19 januari 2017 – RoodMicrotec heeft een raamwerkovereenkomst getekend met het Duitse Rohde & Schwarz electronics group, één van ’s werelds meest toonaangevende fabrikanten van test- & meetapparatuur en zendapparatuur, voor toekomstige ASICs supply chain management (SCM) en turnkey diensten.

ASICs (Application Specific Integrated Circuits) zijn chips die volledig op maat ontworpen zijn met oog op één specifieke toepassing voor individuele klanten. RoodMicrotec’s eerste project voor Rohde & Schwarz wordt momenteel gedefinieerd en zal naar verwachting starten in het begin van 2017.

Reinhard Pusch, COO bij RoodMicrotec: “Deze overeenkomst met een marktleider als Rohde & Schwarz is een bevestiging van de deskundigheid van RoodMicrotec in zijn core business van SCM-diensten en turnkey-oplossingen en zal ons in staat stellen om onze activiteiten verder in de markt uit te breiden. We verwachten ook dat meer SCM-projecten zullen voortvloeien uit onze groeiende samenwerking met Rohde & Schwarz.”

 

De overeenkomst tussen de twee bedrijven maakt de weg vrij voor een stabiele samenwerking op lange termijn, met RoodMicrotec als toeleverancier van ASIC turnkey oplossingen. RoodMicrotec is al verantwoordelijk voor de assemblage- en testactiviteiten van Rohde & Schwarz, oorspronkelijk in handen van Telefunken.

Dr. Gerhard Kahmen, Vice President van het Center of Competence for Mixed Signal Integration bij Rohde & Schwarz: “Onze positieve ervaringen met RoodMicrotec tot nu toe en hun erkende ervaring op het gebied van ASIC supply chain management, turnkey oplossingen, kwalificatie diensten en het testen van halfgeleiders maken hen tot een zeer interessante toeleverancier voor ons in dit veld.”