30 augustus – RoodMicrotec N.V. verwacht de verkopen na het tekenen van een verkoopkanaal-overeenkomst aan Altec Electronic AG in 2018 te verdubbelen naar  1,2 miljoen.

 

RoodMicrotec, de Nederlandse toeleverancier van halfgeleiders en geavanceerde microchips, verwacht de verkopen aan Altec, de Zwitserse distributeur voor elektronische apparatuur, in 2018 te verdubbelen naar € 1,2 miljoen, na het tekenen van een verkoopkanaal-overeenkomst voor diensten in de Zwitserse markt.

Het nieuwe contract komt voort uit RoodMicrotec’s succesvolle dienstverlening richting Altec’s grotendeels industriële klantenportefeuille. De twee bedrijven zagen hun handelsrelatie in de afgelopen vier jaar gestaag groeien, vooral in 2015 en 2016, toen de omzet in Test and Assembly voor ASICs (Application Specific Integrated Circuit) verdubbelde naar € 600.000. ASICs zijn chips die speciaal voor één klant op maat zijn ontworpen voor een specifieke toepassing.

RoodMicrotec COO Reinhard Pusch: “We zijn heel positief over onze snelgroeiende relatie met Altec. Hun expertise en hoogwaardige klantenportefeuille maakte de uitbreiding van onze activiteiten in Zwitserland mogelijk. De komende jaren verwachten we deze groei door de succesvolle samenwerking te continueren.”

RoodMicrotec was een testhuis voor Altec vanaf 2006 en werd in 2012, toen het bedrijf de focus van zijn activiteiten versterkte, één van twee exclusieve toeleveranciers. In 2015 werd RoodMicrotec de exclusieve toeleverancier voor ASIC Test and Assembly; in 2015/16 heeft Altec 20 nieuwe projecten gegenereerd voor RoodMicrotec’s Test and Assembly business.

Reinhard Pusch concludeert: “De huidige groei in Test and Assembly is veelbelovend en we denken dat onze relatie met Altec, naast verdere groei op dit gebied, ook kansen zal genereren in andere businessunits, zoals in Qualification en Failure Analysis.