21 december 2020

  • Uitgifte 8%-obligaties door I Love Sushi Beheer BV om snelle expansie
    franchiseorganisatie te financieren;
  • Sushi-keten leent maximaal €1.750.000 en krijgt een notering aan de NPEX-effectenbeurs;
  • I Love Sushi is een van de grote spelers in thuisbezorging en take-away van verse
    Japanse gerechten.

HUIZEN – Sushiketen I Love Sushi Beheer BV gaat voor maximaal €1.750.000 aan obligaties uitgeven via de NPEX-effectenbeurs met als doel het aantal vestigingen van de franchiseorganisatie in Nederland fors uit te breiden. De opbrengst van de vijfjarige obligatielening met een jaarlijkse rente van 8% wordt gebruikt om voor het eind van 2022 meer dan 50 vestigingen op nieuwe locaties te openen. Daarmee komt de landelijke franchiseketen over twee jaar op bijna 100 vestigingen. 

Vanuit de vestigingen van I Love Sushi worden sushi en andere Japanse gerechten, die vers van het mes worden bereid, bezorgd aan huis. Het publiek kan de bestellingen ook afhalen op de locaties. I Love Sushi is na de start in 2016 inmiddels de grootste sushi-keten die actief is op de Nederlandse markt.

I Love Sushi is een totaalconcept, waarbij de geselecteerde franchisenemers hun vestiging ‘turn-key’ opgeleverd krijgen en na een training aan de slag kunnen. De moederorganisatie bewaakt het merk en de kwaliteit en faciliteert het online portal waar de bestellingen kunnen worden geplaatst. De formule behelst een scherpe prijsstelling en richt zich op een breed publiek. Franchisers betalen een deel van hun omzet als fee aan franchisegever I Love Sushi.

Oprichter/directeur Gordon Yuk Lung Yuen (32) is afkomstig van een bekende Chinese horeca-familie uit Hilversum. Veel franchisenemers van I Love Sushi behoren tot de 2e en 3e generatie van Chinese horeca-families, die bovendien praktijkervaring hebben met de bereiding van sushi en andere Aziatische  gerechten.

De populariteit van I Love Sushi is volgens Yuen te danken aan de kwaliteit van de keuken en de versheid, de gunstige prijsstelling ten opzichte van de concurrentie en de kracht van het merk. De huidige 47 vestigingen zijn verspreid over heel Nederland met accenten in de Randstad. ,,De uitbreiding naar bijna 100 franchisenemers in de komende twee jaar is realiseerbaar en het geeft ons de noodzakelijke schaalgrootte om ook landelijke marketing te gaan doen”, aldus Yuen.

De franchiseorganisatie I Love Sushi heeft het afgelopen jaar de omzet fors zien groeien tot naar verwachting €2,6 miljoen met een EBITA van ruim €1,2 miljoen. Het bedrijf is 100%- coronaproof, omdat de omzet uitsluitend via veilige thuisbezorging en take-out wordt behaald. De franchiseorganisatie rolt een ambitieuze agenda uit op het terrein van duurzaam ondernemen.