Over Supersola


Video Supersola


“Iedereen heeft recht op zonnepanelen!
Daarom maken wij Plug & Play Zonnepanelen die voor iedereen toegankelijk zijn.”Supersola investeren via NPEX

Supersola is de eerste aanbieder van een plug & play zonnepaneel met een stekker. Zonnepanelen die je zelf binnen 15 minuten kunt installeren op elke plat dak of in de tuin.

Supersola BV is opgericht in 2017 en gevestigd in Den Haag. Vanuit de ontwikkelfase zijn we ondertussen geëvalueerd naar de scale up fase; van enkele honderden naar enkele duizenden en binnenkort tienduizenden Supersola’s per jaar.

“Iedere dag vraagt iemand bij de bouwmarkt hoe ze hun energierekening kunnen verlagen – nu is er eindelijk een product waarmee direct significant je energierekening kunt verlagen 

 

Samenvattend – Supersola: 

 • Opent een enorme markt voor ‘Retail’ solar in de bouwmarkt en online verkopen die nu nog helemaal niet bestaat. 
 • Heeft al 7 jaar ervaring; onze ingenieurs hebben door middel van talloze prototypes het complexe product ‘zonnepaneel’ heel simpel gemaakt. 
 • Heeft werkkapitaal nodig om te schalen, de supply chain en verkoopkanalen om te groeien zijn aanwezig. 
 • Biedt een interessante propositie – de investering wordt enkel gebruikt als werkkapitaal voor het opbouwen van voorraad en openstaande vorderingen 

 

 

 

 

Begin van een nieuwe markt: Retail Solar 

Supersola is de eerste aanbieder van een plug & play zonnepaneel met een stekker. Zonnepanelen die je zelf binnen 15 minuten kunt plaatsen op elk plat dak of in de tuin. 

Elke consument heeft nu de mogelijkheid om zelf zonnepanelen te plaatsen! Dit leidt tot een aanzienlijke stijging in de vraag op de markt, die wordt bediend via diverse retailkanalen. Dagelijks stappen mensen de bouwmarkt binnen met de vraag hoe ze hun energierekening kunnen verlagen, en nu is er eindelijk een product beschikbaar waarmee je direct besparingen kunt realiseren op je rekening. 

Binnen enkele jaren verwachten we dan ook dat alle bouwmarkten in de Westerse wereld een schap ‘energieproducten’ hebben. En Supersola wil daar als een sterk A-merk op ooghoogte liggen. 

7 jaar ervaring en sterke R&D 

Supersola BV is opgericht in 2017 en gevestigd in Den Haag. Vanuit de ontwikkelfase (met veel onderzoek en testen) zijn we ondertussen geëvalueerd naar een goedlopend bedrijf; van enkele honderden naar enkele duizenden en binnenkort tienduizenden Supersola’s per jaar. 

In die zeven jaar hebben onze ingenieurs de complexiteit van zonnestroom vertaald naar een robuust en vooral simpel product voor de consument. Een consument hoeft zich dus niet langer meer te buigen over elektrische, weer gerelateerde of technische vraagstukken over panelen, omvormers en hun plaatsing.  

Meer vraag dan aanbod 

Supersola levert Plug & Play zonnepanelen in Nederland en Frankrijk rechtstreeks aan consumenten en via grote doe-het-zelfketens van onder andere Praxis (NL) en Castorama (FR). 

De vraag naar Supersola’s is zo groot; dat we tot op heden nog nooit voorraad hebben gehad. Met het geld uit deze obligatielening gaan we onze productie fors verhogen om zo nog meer mensen toegang te geven tot zonnestroom. 

We hebben werkkapitaal nodig om te groeien 

We hebben alleen meer werkkapitaal nodig om onderdelen te bestellen, voorraad gereed product te hebben en de vorderingen op bouwmarkten te financieren.  

In april dit jaar hebben we € 1 miljoen equity opgehaald bij gerenommeerde partijen en daarmee onze supply chain en team opgeschaald. 

Met onze huidige productie en assemblage opzet kunnen we de geprognosticeerde groei leveren. 

Zo werkt de Supersola 

De Supersola is ontworpen als kant-en-klaar product. Een product dat je online of in de bouwmarkt koopt en rechtstreeks kunt plaatsen zonder technische kennis. Alles wat je nodig hebt om de zonnepanelen te plaatsen en je eigen stroom op te wekken zit inbegrepen in de doos. Alleen het vullen van de ballasttanks (met water) doe je zelf: 

 

 • Het zonnepaneel vangt met de zonnecellen licht op; 
 • De geïntegreerde omvormer (in het windscherm) zet dit licht om in stroom;  
 • Deze stroom wordt via de bijgeleverde aansluitkabel teruggeleverd aan bet energienetwerk thuis;  
 • Vrijwel alle stroom gebruik je zelf in je eigen huis; 
 • Alles wat er overblijft, vloeit terug naar het net en kun je salderen/terugleveren. 

 

We hebben het plaatsen van de Supersola zo simpel mogelijk gemaakt, bekijk de video hieronder. 

 

VIDEO ZO WERKT SUPERSOLASupersola levert Plug & Play zonnepanelen in Nederland en Frankrijk rechtstreeks aan consumenten en via grote doe-het-zelfketens van onder andere Praxis (NL) en Castorama (FR). Per 1 januari 2024 wordt de Supersola ook verkocht via (online) retailer Coolblue.

De vraag naar Supersola’s is groot; echter we kunnen niet uit voorraad leveren. Met het geld uit deze obligatielening gaan we onze productie fors verhogen om zo nog meer mensen toegang te geven tot zonnestroom.

Waarom investeren in Supersola

Supersola biedt via NPEX een investering in een snelgroeiend Nederlands bedrijf. Een belegging met impact.

Maar ook een aantrekkelijke investering in een sterke propositie:

☀️ Snelgroeiende markt met internationale potentie
☀️ Simpel, robuust, innovatief, en bewezen product (patent pending) met uitstekende consumenten reviews
☀️ Succesvolle verkoop en validatie door Praxis, Leroy Merlin, Castorama en Brico Depot
☀️Per 1 januari 2024 wordt de Supersola ook verkocht via (online) retailer Coolblue.
☀️ Ervaren Management Team met bewezen trackrecord
☀️ Een impact belegging met een goed rendement

Help mee de energie transitie te versnellen én duurzame energie toegankelijk te maken voor iedereen

Lees meer in de speciale brochure ➜

Plug & Play zonnepanelen van Supersola

Bouwmarkten bieden oplossingen voor energiebesparing in de vorm van tochtstrip tot LEDlamp; kleine stapjes met weinig impact.

Als je kunt en wilt wachten bestel je een groot project bij een installateur. Zonnepanelen of spouwmuurisolatie zijn kostbaar en worden door lange planningsperiodes op langere termijn uitgevoerd.

Het plug&play zonnepaneel van Supersola koop je nú en is na 15 minuten werkend. Dat betekent een directe besparing op de energierekening.

Is het echt zo simpel? Ja, eigenlijk wel, maar het was niet makkelijk om het zo simpel te maken.

Voordelen Supersola t.o.v. huidige situatie:


Supersola heeft oplossingen gevonden voor het makkelijk aansluiten (met een normale stekker), het eenvoudig plaatsen (geen bevestiging aan je dak, maar ballast), het stormvast plaatsen (water als ballast) en het weerstaan van extreme temperaturen.

Daarom is het paneel ook zo revolutionair!Het zonnepaneel van Supersola is wereldwijd schaalbaar; hooguit de stekker is anders in bepaalde landen. We hebben een enorme groeipotentie in andere markten dan de Nederlandse en Franse. Immers, 80% van de wereldwijde huishoudens wil graag zonnepanelen.

Reguliere en lokale installateurs kunnen de vraag niet aan en hun aanbod en dienstverlening is ook niet gericht op de kleinere projecten,  zoals de schuur, carport, tuin of uitbouw. Daarom leggen onze eindklanten dus gemakkelijk zelf enkele Supersola’s aan waar een beetje ruimte is en een stopcontact in de buurt zit.

Mijlpalen

 1. 300% groei jan-juli ten opzichte van dezelfde periode van vorig jaar. Alle inkomsten worden geherinvesteerd in Supersola om productie en verkoop verder op te schalen.
 2. Verkoop via de grootste bouwmarktketens van zowel Nederland als Frankrijk. In Nederland verkopen we via de Praxis. In Frankrijk verkopen we via Brico Depot, Castorama. Door onze krappe voorraad zijn we altijd selectief geweest in de keuze van het verkoopkanaal.
 3. Per 1 januari 2024 wordt de Supersola ook verkocht via (online) retailer Coolblue.
 4. CES 2023 Innovation Award & Goed Ontwerp 2022 prijs op de Dutch Design Weeks.
 5. Veel klanten zijn ambassadeurs. Vertellen over de Supersola aan vrienden en bekenden of doen een herhaalaankoop. Klanten die online of in de bouwmarkt een Supersola gekocht hebben om vervolgens te besluiten extra Supersola’s aan te schaffen voor meer elektriciteitsproductie.

Supersola focust zich op drie verkoopkanalen:

Verkoop via retail (B2C)

Momenteel is de Supersola beschikbaar in meer dan 400 winkels in Nederland (Praxis 191 winkels) en Frankrijk (Brico Depot 123 winkels en Castorama 95 winkels).

Deze winkels nemen grote batches af en betalen deze 30 tot 45 dagen na levering.

Er is voldoende vraag om aan meerdere retailers en winkelketens te leveren.

Per 1 januari 2024 wordt de Supersola ook verkocht via (online) retailer Coolblue.

De vraag naar SuperSola’s is groot. Verruiming van ons werkkapitaal is noodzakelijk om meer SuperSola’s te kunnen produceren en om vanuit voorraad te kunnen gaan leveren.

Verkoop via energiemaatschappijen (B2C)

Reeds operationeel:

 1. Via energiemaatschappijen met een loyaliteitsprogramma waarin men Supersola’s aanbiedt in hun energiebesparende productassortiment.

Aankoop van de Supersola’s door cliënten van energiemaatschappijen verlopen via de website van Supersola.

Gepland:

2) Via energiemaatschappijen die ook zonnepanelen installeren. Deze aanbieders willen voldoen aan de vraag van het installeren van een of twee zonnepanelen naast de grotere zonnepanelen installaties.

Deze energieaanbieders kopen de Supersola’s in batch in en betalen binnen de afgesproken betaaltermijn.

Online verkopen (B2C)

Veel klanten weten Supersola online te vinden. Ze zijn bereid om het volledige aankoopbedrag vooraf te betalen en 90 dagen te wachtenop de ontvangst van hun bestelling. Verruiming van ons werkkapitaal leidt tot verkorting van de wachtlijsten en de bediening en het verkrijgen van meer klanten.

We willen naar een never-out-of-stock positie. Klanten krijgen in dat geval binnen één week na bestelling hun Supersola thuisbezorgd.

In de toekomst: leasen van Supersola’s

Ook onderzoeken we de mogelijkheden van een leaseconstructie waarbij afnemers tegen een maandelijkse leasevergoeding over Supersola’s kunnen beschikken. Hierbij levert Supersola de service en logistiek. Op basis van deze propositie kunnen we zonnepanelen aantrekkelijk maken voor extra markten. Denk aan verhuurmaatschappijen die hiermee eenvoudig een oplossing bieden voor huurders waarbij de aanschafprijs in termijnen kan worden betaald. Dit model wordt momenteel verder uitgewerkt.

Groeimarkten


De Supersola is wereldwijd schaalbaar. De stekker zal in sommige landen anders zijn, verder zijn de zonnepanelen en manier van stroom opwekken exact hetzelfde. Gemiddeld genomen is het hoe zuidelijker de locatie des te meer kWh de zonnepanelen per jaar opwekken. Hierdoor zijn landen als Spanje, Portugal, Italië en Griekenland voor ons zeer geschikt om door te groeien.

Daar onze belangrijkste afnemers, de grote retailers, continu op zoek zijn naar nieuwe producten om hun klanten mee te verrassen, zien we veel mogelijkheden in de afzet van de Supersola in de meer zuidelijk gelegen landen. Aanvullend vertalen wij per land de website en distribueren wij vanuit een lokaal distributiecenter de Supersola’s.

Eerdere funding-rondes en investeerders

In totaal hebben we inmiddels ruim €3 miljoen aan funding opgehaald. In de beginfase hebben twee angel investors, voormalig CEO’s van energiemaatschappijen, in ons geïnvesteerd: Rolf Foucher en Arnoud Kamerbeek. Daarnaast is er geïnvesteerd door EIT InnoEnergy.

Eind 2022 hebben we een crowdfunding-ronde gedaan en daarmee ruim €200.000 opgehaald. Vervolgens hebben we begin 2023 voor €1 miljoen aan kapitaal opgehaald bij ROMinWest, Techfundone en een aantal leden van De Investeerdersclub. Met deze financieringen en de kennis van de investeerders hebben we, de productiecapaciteit opgeschaald, de eerdergenoemde bouwmarkten van voorraad voorzien, en betere inkoopprijzen bedongen door groter in te kopen.

We zijn inmiddels klaar om grootschalig te produceren.

Management

Julius richt zich op de toekomst en schalen van Supersola. Gericht op strategie, werving, productontwikkeling en funding.

Julius Smith – Oprichter en CEO

Heeft 15 jaar ervaring in de energiesector (Vattenfall, Engie, Ørsted) en consultancy (Kirkman Company). Hij heeft zich altijd beziggehouden met duurzaamheid in het algemeen en duurzame energie als M&A, Strategie en Business Development.

Matthijs richt zich op de dagelijkse operatie, sales, operatie, en customer service.

Matthijs Buijs – Managing Director

Heeft reeds een bedrijf groot gemaakt en verkocht (Zeta Display). Binnen dat bedrijf was Matthijs verantwoordelijk voor de Operatie en het product. In 2021 heeft Matthijs zich ingekocht in Supersola B.V.

Merijn is betrokken als CFO en verantwoordelijk voor de financiële administratie en strategie.

Merijn Zondag – CFO

Heeft veel ervaring in de finance wereld. Onder andere werkzaam geweest bij de ABN-AMRO bank en ING-bank. Daarnaast was hij actief als professionele investeerder. Na zijn tijd in de financiële wereld heeft hij zijn eigen hardware bedrijf gehad en is hij als consultant betrokken geweest bij verschillende scale-up (oa YesDelft en Innovation Quarter). Merijn is 8 – 16 uur per week beschikbaar voor Supersola.

Luc houdt zich binnen Supersola bezig met de verkoop aan de Franse retailers en het relatiebeheer van bestaande retailers.

Luc Poyer – Sales Frankrijk

Luc Poyer werkt al meer dan 25 jaar in business development en sales en heeft een sterk netwerk opgebouwd sinds hij de École Nationale d’administration (ENA) heeft afgerond. Hij is onder andere oud-CEO van EON Frankrijk geweest.

Leendoel € 950.000

Wij willen minimaal € 225.000 en maximaal € 950.000 lenen van beleggers via NPEX. Met deze lening financieren we het werkkapitaal op om de productie van Supersola’s op te schalen en de voorraad op te bouwen.

U leest in ons Informatie Memorandum meer over onze doelbesteding.

Risico’s en zekerheden

Aan beleggen zijn altijd risico’s verbonden. Het belangrijkste risico dat u loopt, is dat Supersola B.V. geen geld heeft om u terug te betalen of om de rente te betalen. Dit zou onder meer kunnen gebeuren doordat er geen grote reserves zijn opgebouwd of als een grote klant van ons afhaakt. Dan kan het zijn dat u niets van de lening terugbetaald krijgt en dat u geen rente krijgt.

Voor de volledige beschrijving en de beschrijving risico’s verwijzen wij u naar het Informatie Memorandum en het blad met essentiële beleggersinformatie.

Tarieven

Onderstaand zijn de tarieven weergegeven die NPEX hanteert.

NPEX-rekening gratis
Geld storten gratis
Inschrijfkosten emissie 1% éénmalig
Servicekosten 0,05% per maand*

*Te berekenen over de nominale waarde van de obligaties in portefeuille op coupon betaaldatum en te verrekenen met de (maandelijkse) rentebetaling.

Bekijk de effecten:

 Klik op de onderstaande knop voor het Informatie Memorandum en overige documentatie:

Aanbod op NPEX-effectenbeurs: