Super Winkel Fonds, Pool Trading, Icecat, Qlayers en Van Aalst Group in de schijnwerpers

NPEX CEO Mark van der Plas: “Trots op de bedrijven die kozen voor NPEX”

Houten, 30 mei 2024 – De tweede editie van de NPEX Awards vond dit jaar plaats bij De Utrechtse, een 9-holes golfbaan in Houten. De feestelijke uitreiking van de NPEX Awards werd afgetrapt door NPEX CEO Mark van der Plas. De NPEX Awards hebben impact. “Bij ons koop je geen award“, zo startte Van der Plas de bijeenkomst, “maar bij ons verdien je een award.”

In een volle zaal met beleggers, bestuurders van ondernemingen met een notering aan de NPEX-effectenbeurs en relaties uit het MKB-Nederland, wachtte men vol spanning op het nieuws van de dag. Wie zijn de winnaars van de NPEX Awards 2023?

De NPEX-effectenbeurs is inmiddels een begrip in ondernemend Nederland. Voor ambitieuze bedrijven die op zoek zijn naar financiering biedt NPEX de mogelijkheid om financiering op te halen of hun aandelen te noteren op de NPEX-effectenbeurs. NPEX is een online handelsplatform waar gehandeld wordt in obligaties en certificaten van aandelen. Na een succesvolle plaatsing volgt ook een notering aan de NPEX-effectenbeurs.

Tijdens de feestelijke middag werden de ondernemers in het zonnetje gezet en ontvingen zij een award voor hun prestaties over het jaar 2023:

Meest verhandelde beleggingsfonds
Van der Plas trapte af met de award voor het meest verhandelde beleggingsfonds, het Super Winkel Fonds van Annexum. De CCO van NPEX, Alan van Griethuysen, gaf bij elke award-bekendmaking een dreun op een reusachtige beursgong. Opnieuw bleek het vastgoedfonds van Annexum, met winkels verhuurd aan gerenommeerde supermarkten in Nederland, voor het tweede achtereenvolgende jaar voor goud te gaan. Evelyn van Straaten van het fonds nam de ‘stier’, een kunstwerk op zich, in ontvangst.

Meest verhandelde obligatie
Pool Trading, een handelsbedrijf in scheepsmotoren, heeft de wind behoorlijk mee. Het bedrijf uit Sliedrecht handelt en reviseert scheepsmotoren en levert op die manier een grote bijdrage aan verbetering van de duurzaamheid van zeeschepen wereldwijd. Johan van den Bout, Technical Manager Pool Trading, nam de prijs in ontvangst en noemde de ervaring met NPEX ‘een feestje’. Het DNA van Pool Trading kon dankzij de financiering via NPEX namelijk worden behouden. De huidige directie is door een management buy-out eigenaar geworden van Pool Trading.

Meest verhandelde certificaten van aandelen
Ondernemer Martijn Hoogeveen, pionier en oprichter van Icecat, ontving voor de tweede achtereenvolgende keer de NPEX Award voor de meest verhandelde certificaten op de NPEX-effectenbeurs. Hoogeveen vertelde hoe zijn bedrijf uit een webshop ontstond en door slim ondernemerschap bleef groeien. Inmiddels is Icecat wereldwijd marktleider op het gebied van gestandaardiseerde productinformatie. Ondertussen behoort één van de investeringsfondsen van Icecat tot de aandeelhouders van NPEX.

Best communicerende onderneming
Qlayers uit Delft, producent van verfrobots voor het aanbrengen van coatings op industriële oppervlakten, kreeg het podium als het best communicerende bedrijf met een notering op de NPEX-effectenbeurs. CFO Jonno van der Donk vertelde dat de onderneming snel groeit en benadrukte het belang van transparantie voor beleggers. Van der Donk noemde de award een verrassing en sprak zijn waardering uit voor de steun van de NPEX-beleggers.

Snelst groeiende onderneming
Wijnand van Aalst van deVan Aalst Group ontving de award voor de snelst groeiende onderneming op de NPEX-effectenbeurs. Van Aalst vertelde over de groei van het bedrijf uit Dordrecht, dat actief is in de maritieme en offshore-industrie, en de uitdagingen tijdens de coronaperiode. CFO Cees Zuur kondigde trots een geplande aandelenemissie op de NPEX-effectenbeurs aan om verdere groei te ondersteunen.

Na de uitreiking vond er een netwerkborrel plaats. De vijf winnaars werden volop gefeliciteerd met de NPEX Awards. CEO Mark van der Plas kijkt tevreden terug op de uitreiking: “Het stemt mij trots dat deze prachtige bedrijven gekozen hebben voor NPEX.”

Van links naar rechts:
Mark van der Plas (CEO NPEX), Wijnand van Aalst (CEO Van Aalst Group), Cees Zuur (CFO Van Aalst Group), Evelyn van Straaten (Senior Investor Relations Manager Annexum), Jonno van der Donk (CFO Qlayers), Johan van den Bout (Technical Manage Pool Trading), Martijn Hoogeveen (CEO Icecat), Alan van Griethuysen (CCO NPEX).