19 januari 2017 – De producent van elektrische tuktuks, Tuk Tuk Holding B.V., heeft € 2,5 mln uit de markt gehaald via de uitgifte van een obligatielening op mkb-beurs NPEX. Dat heeft het bedrijf donderdag bekendgemaakt.

Het gaat om obligaties met een looptijd van vijf jaar en een couponrente van 7%. Beleggers konden stukken kopen vanaf € 1000.Het bedrijf in wagentjes op drie wielen is naar eigen zeggen marktleider in de ontwikkeling, productie en verkoop van elektrische tuktuks en rekent in 2016 op een omzet van € 4,3 mln en een winst van € 0,7 mln. De achtergestelde obligatielening is bedoeld voor ‘extra investeringen in marketing, verkoop en productontwikkeling’.

Zesduizend elektrische tuktuks per jaar

Momenteel komen vanuit de fabriek in Thailand maandelijks veertig e-tuks de markt in, om vervolgens gedistribueerd te worden naar meer dan dertig landen. Maar dat worden er veel meer, als het aan oprichter en directeur Roland Vos ligt. Hij rekent op een toekomstige productie van zesduizend elektrische tuktuks per jaar, vooral vanwege de huidige generatie vervuilende tuktuks in Azië die vervangen moet worden door een milieuvriendelijkere variant.

Overigens maakt het bedrijf niet alleen de bekende elektrische driewielers waarmee toeristen in binnen- en buitenland worden rondgereden; het gaat ook om tuktukvarianten op vrachtwagens, pick-ups en limo’s

 

 

Bron: FD