RoodMicrotec publiceert haar nog niet gecontroleerde jaarcijfers over 2018: Positief nettoresultaat van EUR 0,13 miljoen; omzet 11% hoger dan in 2017

 Omzet 11% omhoog naar EUR 13,4 miljoen
 Positief nettoresultaat over 2018 van EUR 0,13 miljoen
 Kasstroom uit operationele activiteiten EUR 0,56 miljoen positief

Zwolle, 14 maart 2019 – RoodMicrotec N.V., Microtec N.V., de toonaangevende onafhankelijke Nederlandse leverancier van halfgeleiders en ondersteunende diensten, publiceert vandaag haar jaarcijfers over 2018, waarop nog geen accountantscontrole is toegepast. De onderneming meldt een positief resultaat van EUR 0,13 miljoen over 2018, inclusief EUR 0,39 miljoen aan eenmalige kosten met betrekking tot de reeds eerder gemelde rechtszaak, BTWcorrecties en correcties in pensioenverplichtingen. De omzet van de onderneming steeg met 11% tot EUR 13,4 miljoen. Een andere sterke indicator is de positieve kasstroom uit operationele activiteiten die het bedrijf in 2018 wist te genereren.

De omzet in Supply Chain Management vertoont een sterke en constante toename. In Test Operations is er wederom een goede bezettingsgraad van productiemiddelen. De ordersituatie in de afdeling Qualification & Failure Analysis verbetert verder. De omzetstijging in de automotive sector toont aan dat RoodMicrotec goed gepositioneerd is in een van de belangrijkste toekomstige groeisectoren. De orderportefeuille ultimo 2018 is voller dan het jaar ervoor, hetgeen RoodMicrotec in staat stelt haar productiecapaciteit voor 2019 efficient te gebruiken.

Martin Sallenhag, CEO van RoodMicrotec: ‘2018 was weer een bijzonder goed jaar voor RoodMicrotec. Wij hebben onze positie in het ASICsegment versterkt door nieuwe SCMprojecten in productie te brengen en doordat wij door EnSilica uitgekozen zijn als een belangrijke partner voor een automotive project. Daardoor hebben wij onze omzet weten te verhogen en een positief nettoresultaat geboekt in 2018. De groei van onze onze orderportefeuille vergeleken met het begin van 2018 samen met de sterke gemotiveerde werknemers en de verhoogde efficiëntie van onze operaties geeft ons vertrouwen dat de groei zal aanhouden.

Klik op onderstaande link voor het volledige bericht.
RoodMicrotec publiceert haar nog niet gecontroleerde jaarcijfers over 2018