Zwolle, 30 januari 2015 

De directie van RoodMicrotec N.V. maakt vandaag bekend per 1 maart 2015 de heer Martin Sallenhag MSc te benoemen tot Chief Technical Officer (CTO) als opvolger van de heer Norbert Wirth. De heer Wirth was sinds 2011 CTO bij RoodMicrotec en is eind 2014 overleden na een langdurig ziekbed. Zowel de raad van commissarissen, het bestuur en medewerkers betreuren dit verlies van de heer Wirth ten zeerste en zullen zijn ervaring en kennis missen.

De heer Sallenhag, 46 jaar, electrotechnisch ingenieur, is 22 jaar werkzaam geweest in engineering en senior management functies bij ondermeer Ericson, Axis Communications, Dialog Semiconductor en Samsung Electronics. Hij heeft uitgebreide ervaring op het gebied van productontwikkeling, projectmanagement, sales support en het managen van internationale organisaties.

Binnen RoodMicrotec zal de heer Sallenhag als CTO direct verantwoordelijk zijn voor Failure & Technology Analysis, Opto & Mechanical Qualification en Engineering in Stuttgart en Nördlingen en direct operationeel, als Business Unit Manager, voor Qualification & Reliability. Functioneel zal de heer Sallenhag eveneens verantwoordelijk zijn voor onze hightech engineering activiteiten zowel in Stuttgart als Nördlingen.

De raad van commissarissen en het bestuur zijn zeer verheugd over de komst van de heer Sallenhag.

Het bestuur is ervan overtuigd dat de kennis en ervaring van de heer Sallenhag belangrijke bijdragen zijn voor de ondersteuning van veelal nieuwe projecten van zowel OEM’s als Fabless

Over RoodMicrotec

Met 45 jaar ervaring als een onafhankelijke value-added dienstverlener op het gebied van micro- en optoelectronica biedt RoodMicrotec fabless companies, OEM’s en andere ondernemingen een one-stop shop propositie. Met haar powerful solutions heeft RoodMicrotec een sterke positie in Europa opgebouwd.

De diensten voldoen aan de industriële en kwaliteitseisen van de high-reliability/ruimtevaart, automobiel-, telecommunicatie-, medische-, IT- and elektronicasectoren. ‘Certified by RoodMicrotec’ betreft onder andere testen van producten volgens de strenge ISO/TS 16949-norm die geldt voor toeleveranciers van de automobielindustrie. De onderneming beschikt tevens over een geaccrediteerd laboratorium voor testactiviteiten en kalibrering volgens ISO/IEC
17025.

The value-added diensten omvatten onder meer (eXtended) supply chain management, failure & technology analysis, qualification & burn-in, test & product engineering, production test (waaronder device programming en end-of-line service), ESD/ESDFOS assessment & training, quality & reliability consulting en total manufacturing solutions met partners.

RoodMicrotec heeft vestigingen in Duitsland (Dresden, Nördlingen, Stuttgart), in het VK (Bath) en in Nederland (Zwolle).