• Omzet in Q1 10% gedaald vergeleken met Q1 2018
  • Book-to-bill ratio blijft in eerste kwartaal boven de 1
  • Drie SCM projecten ingeboekt en nu in engineering fase

Zwolle, 17 mei 2019 – RoodMicrotec N.V., het toonaangevende onafhankelijke bedrijf voor de levering van halfgeleiders en kwaliteitsdiensten, publiceert vandaag haar trading update voor het eerste kwartaal 2019 over de periode tot 31 maart 2019. De omzet daalde met 10% vergeleken met het eerste kwartaal 2018. Dit was beter dan de mondiale semiconductormarkt, die volgens de SIA 15.4% afnam vergeleken met dezelfde periode vorig jaar, RoodMicrotec blijft beter presteren dan de markt. Het cyclische karakter van de semiconductormarkt bleef uit in 2018, maar keerde terug in 2019.
Dit, tesamen met het geannuleerde project van de klant van een klant, was de reden voor de ontwikkeling van de omzet. Ook de algemene marktsituatie en een voorraadreductie door een aantal klanten waren tevens van invloed op de omzet.

In het laatste kwartaal 2018 en het eerste kwartaal van 2019 zijn drie van de vier SCM-projecten waarover wij in onderhandeling waren, geboekt als projecten, en deze bevinden zich nu in de engineering fase. Productie voor deze projecten zal in 2020 en 2021 aanvangen. Over drie nieuwe projecten, waarvan twee in de automotive markt en een in de industriële markt, wordt momenteel onderhandeld met verschillende klanten. Deze projecten lopen uiteen van volledige turnkeydiensten, inclusief design en wafer sourcing, tot projecten waarvoor RoodMicrotec testactiviteiten, packaging en logistiek zal verzorgen.

‘Het project dat afgelast werd door de klant van een klant van ons heeft de omzet van RoodMicrotec in het eerste kwartaal van 2019 direct beïnvloed,’ aldus Martin Sallenhag, CEO van RoodMicrotec. ‘Maar het is bemoedigend dat de book-to-bill ratio nog steeds boven de 1 staat, zodat wij ons in een goede positie voor de toekomst bevinden. Wij hebben ook hard gewerkt om onze productiestroom te optimaliseren, en wij zien efficiëntieverbeteringen waarmee wij goed gepositioneerd zijn voor de geplande groei in de komende jaren.’

Vooruitzichten
Op basis van nieuwe opdrachten en een toenemend aantal ASIC supply chain projecten in de pijplijn verwacht RoodMicrotec een aanhoudende omzetgroei over de komende jaren te rapporteren en elk jaar betere positieve nettoresultaten te boeken. Met een minder sterk groeiende economie en geopolitieke onzekerheid zal de omzet in 2020 naar verwachting tussen de EUR 16 miljoen en de EUR 18 miljoen uitkomen.

Over RoodMicrotec

RoodMicrotec is een toonaangevend onafhankelijk leverancier van halfgeleiders en ondersteunende diensten. Met meer dan 50 jaar ervaring in de micro- en optoelelektronica is RoodMicrotec een gevestigde en hooggewaardeerde partner voor veel bedrijven over de hele wereld. De onderneming biedt full-turnkey ASIC-diensten aan voor complexe microchips die ingericht zijn op specifieke toepassingen voor individuele klanten.

In samenwerking met sterke partners verzorgt RoodMicrotec het gehele ontwikkelings- en productieproces van de ASICs in het doelvolume, van kleine aantallen tot vele miljoenen stuks per jaar. Onze turnkey-oplossing omvat ontwerp, projectmanagement, wafer fab, wafer test, assemblage, final test, kwalificatie, logistiek en foutanalyse.

Alle diensten voldoen aan de industriële en kwaliteitseisen van de high- reliability, ruimtevaart-, automobiel-, gezondheids- en industriële sectoren. RoodMicrotec heeft haar hoofdkantoor in Zwolle, met operationele vestigingen in Nördlingen en Stuttgart in Duitsland.

Meer informatie is te vinden op https://www.roodmicrotec.com

ENGLISH VERSION CLICK HERE