Zwolle, 09 mei 2019 – RoodMicrotec N.V., het toonaangevende onafhankelijke bedrijf voor de levering van halfgeleiders en kwaliteitsdiensten, publiceert vandaag het voornemen tot het aangaan van een lange-termijn Supply Chain Partnerschap met CoreHW, een Finse leverancier van geavanceerde geïntegreerde schakelingen (ICs) voor toepassingsspecifieke turnkey oplossingen, IP en design services en eigen IC producten.

Tomi-Pekka Takalo, CEO van CoreHW en Martin Sallenhag, CEO van RoodMicrotec, hebben een intentieverklaring ondertekend waarin beide partijen zich commiteren aan het opzetten van een lange-termijn samenwerking.

CoreHW zal de mogelijkheden en diensten van RoodMicrotec gebruiken voor ‘back-end’ productie van toepassingsspecifieke hoog-frequente, analoge en mixed-signal ICs, alsook de door CoreHW ontwikkelde en verkochte standaard IC producten. RoodMicrotec zal daarvoor test oplossingen, inclusief test software en interface hardware ontwikkelen, product kwalificatie volgens de vereiste industrie standaarden uitvoeren en zorg dragen voor de serieproductie, inclusief wafer test, package assembly, final test en end-of-line diensten.

Tevens zal RoodMicrotec CoreHW toevoegen aan hun netwerk van design partners voor Turnkey ASIC business, specifiek voor geavanceerde draadloze toepassingen.

De samewerking is gebaseerd op de kerncompetenties van de beide ondernemingen en beide partners zullen hiervan profiteren. RoodMicrotec en haar netwerk van productiepartners voorzien CoreHW van een concurrerende supply chain voor hun geavanceerde producten. RoodMicrotec voegt hiermee een hoog-potentiële klant toe aan hun lijst van ASIC supply chain partners.

Martin Sallenhag: “Wij zijn bijzonder verheugd met deze stap in het ontwikkelen van een duurzame en vruchtbare samenwerking tussen onze ondernemingen. We gaan nu verder met het onderhandelen van de samenwerkingsvoorwaarden teneinde nog in 2019 overeenstemming te bereiken en een contract te tekenen.”

Tomi-Pekka Takalo: “Een samenwerking aangaan met de juiste partner voor ‘back-end’ productie en supply chain diensten is voor ons van strategisch belang. We zijn blij dat we RoodMicrotec als partner voor toekomstige groei van onze business gevonden hebben. We zien uit naar een succesvolle en langdurige samenwerking met RoodMicrotec.”

Over CoreHW 
CoreHW is een ‘fabless’ semiconductor leverancier, die ‘state-of-the-art’ geïntegreerd schakelingen ontwikkeld voor klanten over heel de wereld. CoreHW richt zich op de ontwikkeling van geavanceerde ICs voor draadloze data transmissie, sensor interfaces en IoT toepassingen. CoreHW’s hoofdkantoor is gevestigd in Tampere, Finland en design centra in Oulu, Turku en Helsinki, Finland.
Meer informatie is te vinden op http://www.corehw.com

Over RoodMicrotec
RoodMicrotec is een toonaangevend onafhankelijk leverancier van halfgeleiders en ondersteunende diensten. Met meer dan 50 jaar ervaring in de micro- en optoelelektronica is RoodMicrotec een gevestigde en hooggewaardeerde partner voor veel bedrijven over de hele wereld. De onderneming biedt full-turnkey ASIC-diensten aan voor complexe microchips die ingericht zijn op specifieke toepassingen voor individuele klanten. In samenwerking met sterke partners verzorgt RoodMicrotec het gehele ontwikkelings- en productieproces van de ASICs in het doelvolume, van kleine aantallen tot vele miljoenen stuks per jaar. Onze turnkey-oplossing omvat ontwerp, projectmanagement, wafer fab, wafer test, assemblage, final test, kwalificatie, logistiek en foutanalyse. Alle diensten voldoen aan de industriële en kwaliteitseisen van de high-reliability, ruimtevaart-, automobiel-, gezondheids- en industriële sectoren. RoodMicrotec heeft haar hoofdkantoor in Zwolle, met operationele vestigingen in Nördlingen en Stuttgart in Duitsland.
Meer informatie is te vinden op https://www.roodmicrotec.com

ENGLISH VERSION CLICK HERE