Tover Obligatie 10,2%

Nieuw op NPEX? Reserveer zonder verplichtingen

Rente maandelijks ontvangen: 10,2% per jaar (excl. servicekosten)

Zekerheden: € 500.000 borgtocht van aandeelhouders

Deelname: Vanaf € 500 (5 obligaties)

Eenmalige korting: Bij deelname vanaf € 10.000 (100 obligaties), oplopend tot 4% per obligatie

Looptijd: 60 maanden

Lening: € 2.000.000

Einde inschrijving emissie: 30 mei 2024

Informatie Memorandum: Klik hier


Tover

Negentig procent van de mensen met dementie in een zorginstelling is het grootste deel van de dag passief, wat leidt tot apathie. Dit snelgroeiende probleem met verstrekkende gevolgen was de motivatie voor de PhD studie van Hester Anderiesen-Le Riche, én de bestaansreden van Tover B.V.

De kwaliteit van leven van mensen met dementie en andere cognitieve uitdagingen is pijnlijk laag. Vanwege het personeelstekort en de torenhoge werkdruk onder zorgprofessionals. Maar ook door onze meer individualistische samenleving en een minimaal aanbod aan geschikte producten.


Tover ontwikkelde de Tovertafel: een interactief spelsysteem ontworpen voor en mét mensen met dementie, volwassenen met een verstandelijke beperking en kinderen met een extra ondersteuningsbehoefte, dat een bewezen positieve impact heeft op hun kwaliteit van leven.

Onze innovatieve serious games verbinden, verwonderen en dagen de spelers uit om het beste uit zichzelf te halen. Ze doorbreken apathie en verminderen rusteloos en gespannen gedrag. Ook zorgen ze voor meer beweging, sociaal contact en plezier. Het werkplezier van zorgmedewerkers wordt vergroot en hun werkdruk wordt verlaagd.Producten

De eerste Tovertafel werd gelanceerd in 2015 en kwam voort uit het promotieonderzoek van Hester Anderiesen-Le Riche.

Op dit moment zijn er ruim 10.000 Tovertafels verkocht en wordt in meer dan 8.500 zorginstellingen in 16 verschillende landen met de Tovertafel gespeeld.

In 2023 hebben wij een nieuw product gelanceerd, de Tovertafel Pixie. Dit is een mobiele, flexibele projector voor mensen met dementie.

De Tovertafel Pixie is geschikt voor individueel en 1-op-1-gebruik of in een kleine groep, samen met een familielid of zorgmedewerker. De spellen kunnen op alle mogelijke oppervlakken worden geprojecteerd, zoals op een rolstoelblad, de muur, of het plafond. Zo kunnen ze bijvoorbeeld ook worden ingezet tijdens het aankleden of wassen. Ook als er bijna geen activiteiten meer mogelijk zijn, zoals voor mensen die bedlegerig zijn, zorgt de Tovertafel Pixie voor een bijzondere ervaring.Waarom investeren in Tover?

Investeer in Tover

Lees het in de speciale presentatie ➜Eenmalige korting inschrijven emissie

Inschrijfbedrag  Eenmalige korting per obligatie  Effectieve prijs per obligatie*
500 – € 9.900
Geen 101
€ 10.000 – € 24.900
(100 obl. – 249 obl.)
1% (€ 1 per obligatie)  100
€ 25.000 – € 49.900
(250 obl. – 499 obl.)
2% (€ 2 per obligatie)  € 99
€ 50.000 – € 99.900
 (500 obl. – 999 obl.)
3 % (€ 3 per obligatie)  € 98
€ 100.000 – € 249.900
(1.000 obl. – 2.499 obl.)
4 % (€ 4 per obligatie)
of schenking van een Tovertafel
Pixie
€ 97
€ 250.000 of meer
(2.500 obl. of meer)
5 % (€ 5 per obligatie)
of schenking van een Tovertafel
Pixie
 
96
*Inclusief emissiekosten 


Nog géén NPEX-rekening?

Heeft u al een NPEX-rekening?
Ontwikkelingen ToverManagement

Hester Anderiesen-Le Riche

Hester Anderiesen-Le Riche – Founder/shareholder en CEO 

Tijdens haar promotieonderzoek combineerde Hester Industrieel Ontwerpen aan de Technische Universiteit Delft met Klinische Neuropsychologie. Hierin onderzocht Hester hoe ‘purposeful play’ mensen in de late fasen van dementie kan stimuleren tot meer fysieke activiteit en sociale interactie. De positieve resultaten gaven het startsein voor de ontwikkeling van de baanbrekende Tovertafel. 

Al 13 jaar, waarvan vier tijdens haar promotieonderzoek, zet Hester zich onvermoeibaar in voor Tover. Als visionair leider speelt ze een cruciale rol in het vormgeven van de visie, strategie en cultuur van het bedrijf, en zorgt voor de nodige middelen en investeerders. 

Hester vertegenwoordigt Tover als thought leader.
Haar benoeming tot TU Delft Alumnus van het Jaar 2023 is een erkenning van haar waardevolle bijdrage aan het veld.
 

Mathijs Paul Konings – Founder/shareholder en COO (Head of Hardware & Operations) 

Mathijs is een toonaangevende COO met een solide achtergrond in productontwikkeling en user experience (UX), gespecialiseerd in zowel applicatieontwerp als hardware-ontwikkeling. Zijn vaardigheid in het aansturen van innovatieve projecten en het leiden van multidisciplinaire teams gaat hand in hand met zijn vermogen tot strategische besluitvorming en operationele efficiëntie.  

Mathijs benut zijn passie voor technologie om betekenisvolle producten te ontwikkelen die daadwerkelijk waarde toevoegen aan het leven van mensen. Met een kunst-technische opleiding en een achtergrond in sociaal ondernemerschap aan de Nyenrode Universiteit, en als mede-eigenaar van diverse succesvolle ondernemingen sinds 2008, is Mathijs een visionair die technologische innovatie en ondernemerssucces naadloos kan combineren. 

Bob Bennink

Bob Bennink – CFO (Head of Finance & Staff) 

Met een Master in Business Administration en ruim 20 jaar ervaring in internationaal opererende bedrijven, brengt Bob veel kennis met zich mee.  

Bob heeft diverse functies bekleed op commercieel, operationeel en financieel gebied. Gedurende meer dan 5 jaar heeft hij bij ABN AMRO (groot)zakelijke klanten bijgestaan. Vervolgens heeft hij als CFO en COO zijn expertise ingezet binnen het mkb, waar hij betrokken was bij bedrijven die zelf ontwikkelde producten via internationale distributiekanalen verkochten. 

Rajiv Krijnen – Head of Software 

Rajiv heeft Art and Technology gestudeerd aan de Hogeschool voor de Kunsten Utrecht. Hij heeft ruim 13 jaar ervaring in de interactieve technologie, waarvan inmiddels 8 jaar bij Tover.  

Als softwareontwikkelaar heeft Rajiv brede ervaring opgedaan binnen mobile, web, games en elektronica. De laatste 6 jaar richt hij zich in leidinggevende functies op agile projectmanagement, team management en technologische innovatie. 

Rajiv Krijnen
Annelies Bommeljé

Annelies Bommeljé – Head of Marketing 

Annelies heeft een bachelor International Marketing Management en een master Sociaal Culturele Wetenschappen behaald. Zij is al 20 jaar werkzaam in de marketing; van FMCG corporate (Mondelez), een eigen onderneming (My Own Marketing Coach) tot SaaS Medtech (Tover). De posities waarop zij werkzaam is geweest, zijn breed: marketing, trade marketing en functies in combinatie met algemeen management. 

Annelies heeft ervaring op het gebied van het vermarkten van fysieke producten, diensten en SaaS (software as a service). Ze is gedreven om het team in haar kracht te zetten en tevens te profiteren van innovatieve technologische ontwikkelingen om zo efficiëntie, effectiviteit en impact te vergroten. 

Peter le Riche – Head of Sales 

Peter Le Riche, een ervaren professional uit Kaapstad, Zuid-Afrika, heeft een passie voor business development. Zijn achtergrond in vastgoedontwikkeling en bouw, gecombineerd met zijn ervaring in het leiden van internationale projectteams, maken hem een waardevolle aanwinst. 

Peters focus ligt op het opbouwen van sterke relaties met belangrijke channel partners en het ontwikkelen van wereldwijde verkoopstrategieën om de omzetdoelstellingen te behalen. Peters aanpak is hands-on en gericht op resultaten. Hij staat klaar om uitdagingen aan te gaan en samen met zijn team successen te behalen in de wereldwijde channel sales. 

Peter le Riche

Leendoel € 2.000.000 

Voorraadfinanciering: dit doel dient onder andere voor de reeds aangegane inkopen en gekochte voorraad. Met het oog op de cashconversiecyclus, leidt een toename in verkopen tot een grotere vraag naar voorraadfinanciering.  De komende jaren willen we onze voorraad beperken door middel van duidelijke afspraken met onze distributiepartners. Daarnaast stellen accurate voorspellingen, gesteund door historische data over abonnementsactivaties, Tover in staat om distributievoorraden efficiënt te beheren en de bedrijfsvoering te stroomlijnen. Verder dient een deel van het opgehaalde bedrag voor algemene financiering van werkkapitaal. De debiteurendagen in de educatiemarkt in de Verenigde Staten zijn bijvoorbeeld hoger, dus groei daar leidt tot financieringsbehoefte. 

Productontwikkeling: Tover zal een aanzienlijk deel van het bedrag boven het minimumbedrag gebruiken voor verdere productontwikkeling (spellen, software applicaties en hardware) en als middel om sneller de markt van het inclusieve onderwijs (Inclusive Education) te betreden. 

Risico’s en zekerheden

Zekerheden: 

De aandeelhouders van Active Cues B.V. hebben gezamenlijk een borgtocht van totaal € 500.000 verstrekt.

Active Cues B.V. is de uitgevende instelling van de obligatie. Tover B.V., de werkmaatschappij, is ook hoofdelijk aansprakelijk voor de nakoming van de verplichtingen uit deze lening. 

Aan beleggen zijn altijd risico’s verbonden. Het belangrijkste risico dat u loopt, is dat Active Cues B.V. geen geld heeft om u terug te betalen of om de rente te betalen. Dit zou onder meer kunnen gebeuren indien wij niet voldoende omzet behalen of omdat een grote klant niet meer afneemt. Dan kan het zijn dat u niets van de lening terugbetaald krijgt en dat u geen rente krijgt.  

Voor de volledige beschrijving en de beschrijving risico’s verwijzen wij u naar het Informatie Memorandum en het blad met Essentiële beleggersinformatie. 

Bekijk de effecten:

 Klik op de onderstaande knop voor het Informatie Memorandum en overige documentatie:

Bent u geïnteresseerd in deze emissie?