Zwolle – 12 april 2018

  • Omzet in Q1 stijgt 17% vergeleken met Q1 2017
  • Sterke omzetgroei in Supply Chain Management en Test Operations
  • Goede uitgangspositie voor verdere groei van bedrijvigheid

RoodMicrotec N.V., de toonaangevende onafhankelijke leverancier van semiconductors en bijbehorende hoogwaardige kwaliteitsdiensten, rapporteert een omzetstijging van 17% vergeleken met dezelfde periode vorig jaar dankzij haar sterke orderportefeuille en hoge bezettingsgraad. De omzet in de business units Supply Chain Management (SCM) en Test Operations steeg aanzienlijk. Dit was het gevolg van het in productie gaan van langetermijnprojecten, waarmee in deze twee sectoren omzet gegenereerd werd. Er komen ook nieuwe projecten aan, waarmee de onderneming haar bedrijvigheid op alle gebieden zal verhogen. Gezien het positieve begin van het jaar bevindt RoodMicrotec zich nu in een goede positie om haar groei voort te zetten en voort te gaan op de weg naar de winstgevendheid.

CEO Martin Sallenhag: ‘Het is bijzonder bemoedigend dat onze nieuwe strategie zijn vruchten begint af te werpen. De toename in SCM leidt tot aanzienlijke groei in de andere business units, in het bijzonder in Test Operations. Wij blijven ons voorbereiden op toekomstige omzetgroei door voorzichtig nieuw personeel aan te nemen op strategische gebieden zoals Failure Analysis en Test Operations. Ook blijven wij onze bedrijfskosten analyseren om de lean operation die wij nu hebben in stand te houden.’

Vooruitzichten

RoodMicrotec verwacht dat haar omzet in de komende paar jaar zal blijven groeien en projecteert een omzet in 2020 van ca. EUR 18 miljoen. De resultaten zullen blijven verbeteren en de onderneming verwacht elk jaar positieve nettoresultaten.

Over RoodMicrotec

Met meer dan 45 jaar ervaring als een onafhankelijke value-added dienstverlener op het gebied  van micro- en optoelectronica biedt RoodMicrotec Fabless Companies, OEM’s en andere ondernemingen een one-stop shop propositie. Met haar powerful solutions heeft RoodMicrotec een sterke positie in Europa opgebouwd.

Onze diensten voldoen aan de industriële en kwaliteitseisen van de high-reliability/ruimtevaart, automobiel-, telecommunicatie-, medische-, IT- and elektronicasectoren.

Ons geïntegreerde kwaliteitsmanagementsysteem is gebaseerd op internationale DIN EN ISO 9001:2015 normen. Ons kwaliteitsmanagement is tevens in grote lijnen in overeenstemming met de Automobielspecificatie ISO/TS 16949. De onderneming heeft ook een geaccrediteerd laboratorium voor testactiviteiten en kwalificatie volgens de ISO/IEC 17025 norm.

De value-added diensten omvatten onder meer (eXtended) Supply Chain Management en Total Manufacturing Solutions in samenwerking met onze partners, failure & technology analysis, qualification & burn-in, test- & product engineering, production test (inclusief device programming en end-of-line service), ESD/ESDFOS assessment & training, and quality & reliability consulting.

RoodMicrotec heeft vestigingen in Duitsland (Dresden, Nördlingen, Stuttgart), in het Verenigd Koninkrijk (Bath) en in Nederland (Zwolle).

Voor meer informatie visit: http://www.roodmicrotec.com