in de land- en bosbouw, de voedingsindustrie en bij het opsporen van landmijnen, maar de medische toepassingen zijn het meest kansrijk in termen van groei. ,,We maken het onzichtbare zichtbaar”, aldus Meester.

De verwachting is dat de verkopen van de geavanceerde camera’s voor de behandeling van kanker de komende jaren verder stijgen. Met name de Amerikaanse, Franse en Duitse markten zijn speerpunten. In de Verenigde Staten had Quest al een vestiging, en inmiddels is er in Frankrijk een vestiging geopend. De komende maanden worden er positieve resultaten verwacht vanuit verschillende testfasen waarin Quest participeert.