• Versterking van positie als belangrijke leverancier in de automobielindustrie
 • Volledige ‘automotive’ kwalificatie en testdiensten
 • Volumeproductie begint in 2020Zwolle, 09 augustus 2018 – RoodMicrotec N.V., de toonaangevende onafhankelijke leverancier van semiconductors en kwaliteitsdiensten, is door EnSilica gekozen als belangrijke partner ter ondersteuning van een groot ‘automotive ASIC’ project. EnSilica is een van de meest vooraanstaande Europese ondernemingen op het gebied van ‘custom mixed signal en digital ASIC design’. Dit project betreft een ASIC voor een grote ‘Tier-1’ leverancier in de automobielindustrie. 

  Deze nieuwe opdracht onderstreept RoodMicrotec’s positie als belangrijke leverancier in de Europese ‘automotive’ industrie. Door het leveren van diensten met hoge topkwaliteit en de expertise van haar Reliability Competence Centre (RCC), voorziet RoodMicrotec aanzienlijke groei in dit segment. In 2016 bedroeg de automotive business 38% van de totale omzet van de onderneming. Vorig jaar nam dit toe tot 41% en voor 2018 en daarna wordt verdere groei verwacht. Deze groei wordt aangedreven door RoodMicrotec’s alom erkende positie als gekwalificeerde leverancier aan een groot aantal bedrijven in de automobielindustrie; zowel OEMs alsook  toeleveranciers. RoodMicrotec is volledig uitgerust om kwalificaties uit te voeren volgens de AEC-Q 100 en overeenkomstige normen. De bedrijfsprocedures en processtromen voldoen aan de eisen van de automobielindustrie.

  ‘Wij beschouwen dit als een erkenning van onze unieke mogelijkheden, diepgaande ervaring en uitstekende reputatie als leverancier aan een groot aantal automotive klanten. Wij zijn verheugd over het feit dat wij onze samenwerking met EnSilica op dit gebied verder kunnen uitbreiden’, aldus Martin Sallenhag, CEO van RoodMicrotec.

  ‘EnSilica heeft reeds eerder succesvol met RoodMicrotec samengewerkt in een reeks projecten. Het doet ons genoegen dat RoodMicrotec opnieuw een partner voor ons is op dit belangrijke high-volume automotive project’, aldus Ian Lankshear, CEO van EnSilica.

  Over EnSilica
  EnSilica Limited, opgericht in 2001, heeft haar hoofdkantoor in Wokingham in het Verenigd Koninkrijk en design-centra in Oxford en India. Het is een toonaangevend fabless design house dat zich richt op volledige turnkey ontwikkeling en levering van chips en systemen. De onderneming heeft unieke expertise in het leveren van customized analog, mixed signal en digital IC’s aan haar klanten over de hele wereld, in de automotive, industrie en IoT markten. EnSilica heeft een reputatie als leverancier van hoogkwalitatieve oplossingen die aan stringente industrienormen voldoen. Meer informatie over EnSilica vindt u op www.ensilica.com

  Over RoodMicrotec
  Met meer dan 45 jaar ervaring als een onafhankelijke value-added dienstverlener op het gebied  van micro- en optoelectronica biedt RoodMicrotec Fabless Companies, OEM’s en andere ondernemingen een one-stop shop propositie. Met haar powerful solutions heeft RoodMicrotec een sterke positie in Europa opgebouwd.

  Onze diensten voldoen aan de industriële en kwaliteitseisen van de high-reliability/ruimtevaart, automobiel-, telecommunicatie-, medische-, IT- and elektronicasectoren.

  Ons geïntegreerde kwaliteitsmanagementsysteem is gebaseerd op internationale DIN EN ISO 9001:2015 normen. Ons kwaliteitsmanagement is tevens in grote lijnen in overeenstemming met de Automobielspecificatie ISO/TS 16949. De onderneming heeft ook een geaccrediteerd laboratorium voor testactiviteiten en kwalificatie volgens de ISO/IEC 17025 norm.

  De value-added diensten omvatten onder meer (eXtended) Supply Chain Management en Total Manufacturing Solutions in samenwerking met onze partners, failure & technology analysis, qualification & burn-in, test- & product engineering, production test (inclusief device programming en end-of-line service), ESD/ESDFOS assessment & training, and quality & reliability consulting.

  RoodMicrotec heeft vestigingen in Duitsland (Dresden, Nördlingen, Stuttgart), in het Verenigd Koninkrijk (Bath) en in Nederland (Zwolle).
  Voor meer informatie visit: http://www.roodmicrotec.com

  Voor nadere informatie:
  Martin Sallenhag – CEO, Reinhard Pusch – COO, Arvid Ladega – CFO
  Telefoon: +31 38 4215216
  E-mail: [email protected]
  Web: www.roodmicrotec.com

  Dit persbericht is gepubliceerd in het Engels, Nederlands en Duits.. In gevallen van tegenstrijdigheid tussen deze versies prevaleert de Engelse versie.
  Deze mededeling bevat informatie die geldt  als voorwetenschap in de zin van artikel 7, lid 1, van de EU-verordening inzake marktmisbruik. De gedelegeerd bestuurder en CEO van het bedrijf, Martin Sallenhag, is verantwoordelijk voor het regelen van de publicatie van dit document namens RoodMicrotec.