6 februari 2018 – CTOUCH Europe heeft de Laser Nova geïntroduceerd: de nieuwe veelzijdige interactieve touchscreen die is ontworpen voor optimaal gebruiksgemak en een plezierige klassikale samenwerking. De nieuwste interactieve touchscreen van CTOUCH is speciaal ontworpen om de ontwikkeling van de vaardigheden voor onderwijs in de 21e eeuw te stimuleren. Het richt zich op het bevorderen van een kwalitatief hoogwaardige interactieve leeromgeving met betrokken en zelfverzekerde leerlingen, die beschikken over de juiste technologie en vaardigheden die nodig zijn voor de steeds veranderende school- en werkomgeving van morgen.

Ik ben er erg trots op dat we de kennis die we in de afgelopen 10 jaar hebben opgebouwd op het gebied van interactieve educatieve touchscreens opnieuw naar een hoger plan hebben getild. De Laser Nova onderscheidt zich door klassikaal leren en kennis delen weer leuk te maken. Alles in de productpropositie is hierop afgestemd: van het unieke Harman Kardon JBL-geluid en Sonique Voice Logic-spraaktechnologie tot het delen van content met elk apparaat in de connected classroom van de toekomst. Alles is erop gericht om een grotere participatie van studenten en docenten mogelijk te maken”, zegt Remmelt van der Woude, CTOUCH CEO.

De nieuwe touchscreen is, als onderdeel van de ontwikkeling van vaardigheden in de 21e eeuw, geschikt voor de connected classroom en past perfect in de veeleisende BYOD-omgeving waarin technologiebewuste studenten hun eigen apparaat steeds vaker als onderdeel van het leerproces gebruiken. Studenten en docenten kunnen nu profiteren van optimaal gebruiksgemak en toekomstbestendige interactieve technologie door draadloos te streamen wat er op hun telefoons, tablets of notebooks staat.

GROTERE PARTICIPATIE VAN STUDENTEN EN DOCENTEN
De geïntegreerde draadloze presentatie- en samenwerkingsoplossing maakt het mogelijk om met elk apparaat en alle besturingssystemen te delen: Windows/Mac, tablet of smartphone. CTOUCH maakt gebruik van Barco’s MirrorOp-app voor eenvoudig en snel draadloos delen. Met de unieke tweeweg spiegelende touch-functionaliteit kunnen apparaten eenvoudig worden bediend (2 gratis licentiesleutels inbegrepen).

Het COS™ (CTOUCH-besturingssysteem) levert een geïntegreerde whiteboard-functionaliteit en vooraf geïnstalleerde e-mail, file commander en office-apps om het werken met Laser Nova zo gemakkelijk mogelijk te maken.

INTERACTIEVE SAMENWERKING IN HET LESLOKAAL
Met de gratis actieve pen en het uitstekende JBL Live Stage (virtuele) surround-geluid worden studenten door middel van interactieve en intuïtieve technologie nog intuïtiever betrokken.
De geïntegreerde 80W JBL-luidsprekers leveren Live Stage (virtuele) surround-geluid dat het klankbereik vergroot en de locatie van geluid scherper weergeeft.
De geïntegreerde far field-microfoons zijn uitgerust met geavanceerde omgevingsgeluidreductie en echo-onderdrukking. Dit zorgt voor een duidelijke stemopname van maximaal 8 meter en verwijdert ongewenste geluiden uit het microfoonsignaal. Compatibel met Skype en spraakherkenningstechnologieën zoals Microsoft Cortana en Google assistent.

TECHNOLOGIE DIE ALTIJD UP-TO-DATE IS
CTOUCH biedt gratis over-the-air-updates voor de nieuwste firmware, evenals de mogelijkheid voor het upgraden van het OS in de toekomst, voor zowel hardware en software. Bovendien is de Laser Nova dankzij de modulaire open insteekbare specificatie (OPS) slot-in een uiterst flexibele oplossing die specifieke toepassingen en toekomstige performance-upgrades ondersteunt.

AANTREKKELIJKE TOTALE EIGENDOMSKOSTEN
Laser Nova biedt mobiel-apparaatbeheer (MDM-mobile device management) en een handige Wake-on-LAN standaard om apparaten vanaf een externe locatie te besturen. Het energiezuinige A+ energielabel is een uniek voordeel voor een interactieve touchscreen die intensief wordt gebruikt in een onderwijssituatie. Aangevuld door het free Priority Care-serviceprogramma en de 7 jaar garantie, verlaagt CTOUCH de bedrijfskosten tot een van de laagste in de markt.

BESCHIKBAARHEID
Laser Nova is verkrijgbaar in beeldformaten van 65, 70, 75 en 86 inch en is naar verwachting commercieel verkrijgbaar in Europa aan het einde van Q2 2018.De Laser Nova wordt geïntroduceerd tijdens live-demonstraties op de ISE beurs in Amsterdam op 6 – 9 februari 2018 bij standnummer 15K-265.