Axxicon

Axxicon is gespecialiseerd in het ontwikkelen van productiemiddelen en processen voor met name Micro Fluidica toepassingen, zoals Point-of-Care tests en Organ-on-a-Chip, ten behoeve van o.a. medicijnonderzoek en -gebruik in de Health Care.

Over Axxicon

Axxicon Moulds Eindhoven B.V is een Nederlands hoogtechnologisch bedrijf dat is gespecialiseerd in het ontwikkelen van productiemiddelen en processen voor met name Micro Fluidica toepassingen. Voorbeelden van zulke toepassingen zijn Point of Care tests voor de medische/geneeskundige markt en de vee- en diergeneeskunde.

Axxicon ontwikkelt en produceert uiterst nauwkeurige injection moulding tooling (spuitgietgereedschap) en injection moulded products (spuitgietproducten). In het verleden was Axxicon marktleider op het gebied van optische mediamatrijzen. Deze markt is sinds 2010 verlaten en sindsdien ligt de focus primair op de Micro Fluidica industrie.

Axxicon kent de volgende productgroepen, waarvan de eerste groep de voornaamste is:

  • Micro Fluidica & Polymer Optics
  • AIM test-moulds
  • Ultra Precision Parts 

Wat is Micro Fluidica?

Micro Fluidica is de wetenschap van het manipuleren en beheersen van vloeistoffen in het bereik van microliters (10-6) tot picoliters (10-12) in netwerken van kanalen met afmetingen van tientallen tot honderden micrometers. Micro Fluidica als wetenschap bestaat sinds de jaren negentig en is sterk gegroeid. Micro Fluidica wordt beschouwd als een essentieel hulpmiddel voor biowetenschappen en biotechnologie.

Micro Fluidica maakt Point-of-Care testen mogelijk. Dit wordt gedefinieerd als medisch diagnostisch onderzoek op of nabij het zorgpunt; dat wil zeggen op het tijdstip en de plaats van de patiëntenzorg.

De AIM test-moulds

De Axxicon ISO Manufactured (AIM) test mould is een matrijs die door ons is ontwikkeld als een flexibel test-mould systeem waarmee klanten volledig kunnen voldoen aan de internationaal geaccepteerde ISO standaarden die eveneens gebruikt worden door CAMPUS® — de plastics database. Deze matrijs wordt wereldwijd via onze agenten en tussenpersonen verkocht aan testlaboratoria, kunststof-fabrikanten en compounders (samenstellers van producten). De marktpartijen in de Benelux en geselecteerde partijen in Duitsland worden rechtstreeks door ons bediend.

Ultra Prescision Parts

Wij produceren voor derden extreem nauwkeurige onderdelen voor machines. Deze onderdelen kunnen wij produceren tot op één duizendste millimeter (1µ) tolerantie en polijsten tot één lichtbandbreedte. Met deze productgroepen richten wij ons op klanten in de Brainport-regio en op diverse industrieën in Duitsland.

 

 

Geschiedenis

De voorloper van Axxicon is in 1947 opgericht als onderdeel van Nationaal Grondbezit. Na een management buy-out door Bart van der Zijl samen met het Gilde Venture Fund ontstond in 1989 de Axxicon Group, gespecialiseerde bedrijven gericht op de ontwikkeling en productie van injection moulding tooling (spuitgietgereedschap) en injection moulded products (spuitgietproducten). Gedurende de hoogtij van optische media zoals de CD en DVD was Axxicon de marktleider op het gebied van optische mediamatrijzen.

In 1995 kreeg de onderneming een notering aan de beurs in Amsterdam. In 2000 nam het beursgenoteerde Zwitserse bedrijf Mikron Technology alle aandelen over. Na de overname werden wij van de Amsterdamse beurs gehaald.

In januari van 2002 startte Alfred Evers bij ons als Managing Director a.i. en een jaar later kwam hij in vaste dienst. In 2004 kocht het managementteam samen met Gilde Participaties (een private equity investeerder) de aandelen over van Mikron Technology. In 2008 kocht Alfred Evers alle aandelen. Deze overname werd gefinancierd met een overnamefinanciering van Rabobank International.

In 2010 besluit Axxicon haar verworven competenties in de optische media industrie volledig in te zetten op Micro Fluïdica en inmiddels is dit ook de voornaamste activiteit van de onderneming geworden.

Flow Alliance

Door onze samenwerking in de Flow Alliance vanaf 2017, drie bedrijven die sterk complementair zijn, ontstaat ‘the House of Micro Fluidics’; een one stop shop waar wij klanten van prototyping tot high volume production kunnen bedienen. Grafisch ziet dit er als volgt uit:

Verwachte groei markt Micro Fluidica

De Point of Care en Point of Need markt groeit volgens marktonderzoekbureau Yole tot 2023 jaarlijks met een CAGR van 23% tot $ 13.2 miljard (zie graph “In-vitro Diagnostics: zoom on the Point of Need market”).

Orders Micro Fluidica

Hieronder ziet u een overzicht van de door ons gerealiseerde orders in Micro Fluidica over de periode 2014 tot en met 2018 en een prognose voor het jaar 2019. Dit overzicht toont aan dat we in de afgelopen jaren een groei doorlopen in de productgroep Micro Fluidica.

Let op: de donkerblauwe lijn die u ziet is een trendlijn en niet onze forecast

Het is onze ambitie in omzet te groeien tot € 18.100.000 in 2024 met een EBITDA van € 5.627.000 waarbij Micro Fluidica 65% van die omzet uitmaakt.

Structuur

In welke landen zijn wij actief?

Axxicon is actief in meer dan 50 landen in Europa, Azië, Afrika, het Midden-Oosten en Noord- en Zuid-Amerika.

Het management

Alfred Evers – CEO

Alfred Evers is 60 jaar en is onze indirecte bestuurder. Alfred is namelijk de CEO van Axxicon International B.V. Hij fungeert als managing director sinds januari 2002. Alfred werkt al 17 jaar bij ons. Sinds juni 2016 is Alfred ook lid van de Raad van Commissarissen. Alfred heeft een bachelorsdiploma in Bedrijfskunde en een Executive MBA, plus het Advanced Management Program (AMP) INSEAD. Alfred heeft geen relevante nevenfuncties.

Arjen de Jong – Managing Director en hoofd Marketing & Sales

Arjen is 48 jaar en onze Managing Director sinds oktober 2013. Arjen is ook ons hoofd Marketing & Sales. Arjen is al 6 jaren werkzaam bij ons. Arjen heeft een opleiding gevolgd aan de Technische Universiteit Eindhoven, richting Technische Bedrijfskunde. Ook heeft Arjen een Executive Master of Marketing gevolgd aan de TIAS Tilburg University. Als Managing Director is Arjen verantwoordelijk voor de dagelijkse gang van zaken. Als hoofd Marketing & Sales is Arjen verantwoordelijk voor onze sales, field service, customer support en marketing & PR.

Dirk Verhoeven – Hoofd Operations

Dirk is 44 jaar en bij ons in dienst sinds 2001. Sinds januari 2016 is hij onze technische directeur (hoofd Operations). Dirk heeft een bachelorsdiploma in Mechanical Engineering en een bachelorsdiploma in Quality Management. Als hoofd Operations is Dirk verantwoordelijk voor onze engineering, Quality Assurance (QA), process development, production, en logistics.

Sonja van Oort – Hoofd Finance & IT

Sonja is 50 jaar en in augustus 2019 toegetreden tot ons bedrijf. Sonja is onze business controller en verantwoordelijk voor onze financiën en IT. Sonja heeft een bachelorsdiploma in Economics, SPD Bedrijfskunde, MBA van de Fontys Hogeschool.

Lonneke Geels – Hoofd Human Resources (interim)

Lonneke is 48 jaar en heeft zes jaar als Human Resources Manager bij ons gewerkt. Zij heeft zich als interim HRM professional en gediplomeerd coach gevestigd. Zij is sinds september 2017 interim HR business partner en coach. Lonneke heeft een diploma in Human Resources Management met de specialisatie Verandermanagement van de Post HBO Persoonlijke Coaching Alba-academie.

Wij hebben een Raad van Commissarissen. Deze raad bestaat uit Alfred Evers en de heer Jan Buis. Jan Buis is tevens de voorzitter van de Raad van Commissarissen en heeft een doorslaggevende stem.

Jan Buis – Voorzitter van de RvC

Jan Buis is 54 jaar en voorzitter van onze Raad van Commissarissen sinds juni 2016. Jan heeft ook een Executive MBA plus het Advanced Management Program (AMP) INSEAD. Naast zijn functie bij ons is Jan CEO van RR Mechatronics, een snelgroeiend medisch-technologisch bedrijf dat zich bezighoudt met het ontwikkelen en produceren van bloedanalyse-instrumenten voor laboratoria en dat genoteerd is aan de NPEX-effectenbeurs.

Leendoel

Wij kunnen ervoor kiezen om onze plannen gefaseerd uit te voeren en de gelden geleidelijk aan te wenden. Ook als wij minder dan € 3.500.000 lenen.

Door het uitgeven van obligaties halen wij groeikapitaal op. Wij willen met dit groeikapitaal ons onderzoek en onze productie plus de verkooporganisatie opschalen en daarmee onze groei versnellen. Daarmee kunnen wij ons verder uitbouwen als toonaangevend Micro Fluïdica bedrijf.

Wij willen het geld van de obligaties gebruiken voor de volgende investeringen en uitbreidingen:

  1. investeren in personeel;
  2. investeren in nieuwe machines;
  3. uitbreiden van onze faciliteiten; en
  4. investeren in certificering en marketingcommunicatie.

De primaire kosten zullen personeelskosten zijn. Wij willen vooral nieuwe medewerkers aantrekken in marketing & sales, projectmanagement en engineering. Daarnaast willen wij voor het opschalen van onze productiecapaciteit door de aanschaf via een operational lease van een tweede Yasda freesmachine. Wij verwachten dat onze infrastructuur en bestaande productiemiddelen ruim afdoende zijn om de verwachte groei te ondersteunen.

Risico’s en zekerheden

Aan beleggen zijn altijd risico’s verbonden. Het belangrijkste risico dat u loopt, is dat Axxicon geen geld heeft om u terug te betalen of om de rente te betalen. Dit zou onder meer kunnen gebeuren indien nieuwe toetreders of bestaande marktpartijen hun diensten tegen lagere kosten kunnen aanbieden. Dan kan het zijn dat u niets van de lening terugbetaald krijgt en dat u geen rente krijgt.

Er worden verder geen zekerheden geboden. Voor de volledige risicoanalyse verwijzen wij u naar het prospectus en het informatiedocument.

Tarieven

Onderstaand zijn de tarieven weergegeven die NPEX hanteert.

NPEX-rekening gratis
Geld storten gratis
Inschrijfkosten emissie 1% éénmalig
Servicekosten 0,05% per maand*

*Te berekenen over de nominale waarde van de obligaties in portefeuille op coupon betaaldatum en te verrekenen met de (maandelijkse) rentebetaling.

Bekijk de effecten:

Effecten

Wilt u meer informatie?  Bekijkt u dan hier de prospectus en meer informatie:

Aanbod op NPEX-effectenbeurs:

Aanbod
Terug naar boven