LCS Piping – Groei door in te spelen op de wens van de klant

Door de bedrijfsvoering in te richten naar de ontwikkelingen in de markt maakt LCS Piping zich klaar voor groei. Het bedrijf is specialist in het buigen, samenstellen en lassen van materialen voor onder andere de luxe jachtbouw industrie. Vanaf nu kunnen klanten bij LCS Piping terecht voor één samenwerkingspartner voor engineering, productie en montage voor meer gemak en minder risico’s en daarnaast innoveert het bedrijf als reactie op de toegenomen focus op duurzaamheid.

Tijo Bierman, Engineering Manager, vertelt.

Na zijn studie Werkbouw aan de TU Delft, startte Bierman bij K&M Yachtbuilders, een bedrijf dat exact het soort zeilboten bouwde waar hij een grote passie voor had. In de 15 jaren die volgden verbreedde zijn interesse en zijn carrière stap voor stap naar de grotere schepen en -projecten. Zo heeft hij onder meer gewerkt als Project Manager en Project Engineer bij Feadship, De Voogt, Vitters Shipyard en C-Job Naval Architects. Met zijn intrede als Manager Engineering bij LCS Piping keert Bierman terug naar zijn roots; een productie bedrijf dat zich focust op een niche markt. Bierman’s ruime ervaring in de maritieme sector en project management en zijn technisch inhoudelijke specialisme, komen bij LCS Piping goed tot zijn recht. Hier is hij als Manager Engineering sinds september 2022 verantwoordelijk voor het opzetten van de engineeringtak die – naast montage – aan de expertise van productie wordt toegevoegd.

Vertrouwen is doorslaggevend voor succes
De nieuwe divisies van het bedrijf zijn een logisch gevolg van de behoefte vanuit de scheepswerven, geeft Bierman aan. Hiermee pakt LCS Piping het ‘ownership’ over het totale proces rondom leidingen en zullen de werven te maken hebben met één aanspreekpunt en verantwoordelijke partij. Daarmee worden voor hen de risico’s verminderd en wordt de beheersbaarheid van projecten verbeterd. Bierman werd aangewezen als de persoon om de engineeringtak op te zetten en te stroomlijnen. De eerste stap naar succes was het opzetten van allianties met bestaande partijen die hun kwaliteit al bewezen hebben. Bierman kon hierbij rekenen op het brede netwerk dat hij heeft opgebouwd gedurende zijn carrière. Hij wist in 2022 partnerschappen op te zetten met drie engineeringsbureaus die komend jaar als onderaannemer van LCS Piping opdrachten zullen verwezenlijken. De uitdaging voor komend jaar is om ervoor te zorgen dat de nieuwe positionering van LCS Piping bekend wordt in de sector en dat het huidige vertrouwen in de productie expertise van het bedrijf doorvloeit naar de engineering- en montagetakken.

“De vraag uit de markt is er en daar spelen we op in. Vertrouwen in onze kennis, kunde en partnerschappen is hierbij doorslaggevend. Ik ben er van overtuigd dat we onze klanten positief zullen verrassen”, aldus Bierman.

Een groter speelveld
Waar de expansie van LCS Piping met stipt de grootste ontwikkeling is die het bedrijf in 2023 ondergaat, zal ook het aantal markten waarop het bedrijf zich richt worden uitgebreid. Zo wordt de specialisatie in luxe jachten verbreed naar de gehele maritieme sector en meerdere industrieën die gebruik maken van en afhankelijk zijn van leidingen; bijvoorbeeld voor de verwerking en het transport van hun product. Daarbij wordt direct ingespeeld op het duurzaamheidsaspect. Zowel in de scheepsbouw als de brandstofproductie – zoals waterstof en methanol – is een duidelijke groei zichtbaar in de behoefte naar dubbelwandig leidingwerk. LCS Piping beweegt mee in de trend door hier een additioneel focuspunt van te maken.

Bierman vertelt:

“Het produceren van dubbelwandig leidingwerk is complex. Door middel van in-house onderzoek, tests en een continu blik op de markt samen met onze partners, boren we een nieuw specialisme aan. Bij LCS Piping staat duurzaamheid ook hoog op de agenda”.