19 mei 2017 – BOB Autowas B.V. wil groeien met een 7% obligatielening via NPEX, de MKB-Beurs van Nederland. BOB Autowas B.V. staat onder leiding van Mark de Graaf die wasstraten exploiteert in Nederland en Curaçao.

BOB Autowas B.V. hoopt via NPEX € 2.499.000 op te halen. Dit kapitaal wordt aangewend om in snel tempo meerdere vestigingen te openen. Het uiteindelijke doel is dat rondom alle grote steden van Nederland een hypermoderne BOB Autowas gevestigd wordt. Daarmee speelt BOB Autowas in op de toenemende vraag naar betere service. Automobilisten willen niet alleen beter geholpen worden, maar draaien ook vaker de wasstraat in.

BOB Autowas is specialist in ‘full-service-autowasstraten’. Hierin wordt de auto niet alleen aan de buitenkant gereinigd, maar ook van binnen. Daarbij worden de auto’s ook door een poetsstraat gereden wat zorgt voor extra glans. Deze grote, kapitaalintensieve wasstraten verdringen de kleinere installatie bij tankstations.

Mark de Graaf staat internationaal bekend als innovator van wasstraten. Zijn bedrijf is in staat om wasstraten efficiënter en duurzaam in te richten, waardoor de kwaliteit toeneemt en de marges aanmerkelijk verbeteren. Hierdoor is BOB Autowas een voorbeeld voor de industrie en wordt er zelfs vanuit de Verenigde Staten naar de vernieuwende concepten gekeken.

Met het opzetten van twee vestigingen op Curaçao heeft hij aangetoond in staat te zijn onder zeer moeilijke omstandigheden, namelijk een eiland met hoge prijs voor water en energie, goed renderende ondernemingen op te zetten. Dit door een strikte focus op optimalisering van het proces.

Grondlegger Mark de Graaf werd tijdens zijn studie Chemische Technologie aan de Technische Universiteit Delft gegrepen door wat hij zelf noemt het ‘autowasvirus’. Hij verdiende bij in een wasstraat en het was hem een doorn in het oog dat wasstraten veel last hadden van storingen en dat de besturing vaak haperde. Dat bracht hem er toe ACE Carwash Systems op te zetten, een bedrijf dat zich aanvankelijk toelegde op de levering van besturingssystemen voor autowasstraten en later volledige autowasstraten samenstelde in samenwerking met het Duitse Holz Autowaschtechnik.

Met zijn bedrijf gaat De Graaf een stap verder. Hier brengt hij al zijn opgedane ervaring in de praktijk, wat de inmiddels 17 in Nederland tellende  vestigingen tot de meest toonaangevende autowasstraten van Nederland maken.

Op de 7% BOB Autowas B.V. obligaties kan vanaf heden worden ingeschreven via het handelsplatform van NPEX.