14 november – De raad van commissarissen van RoodMicrotec, de Nederlandse toeleverancier van halfgeleiders en microchips, zal op 23 november Herman Bartelink en Jeroen Tuik voordragen als nieuwe commissarissen.

Bedrijfsveteraan en voormalig CEO Philip Nijenhuis zal dan afscheid nemen als commissaris. Op deze ochtend zal ook het dertigjarig bestaan aan de beurs worden gevierd met het openen van de Amsterdamse effectenbeurs door het luiden van de gong. De voordracht van Bartelink en Tuik zal in januari 2017 worden voorgelegd ter goedkeuring op een buitengewone aandeelhoudersvergadering.

Philip Nijenhuis: RoodMicrotec bereidt zich voor op een nieuwe fase van verdere groei en Herman en Jeroen kunnen dit uitbouwen zodra zij mij opvolgen. Nu RoodMicrotec haar 30 jarig bestaan aan de beurs viert, is het een goed moment om het stokje over te dragen aan de volgende generatie.”

Beide voorgedragen kandidaten hebben een achtergrond in de industriële en elektronische bouwkundige sector. Herman Bartelink (1969) heeft hoge posities bekleed als financieel directeur en controller en is momenteel Managing Director Nederland bij Benchmark Electronics, een Amerikaanse elektronicafabrikant. Jeroen Tuik (1973), die meerdere leidinggevende functies heeft bekleed is momenteel CEO bij Connect Group, een gecertificeerde toeleverancier voor de Europese markt van technologie, productiesystemen, printplaten en kabelassemblagediensten.

De kandidaten worden voorgedragen op een moment dat RoodMicrotec een sterk en stabiel book-to-bill ratio van boven de 1,1 behoudt, nieuwe orders binnenkomen en vele eerder aangekondigde orders de industrialisatiefase ingaan. Het bedrijf zal een vergadering houden voor investeerders op 23 november om 15.45 uur om de verjaardag van de onderneming te vieren.

CEO van RoodMicrotec, Martin Sallenhag: Het is symbolisch dat bij deze 30-jaar mijlpaal zo veel projecten de industrialisatiefase ingaan. Dit zal verdere omzet genereren voor het bedrijf en een rendement op onze investeringen. De financiële en leiderschapservaring van Herman Bartelink en Jeroen Tuik zullen dit momentum verder versterken.

Philip Nijenhuis, die al twaalf jaar actief is bij RoodMicrotec, is goed hersteld van zijn gezondheidsproblemen. Hij zal adviseur voor het bedrijf blijven.


Vic Tee, Voorzitter van de Raad van Commissarissen: 
Philip is instrumenteel geweest in de transformatie van RoodMicrotec van een puur test huis, naar een toeleverancier van complete technologie oplossingen. We hopen met de versterking van Herman en Jeroen dit werk te continueren.”

Financiële agenda

10 januari 2017 Publicatie (voorlopige) omzetcijfers 2016
9 maart 2017 Publicatie (voorlopige) jaarcijfers 2016
9 maart 2017 Conference call voor pers en analisten
27 april 2017 Publicatie jaarverslag 2016
8 juni 2017 Algemene vergadering van aandeelhouders
9 juni 2017 Algemene vergadering van obligatiehouders
6 juli 2017 Publicatie omzetcijfers eerste halfjaar 2017
24 augustus 2017 Publicatie halfjaarbericht 2017
24 augustus 2017 Conference call voor pers en analisten