Leeuwarden, 13 januari 2023

Broekhuis Groep start in januari 2023 met de verkoop van Carver voertuigen. Hiermee biedt Broekhuis bedrijven én particulieren ook de oplossing voor de ‘last mile’, dankzij de volledig elektrische aandrijving van het voertuig op drie wielen.

De toevoeging van Carver aan de producten van Broekhuis past binnen de strategie om een compleet mobiliteitsaanbod te creëren. Naast de Carver stadsvoertuigen biedt Broekhuis haar klanten ook auto’s, motoren en bedrijfswagens. Recentelijk zijn er ook 3 fietswinkels toegevoegd in Noord- Holland en Groningen en 2 camperbedrijven in het midden van het land. De Carvers staan vanaf januari in de showroom van Broekhuis Hyundai en Mitsubishi Almere en Broekhuis Peugeot Enschede.

Broekhuis biedt haar zakelijke en particuliere klanten met de Carver een relevant en duurzaam product. Ideaal voor de kleine afstand en dankzij de elektrische aandrijving perfect voor in de steden waar emissievrije zones zijn ingevoerd, waardoor bedrijfswagens op diesel uit de stadscentra worden geweerd. Daarom biedt de Carver nieuwe mogelijkheden. Bovendien is het voertuig betaalbaar.

“Voor veel van onze klanten is de Carver een interessant product. Vanuit Broekhuis Zakelijk zullen we onze zakelijke klanten kennis laten maken met deze mogelijke toevoeging aan hun wagenpark. Daarnaast bieden we Carver zowel aan zakelijke als private leaserijders aan in onze leasecatalogus,” aldus Marc Reijsbergen en Chris Boensma, de vestigingsdirecteuren die de Carvers vanaf het nieuwe jaar aanbieden vanuit hun vestigingen in Almere en Enschede.

Carver levert voertuigen die zo veilig en comfortabel zijn als een auto en zo wendbaar als een motor. Daar komt bij dat ze elektrisch zijn. Ideaal voor in steden en dorpen: ze zijn klein en nemen daardoor weinig ruimte in beslag. Carver heeft twee modellen op de markt gebracht: de Carver voor twee personen en de Carver Cargo met een laadruimte van 500 liter.

Ze worden geleverd in drie uitvoeringen: de Base, die 45 kilometer per uur kan en de snellere S+, die maximaal 80 kilometer per uur kan. Zowel de Base als de S+ heeft een actieradius van 100 kilometer. De derde uitvoering is de R+, die 45 kilometer per uur kan en een actieradius van 130 kilometer heeft.

Over Carver
Carver is een Nederlandse producent van lichte elektrische voertuigen en is gevestigd in Leeuwarden (productie) en in ’s Gravendeel (R&D). De unieke en gepatenteerde kanteltechnologie stellen Carver in staat om smalle voertuigen te ontwikkelen. Zo wordt het comfort van een auto met de wendbaarheid van een scooter of motor gecombineerd. Carver’s zijn onder meer de oplossing voor druk stedelijke gebieden waar men zich gemakkelijk en duurzaam wil kunnen voortbewegen. De Carver is in verschillende uitvoeringen beschikbaar en kan een bereik hebben tot 130 kilometer en een maximumsnelheid van 45 of 80 kilometer per uur. De belangrijkste afzetmarkten voor de Carver en de Carver Cargo zijn Europa, Azië en het Midden-Oosten