Innr Lighting

Steeds meer apparaten in huis worden ‘slim’, ook de verlichting. Alle verlichting in huis is dan draadloos verbonden met het internet en bedienbaar met een app, met de stem of volautomatisch. Dat zorgt voor meer gemak en veiligheid in huis en het bespaart energie.  

Innr maakt het comfort van slimme verlichting bereikbaar voor iedereen. Met goede en gemakkelijke producten, die compatibel zijn met andere merken slimme verlichting, en die dankzij een efficiënt online verkoopmodel ook nog eens heel betaalbaar zijn.

Over Innr Lighting

Wij ontwikkelen en verkopen ‘slimme’ LED verlichting voor consumenten. We hebben een efficiënt online businessmodel, waardoor we onze producten betaalbaar kunnen houden. Onze producten gebruiken de Zigbee standaard waardoor ze ook werken met producten van andere leveranciers.

Producten

Slimme lampen zijn slimme peertjes, kaarslampjes of spotjes die in de fitting van een bestaand armatuur gedraaid worden. Daarmee kunnen bestaande armaturen ‘slim’ gemaakt worden, zodat ze draadloos te bedienen zijn.

Slimme armaturen, zoals een LED-strip of inbouwspot hebben geen vervangbare lichtbron. De LED’s en de slimme bediening zijn in het armatuur geïntegreerd. Daardoor kan dit soort armaturen heel compact zijn.

De slimme bediening bestaat uit een bridge, een smartphone app en een cloud systeem. Wij hebben een eigen systeem dat we zelf ontwikkeld hebben. We kunnen daardoor complete oplossingen leveren en worden zo nooit compleet afhankelijk van andere merken.

Succesfactoren

Ons business model rust op drie pijlers:

  1. We verkopen alleen via online platforms en retailers. Daardoor houden we de verkoop- en distributiekosten laag en kunnen we onze marketing heel gericht en efficiënt inzetten.
  2. Onze producten zijn compatibel. Ze werken ook samen met de slimme verlichting van Philips, Osram en Ikea. Ze werken namelijk op basis van dezelfde Zigbee standaard voor draadloze bediening. Daardoor kunnen de meeste gebruikers van slimme verlichting hun systeem ook uitbreiden met Innr lampen en armaturen.
  3. We maken slim licht makkelijk. We mikken niet op de innovators maar op de grote groep van praktisch ingestelde consumenten, de ‘early majority’. Dus helpen we onze klanten met simpel en duidelijk online advies over praktische toepassingen en met goede persoonlijke service. Zo maken we slim licht laagdrempelig.

Mijlpalen

Sinds onze oprichting in 2012 richten we ons puur op slimme verlichting.

Na een succesvolle Kickstarter campagne introduceerden we onze eerste producten in 2014 in de winkels via een pilot met Intergamma.

Eerst gebruikten we nog een eigen draadloos protocol, maar in 2014 hebben we besloten om in te zetten op de Zigbee standaard. Daardoor werken onze producten nu naadloos samen met andere slimme verlichtingssystemen in de markt. Hierdoor is onze potentiele markt enorm vergroot.

In 2015 maakten we de stap naar online retailers en in 2016 zijn we ook in Duitsland en Engeland online gaan verkopen. Dat bleek een gouden greep, de tractie was er vele malen groter dan in de Nederlandse fysieke winkels. We hebben vervolgens besloten om helemaal te gaan inzetten op het online kanaal. We kunnen in dit kanaal veel sneller en efficiënter opschalen dan in traditionele winkels.

In 2017 kreeg Innr een extra boost doordat energiebedrijf Essent besloot om ons te selecteren als hun leverancier voor slimme verlichting. Daardoor worden Innr producten nu ook aangeboden aan nieuwe en bestaande Essent klanten.

In de tussentijd hebben we ook ons portfolio steeds verder uitgebreid. In 2014 hadden we alleen een witte lamp in het assortiment, hebben we nu peertjes, spotjes en kaarslampjes in wit, in aanpasbaar wit en in kleur. Ook op het gebied van accessoires en armaturen blijven we uitbreiden. Zo hebben we recent een slimme stekker en een slim inbouwspotje geïntroduceerd.

Markt en consumentenbehoefte

Wij zijn actief in de markt voor slimme verlichting voor thuisgebruik. Sinds de introductie van de eerste Zigbee lamp in 2012 is de behoefte aan slimme verlichting sterk gegroeid. Twee derde van de Nederlandse huishoudens is erin geïnteresseerd. Consumenten wordt vooral aangetrokken door het gemak, de veiligheid en de energiebesparing.

Ook wereldwijd is slimme verlichting een groeimarkt. Analisten voorspellen dat de wereldmarkt met ruim 40% per jaar zal blijven groeien tot ruim 13 miljard dollar in 2020. Het segment slimme verlichting voor thuis zal daarin in aandeel groeien, van 24% naar 31%.

Op dit moment bestaat de markt nog vooral uit slimme peertjes die in een bestaand armatuur gedraaid kunnen worden. In de gewone verlichtingsmarkt is het al jaren de trend dat LED modules in armaturen geïntegreerd worden. Daardoor is er geen peertje meer nodig. Wij verwachten dezelfde trend in de markt voor slimme verlichting. De vraag zal verschuiven van slimme peertjes naar geïntegreerde slimme verlichting.

Kanalen

Wij hebben ervoor gekozen om onze producten alleen via online retailers en platforms te verkopen. Dit is het belangrijkste kanaal voor de smart home consument en het groeit sterk. Het is ook veel efficiënter dan verkoop via fysieke retail, marketinginspanningen zijn er veel gerichter en het is veel beter schaalbaar.

We verkopen inmiddels in 12 landen, vooral in Europa. 84% van de omzet komt van buiten Nederland. Op de onderstaande kaart is te zien waar Innr inmiddels actief is. De omvang van de bollen is een indicatie van de omzet.

Prognose 2018 – 2029

Wij verwachten dat onze huidige groei doorzet. De markt voor slimme verlichting blijft groeien, we zien dat onze nieuwe producten goed aanslaan en we hebben meer productintroducties in de pijplijn. Bovendien blijven we nieuwe online retailers toevoegen. Voor 2018 verwachten wij daarom een omzet van € 2.650.000 en een bedrijfsresultaat van €182.000. Voor 2019 gaan wij uit van een omzet van € 4.694.000 en een bedrijfsresultaat van € 530.000.

Groei

Onze omzet is sterk gestegen sinds we eind 2016 internationaal via online platforms en online retailers zijn gaan verkopen. Van een omzet van €300K in 2016 groeiden we naar €1.5M in 2017 en naar verwachting €2.65 m in 2018. De omzet tot en met augustus van dit jaar ligt 65% hoger dan in dezelfde periode een jaar geleden.

Dat komt doordat we in een sterk groeiende markt actief zijn, doordat we nu internationaal online uitrollen, doordat we ons productassortiment blijven uitbreiden en doordat we slim gebruik maken van online advertising.

Ook onze winstgevendheid is sterk verbeterd. Dat komt door onze sterk gestegen omzet en onze hogere bruto marge. In 2016 was ons bedrijfsresultaat nog € 580.060 negatief. In 2017 was het bedrijfsresultaat € 336.772 negatief. Inmiddels maken we winst. Dit jaar hebben we in de periode januari-augustus een positief bedrijfsresultaat van € 64.955 behaald.

Concurrentie

Ten opzichte van de marktleider positioneren we ons als een goed en betaalbaar alternatief voor de praktisch ingestelde consument. Doordat we alleen online verkopen kunnen we betaalbaar blijven. We hebben daarbij weinig last van andere aanbieders, doordat het erg lastig is om een technisch goede, 100% compatibele producten te maken die goede online reviews krijgen. Onze lampen hebben gemiddeld een 4.0 sterren review op Amazon.

Management

Ons management team bestaat uit vier personen:

Jeroen Dalderop, CEO en verantwoordelijk voor algemeen management, strategie en marketing. Hij was eerder General Manager van Philips Lighting Japan.

Rob Timmer, COO en verantwoordelijk voor productcreatie, inkoop en operatie. Hij was de commerciële man achter de eerste Smart TV’s van Philips.

Gerry Vermeulen. Onze CTO en verantwoordelijk voor productontwikkeling en softwareontwikkeling. Als systeemarchitect en software ontwikkelaar verantwoordelijk voor de eerste Smart TV van Philips.

Chris van der Veen. Als Sales Director verantwoordelijk voor de internationale verkoop. Hij was eerder verantwoordelijk voor de wereldwijde verkoop van Philips audio accessoires.

Structuur

De aandeelhoudersstructuur van Innr Lighting ziet er als volgt uit:

Innr Lighting BV is de uitgevende instantie. Onze eigenaar is de Coöperatie Lighting Fundamentals Holding UA. Deze coöperatie is eigendom van de persoonlijk holdings van de oprichters en van 22 informal investors. Zusterbedrijf Lighting Fundamentals is eigendom van het intellectueel eigendom zoals merknaam en octrooien. Genki beheer is de holding van oprichter Jeroen Dalderop, Rochester beheer BV is de holding van Rob Timmer en ArqIT is de holding van mede-oprichter Gerry Vermeulen.

Meer informatie over Inner Lighting vindt u op de website.
Voor inhoudelijke vragen over de obligatielening kunt u contact opnemen met CEO Jeroen Dalderop, telefonisch bereikbaar op:
+31 (0)35 744 0388 of per mail via [email protected].

Leendoel

De komende jaren willen we sterk blijven groeien. We verwachten dat de vraag naar betaalbare slimme verlichting wereldwijd zal blijven stijgen en we zien dat ons businessmodel werkten uitstekend schaalbaar is.

We gaan daarom onze distributie uitbreiden naar meer landen zoals Frankrijk, Italië en Noord-Amerika en naar meer grote online retailers per land. We gaan ons assortiment verder verbreden, met meer slimme lampen en armaturen, zodat we een groter deel van de verlichtingsmarkt afdekken. En we gaan onze online marketingactiviteiten opschroeven.

Het geld dat we lenen via de obligaties zullen we investeren in:

  • Werkkapitaal. Door onze sterke groei hebben we namelijk hogere voorraden nodig.
  • Productontwikkeling van nieuwe slimme lampen en armaturen.
  • Online marketing content en pilotprojecten.
  • Aflossing lening leden coöperatie.

Risico’s en zekerheden

Aan beleggen zijn altijd risico’s verbonden. Het belangrijkste risico dat u loopt, is dat Innr Lighting B.V. geen geld heeft om u te betalen of om de rente te betalen. Dit zou het geval kunnen zijn wanneer de prognoses niet of onvoldoende gerealiseerd wordt. Dan kan het zijn dat u niets van de lening terugbetaald krijgt en dat u geen rente krijgt.

Als zekerheid voor deze obligatielening staan onze eigenaar Coöperatie Lighting Fundamentals Holding en onze zusteronderneming Lighting Fundamentals IP BV borg.

Voor de volledige beschrijving van de borgstelling en de risicoanalyse verwijzen wij u naar het prospectus en het informatiedocument .

Tarieven

Onderstaand zijn de tarieven weergegeven die NPEX hanteert.

NPEX-rekening gratis
Geld storten gratis
Inschrijfkosten emissie 1% éénmalig
Servicekosten 0,05% per maand*

*Te berekenen over de nominale waarde van de obligaties in portefeuille op coupon betaaldatum en te verrekenen met de (maandelijkse) rentebetaling.

Wilt u een aanbod doen?

Wilt u meer informatie?  Bekijkt u dan hier de prospectus en meer informatie:

Bekijk de effecten: