Zwolle, 01 september 2015

RoodMicrotec heeft met een OEM (Original Equipment Manufacturer) een contract getekend voor de engineering van een nieuw product (chip), waarvoor RoodMicrotec vervolgens volumeproductie test over de levensduur van het product zal uitvoeren. Het omzet volume over die levensduur is ca. EUR 9 miljoen. De engineering voor de uitvoering van de order wordt in de tweede helft van 2015 en eerste helft van 2016 gedaan. De daarop aansluitende volumeproductie, grotendeels test, start medio 2016 en zal na enige jaren toenemen tot een omzet van ca. EUR 1,2 miljoen per jaar.

Deze voor RoodMicrotec nieuwe klant is een middelgrote beursgenoteerde, snel groeiende OEM (Original Equipment Manufacturer). Het internationaal opererende bedrijf brengt zeer succesvol nieuwe industriële en consumenten producten op de markt en realiseert een omzetgroei van 15 tot 20% per jaar.

De hoogwaardige markt voor chips wordt steeds meer bepaald door 12″ wafers. Deze hebben een een hogere capaciteit en veelal de meest hoogwaardige technologie. RoodMicrotec zal voor deze order beperkt ( ca. EUR 350.000) in aanvullende hardware voor deze 12″ wafer technologie investeren. Hiermee kunnen echter ook andere hoogwaardige opdrachten verworven worden.  RoodMicrotec neemt, met deze aanvullende investering, in haar segment als dienstverlener voor Fabless Companies (design huizen) en OEM’s een unieke positie in.

Van de ca. EUR 9 miljoen zal vrijwel alles, ca. 90%, in huis bij RoodMicrotec uitgevoerd worden. De infrastructuur is, afgezien van de beperkte investering, geheel aanwezig. Ook de pre-engineering, onderzoeks- en ontwikkelingsengineering die nodig waren om een goede oplossing aan de klant aan te bieden, konden in zijn geheel met eigen engineers gedaan worden.

Ook na het verkrijgen van deze opdracht blijft onze quote portfolio tenminste op het niveau van ons persbericht van 8 januari 2015, waarin gemeld is dat onze quote portfolio meer dan EUR 10 miljoen bedraagt. Daarmee blijft deze onveranderd hoog en is de potentie voor meer belangrijke opdrachten aanzienlijk.

RoodMicrotec is heel verheugd, om na gedegen inspanningen opnieuw een veelbelovende  snel groeiende klant er bij te krijgen. Ook deze klant was zo onder de indruk van onze ervaring en faciliteiten, dat zij deze opdracht aan ons toevertrouwde”. aldus Philip Nijenhuis,  CEO RoodMicrotec.

Over RoodMicrotec

Met meer dan 40 jaar ervaring als een onafhankelijke value-added dienstverlener op het gebied van micro- en optoelectronica biedt RoodMicrotec fabless companies, OEM’s en andere ondernemingen een one-stop shopping propositie. Met haar powerful solutions heeft RoodMicrotec een sterke positie in Europa opgebouwd.

De diensten voldoen aan de industriële en kwaliteitseisen van de high-reliability/ruimtevaart, automobiel-, telecommunicatie-, medische, IT- and electronicasectoren.

Certified by RoodMicrotec betreft onder andere certificatie van producten volgens de strenge ISO/TS 16949-norm die geldt voor toeleveranciers van de automobielindustrie. De onderneming beschikt tevens over een geaccrediteerd laboratorium voor testactiviteiten en kalibrering volgens ISO/IEC 17025.

The value-added diensten omvatten onder meer failure & technology analysis, qualification & burn-in, test- & product engineering, production test (waaronder device programming en end-of-line service), ESD/ESDFOS assessment & training, quality & reliability consulting, supply chain management en total manufacturing solutions met partners.

RoodMicrotec heeft vestigingen in Duitsland (Dresden, Nördlingen, Stuttgart), in het Verenigd Koninkrijk (Bath) en in Nederland (Zwolle).