1-11-2017

BOB Autowas is met ingang van woensdag eigenaar van twee Carewash-vestigingen. Hierdoor heeft BOB Autowas in totaal 19 vestigingen die deze naam dragen.

Ik moet het ook wel waarmaken als ik wat roep natuurlijk”, doelt Mark de Graaf, eigenaar van B​OB Autowas, op de 50 wasstraten die hij binnen vijf jaar in bezit wil hebben. Volgens hem is de overname snel gegaan. 

Uiteindelijk duurde het een paar maanden voor alles rond was.” De onderhandelingen waren volgens De Graaf snel gedaan. De contractuele afhandeling duurde echter wat langer. “Vanaf 1 november krijgen de vestigingen onze naam, en behoren ze officieel tot B​OB Autowas”, zegt hij trots. Het omkleuren van de wasstraten moet nog voor het einde van dit jaar gedaan zijn.

Aanbod
Volgens Mark de Graaf zaten de vorige eigenaren van Carewash in de projectontwikkeling en het vastgoed. “Een pand dat ze hadden, zou een wasstraat worden. Dat ging uiteindelijk niet door. Sowieso ging het indertijd niet goed met projectontwikkeling, waardoor ze zelf maar besloten de wasstraat te gaan doen.”

Volgens hem kwamen ze er echter achter dat autowassen echt een vak op zichzelf is. De Graaf werd dan ook benaderd met de vraag of hij eventueel interesse zou hebben in de vestigingen. Voor het personeel gaat er niet veel veranderen. Alle medewerkers worden overgenomen. “Ze krijgen alleen een andere outfit”, zegt hij lachend.

Perfecte aanvulling
Uiteindelijk kwamen beide partijen dus snel tot een overeenstemming. “Het gebied waar de wasstraten liggen, is natuurlijk een perfecte aanvulling op de plaatsen waar we al actief zijn. De regio Rotterdam, Zoetermeer is altijd goed voor ons, aangezien we daar al actief zijn natuurlijk.”

Het interessante is volgens hem wel dat deze keer niet de machines van zijn bedrijf ACE in de aangekochte wasstraten staan. “In Gouda staat een wasstraat van Dico, in Waddinxveen staat er eentje van Washtec. Deze ga ik op korte termijn zeker niet vervangen, aangezien ze nog goed functioneren.”