28 november 2016 – RoodMicrotec verwacht de omzetgroei van de onderliggende wereldwijde halfgeleidermarkt gedurende de komende vier jaar te overtreffen. Deze ontwikkeling komt tot stand door een sterke orderportefeuille, met name op het gebied van supply chain management (SCM) projecten.

roodmicrotec-obligatie

RoodMicrotec, de Nederlandse toeleverancier van halfgeleiders en geavanceerde microchips, verkondigde afgelopen woensdag aan investeerders tijdens een informatiebijeenkomst op de 30ste verjaardag van het bedrijf, dat zes SCM projecten de productiefase zullen ingaan tegen 2020 met een bijdrage aan de omzet van tussen de € 8 miljoen – 12 miljoen.

Reinhard Pusch, COO van RoodMicrotec: We zien een verhoogde interesse vanuit de markt in de capaciteiten van RoodMicrotec als aanbieder van SCM turnkey oplossingen, dus is het van strategisch belang dat wij ons hierop richten als core business.

Er is voorspeld dat de wereldwijde halfgeleidermarkt in 2016 een daling van 3.2% zal ondergaan als gevolg van geopolitieke onrust. Hoewel RoodMicrotec hier wel degelijk negatief door werd beïnvloed verwacht het bedrijf nog steeds een positieve omzetgroei te behalen over het gehele jaar.

Vic Tee, Voorzitter van de Raad van Commissarissen van RoodMicrotec: We verwachten een positieve omzetgroei in 2016 die lager uitvalt dan onze oorspronkelijke doelstellingen, maar wel een zeer gezond resultaat is gezien de huidige marktomstandigheden.”

RoodMicrotec behoudt ook zijn eerder aangekondigde verwachting dat de omzet met 75% zal groeien tussen 2020 en 2015. In aanvulling op de lopende projecten zijn er ook drie extra SCM projecten die nog in onderhandeling zijn en vanaf 2017 zouden kunnen beginnen. Deze projecten zullen naar verwachting gezamenlijk tussen de vijf en acht miljoen Euro aan omzet genereren in de komende zeven jaar.