12 december 2016 – RoodMicrotec heeft twee nieuwe contracten verkregen die naar verwachting zijn orderportefeuille met minstens € ​5 miljoen zal doen toenemen in de komende 10 jaar.

Het bedrijf verwacht € 4,5 miljoen aan orders binnen te halen bij een klant uit de automobiele en industriële sector en zal tussen nu en 2019 € 850.000 aan publieke middelen toegewezen krijgen van de EU en de Duitse overheid voor een technologisch samenwerkingsproject.

 

Het nieuwe supply chain management (SCM) contract getekend door RoodMicrotec met een Duitse industriële en automotive-klant zal vroeg 2017 beginnen met een initiële order van € 100.000 die tegen het einde van het jaar afgerond zal worden. De bestellingen die daarop volgen zullen naar verwachting minstens € 4,4 miljoen aan extra inkomsten genereren in de komende 10 jaar.

Reinhard Pusch, COO bij RoodMicrotec: Omdat de applicatie die wordt ontwikkeld voor deze Duitse SCM-order tevens gebruikt zal worden in andere ontwerpen en systemen verwachten wij dat dit zal leiden tot organische groei van onze omzet.”

 

RoodMicrotec kreeg ook € 850.000 aan overheidsgelden toegewezen over de komende drie jaar door de ECSEL Joint Undertaking, een samenwerking tussen de private en publieke sector voor de ontwikkeling van de Europese industrie voor elektronische onderdelen en systemen. De organisatie heeft een totaal van € 7,2 miljoen aan EU gelden toegekend aan het EuroPAT-MASIP project, waarvoor RoodMicrotec één van de 27 partners is. Het voorgestelde project werd geacht een belangrijke bijdrage te leveren aan het Europese concurrentievermogen en de werkgelegenheid in de elektronica-industrie.

Bert De Colvenaer, Executive Director bij ECSEL JU“Deze projecten vertegenwoordigen de top van de industriële en academische excellentie in Europa in ons vakgebied. We zijn ervan overtuigd dat deze beslissing een nieuwe mijlpaal is voor Europa in het bereiken van onze gemeenschappelijke doelen op het gebied van elektronische componenten en systemen.”

Bij het gefinancierde project worden ASICs (Application Specific Integrated Circuits) ontwikkeld voor een MEMS-gyroscoop, een beeldsensor en een Radio Frequency (RF) ASIC. Door deelname aan het project zal RoodMicrotec zijn expertise op deze drie gebieden kunnen verfijnen.

Reinhard Pusch, COO bij RoodMicrotec concludeert: “Beiden projecten zullen RoodMicrotec in staat stellen om de ontwikkeling van zijn ASIC supply chain management expertise naar een hoger niveau te tillen. De publieke herkenning dat het bedrijf een waardevolle bijdrage kan leveren aan de groei en het competitievermogen van de Europese elektronica-industrie is ook een sterke bevestiging van de kwaliteit van de diensten die wij aanbieden aan de markt.