Zwolle, 28 februari 2019 – RoodMicrotec GmbH heeft een Memorandum van Overeenstemming getekend met het Fraunhofer Institut für Integrierte Schaltungen IIS en EBV Elektronik GmbH, en maakt bekend dat zij met deze partners gaat samenwerken bij het produceren en op de markt brengen van ASSP-producten op basis van  gebruiksklare chip-IP van Fraunhofer.

EBVchips zal bijdragen aan de samenwerking met haar marketing- en verkoopplatform. RoodMicrotec verzorgt de volledige logistiek, quality assurance, technische realisering en projectmanagement vanaf het eerste idee tot en met serie productie.

Onderdeel van de samenwerking zijn nieuwe ASSP (application-specific standard product) chips voor industriële, logistieke en huishoudelijke apparatuur. Het eerste van de twee producten is de RFicient®. Met deze IC-oplossing kunnen klanten het stroomverbruik van bijvoorbeeld IoT-toepassingen optimaliseren, zodat batterijen aanzienlijk langer meegaan.

RoodMicrotec is een expert op het gebied van turnkey fabricagediensten voor toepassingsspecifieke integrated circuits (ASICs). Door haar betrokkenheid bij de productie en levering van toepassingsspecifieke standaardproducten (ASSPs) ziet de onderneming een geweldige kans om haar SCM-diensten uit te breiden naar een bredere klantenkring.

Terwijl ASICs worden ontworpen  voor en gebruikt in een specifieke toepassing voor één klant, zijn ASSPs gewoonlijk geschikt voor een heel toepassingsgebied, inclusief een groot aantal producten voor verschillende eindklanten. Daardoor kunnen wij significant grotere volumes gaan produceren en beheren”, aldus Reinhard Pusch, COO van RoodMicrotec.


Over

Het Fraunhofer-Gesellschaft is de meest vooraanstaande organisatie voor toegepast onderzoek in Europa. Het onderzoek wordt uitgevoerd door 72 instituten en onderzoekseenheden op locaties in heel Duitsland. Het Fraunhofer-Gesellschaft heeft 25.000 werknemers en een jaarlijks onderzoeksbudget van meer dan 2,3 miljard euro. Het Fraunhofer Institute for Integrated Circuits IIS is een van de meest vooraanstaande toepassingsgerichte onderzoekinstituten voor micro-elektronica en IT-systeemoplossingen en -diensten. Het is het grootste van alle Fraunhofer Instituten. Fraunhofer IIS ontwikkelt, implementeert en optimaliseert processen, microchips en apparaten tot zij klaar zijn voor gebruik en voor marktintroductie.


EBV Elektronik
 werd in 1969 opgericht en is een van de toonaangevende specialisten in halfgeleiderdistributie in Europa. Als specialist op het gebied van halfgeleiders biedt EBV applicatieondersteuning, value-added diensten en logistieke oplossingen voor een uiteenlopende klantenkring.


RoodMicrotec
 is een toonaangevend onafhankelijk bedrijf voor levering en kwaliteitsdiensten op het gebied van halfgeleiders. Met meer dan 50 jaar ervaring in de micro- en optoelelektronica is RoodMicrotec een gevestigde en hooggewaardeerde partner voor veel bedrijven over de hele wereld. De onderneming biedt full-turnkey ASIC-diensten aan voor complexe microchips die ingericht zijn op specifieke toepassingen voor individuele klanten.

In samenwerking met sterke partners verzorgt RoodMicrotec het gehele ontwikkelings- en productieproces van de ASICs in het doelvolume, van kleine aantallen tot vele miljoenen stuks per jaar. De turnkey-oplossing omvat ontwerp, projectmanagement, wafer productie, wafer test, assemblage, final test, kwalificatie, logistiek en foutanalyse. Alle diensten voldoen aan de industriële en kwaliteitseisen van de high-reliability, ruimtevaart-, automobiel-, gezondheids- en industriële sectoren.

RoodMicrotec heeft haar hoofdkantoor in Zwolle, met operationele vestigingen in Nördlingen en Stuttgart in Duitsland.

Voor verdere informatie kunt u terecht op https://www.roodmicrotec.com