8 juni 2017 – RoodMicrotec heeft de productie gelanceerd van twee van zijn belangrijkste zes Supply Chain Management‐projecten, respectievelijk gericht op de automobiel‐ en healthcaresector. Het healthcare SCM‐project is tevens verlengd van de initiële vijfjarige productielooptijd naar 15 jaar. De aankondiging zal plaatsvinden tijdens de algemene aandeelhoudersvergadering die vandaag wordt gehouden op de
Amsterdamse beurs.

Reinhard Pusch, COO bij RoodMicrotec: “De start van de productiefase van deze belangrijke projecten is een aanzienlijke mijlpaal voor de verdere implementatie van onze core SCM‐strategie, mede omdat ze vanaf nu een groot deel van onze omzet zullen genereren.”

Het project voor de automobielsector, waarvan onlangs de industrialisatie‐ en kwalificatiefases zijn afgerond, is begin juni de productiefase ingegaan en moet jaarlijks tussen de € 1​,2 miljoen en € 1,6 miljoen aan omzet opleveren. Volle productie zal naar verwachting begin 2018 worden bereikt en lopen tot 2025.

Het healthcare project, dat jaarlijks tussen de € 3.0 miljoen en €5.0 miljoen aan omzet zal genereren is ook deze maand de productiefase ingegaan. Hoewel de opstart naar volle productie naar verwachting langer zal duren dan in eerste instantie gedacht werd, is de verwachte productielooptijd verlengd van vijf naar 15 jaar. Dit betekent dat er in de productiefase vanaf 2022 nog 10 jaar volop zal worden geproduceerd.