10 augustus 2016 – RoodMicrotec heeft haar positie in de halfgeleidermarkt versterkt door het binnenhalen van opdrachten bij twee leveranciers voor de automotive en lucht- en ruimtevaartindustrie. De klanten, beide behorende tot de grootste bedrijven ter wereld in hun sector zijn respectievelijk gevestigd in Europa en China.

RoodMicrotec

RoodMicrotec is de Europese toeleverancier van diensten voor halfgeleiders en geavanceerde microchips voor de snelgroeiende markten van elektrische auto’s, industriële en medische uitrusting en het ‘Internet of Things’.

RoodMicrotec zal haar nieuwe klanten, die eindproducten leveren aan de halfgeleidermarkt, initieel ondersteunen bij defectanalyse en visuele inspecties van microchips. Defectanalyse is onderdeel van een doorlopende procesverbetering om afwijkingen en fouten op te sporen en te verhelpen om zodanig de betrouwbaarheid van de chips te behouden.

RoodMicrotec zal zich hierbij gaan richten op de volgende diensten:

  1. Het veredelen van de verpakte microchips door middel van een selectieproces (blootstelling aan extreme testtemperaturen/omstandigheden), zoals noodzakelijk is voor de automobielsector en lucht- en ruimtevaart.
  2. Het vervaardigen van onderdelen van chips voor de elektronische automobielsector, onder meer voor beeldsensoren die gebruikt worden in camera’s, optische muizen en andere optische sensoren.

Beide opdrachten bevestigen de status van RoodMicrotec’s als leidende toeleverancier voor deze diensten voor de Europese en wereldwijde markt en zullen naar verwachting op korte termijn leiden tot verdere omzet.

De eerste orders zullen van start gaan in het derde kwartaal van dit jaar, waarbij de klanten en RoodMicrotec op dagelijkse basis zeer nauw zullen samenwerken.

Reinhard Pusch, COO van RoodMicrotec: “Wij zijn bijzonder verheugd dat wij deze opdrachten, op basis van onze knowhow en ons concurrentievermogen, hebben verkregen van twee bedrijven die marktleider zijn in hun vakgebied. We hebben er vertrouwen in dat de orders de basis zullen vormen voor een zich verder ontwikkelende samenwerking voor deze en andere diensten van RoodMicrotec, zoals het semiconductor turnkey management.”

Over RoodMicrotec

Met meer dan 45 jaar ervaring als een onafhankelijke value-added dienstverlener op het gebied  van micro- en optoelectronica biedt RoodMicrotec Fabless Companies, OEM’s en andere ondernemingen een one-stop shop propositie. Met haar powerful solutions heeft RoodMicrotec een sterke positie in Europa opgebouwd.

Onze diensten voldoen aan de industriële en kwaliteitseisen van de high-reliability/ruimtevaart, automobiel-, telecommunicatie-, medische-, IT- en elektronicasectoren.

Certified by RoodMicrotec betreft onder andere certificatie van producten volgens de strenge ISO/TS 16949-norm die geldt voor toeleveranciers van de automobielindustrie. De onderneming beschikt tevens over een geaccrediteerd laboratorium voor testactiviteiten en kwalificatie volgens ISO/IEC 17025.

De value-added-diensten omvatten onder meer (eXtended) Supply Chain Management en Total Manufacturing Solutions in samenwerking met onze partners, failure & technology analysis, qualification & burn-in, test- & product engineering, production test (inclusief device programming en end-of-line service), ESD/ESDFOS assessment & training, and quality & reliability consulting.

RoodMicrotec heeft vestigingen in Duitsland (Dresden, Nördlingen, Stuttgart), in het Verenigd Koninkrijk (Bath) en in Nederland (Zwolle).

Voor meer informatie ​bezoek ​de website.