I Love Sushi

I love Sushi

I Love Sushi is één van de grote spelers in thuisbezorging en take-away van verse Japanse gerechten zoals sushi en poké bowls in Nederland. Wij willen in Nederland groeien van 47 vestigingen naar 100. Deze groei willen wij bereiken door middel van uitgifte van 8%-obligaties door I Love Sushi Beheer BV om de snelle expansie van onze franchise-organisatie te financieren.

Over I Love Sushi

Vanuit de vestigingen van I Love Sushi worden sushi en andere Japanse gerechten, die vers van het mes worden bereid, bezorgd aan huis. Het publiek kan de bestellingen ook afhalen op de locaties. I Love Sushi is na de oprichting in 2017 inmiddels de grootste sushi-keten die actief is op de Nederlandse markt.

I love sushi emissie
I love sushi emissie

I Love Sushi is een totaalconcept, waarbij de geselecteerde franchisenemers hun vestiging ‘turn-key’ opgeleverd krijgen en na een training aan de slag kunnen. I Love Sushi Beheer B.V. bewaakt het merk en de kwaliteit en faciliteert het online portal waar de bestellingen kunnen worden geplaatst. De formule behelst een scherpe prijsstelling en richt zich op een breed publiek. Franchisers betalen een deel van hun omzet als fee aan franchisegever I Love Sushi. De huidige 47 vestigingen zijn verspreid over heel Nederland met accenten in de Randstad. Het streven is om de komende twee jaar het aantal vestigingen in Nederland te verdubbelen om zo een volledig landelijke dekking te creëren. Vanaf 2021 willen wij ook graag uitbreiden naar het buitenland, te beginnen in België en later Duitsland en Frankrijk.

I Love Sushi is gevestigd in Huizen, in Nederland. De werknemers van I Love Sushi zorgen dat nieuwe vestigingsplaatsen voor franchisenemers gevonden worden waarna zij een vestiging turn-key opleveren aan de zorgvuldig gekozen franchisenemer. Vervolgens blijft I Love Sushi bij de vestigingen betrokken om kwaliteitscontroles. De vestigingen van I Love Sushi zijn gericht op de bezorg- en afhaalmarkt van Japanse gerechten. De meest voorkomende gerechten binnen I Love Sushi zijn sushi, sashimi en poké bowls.

Mijlpalen en tijdlijn

I Love Sushi is op 5 januari 2017 opgericht en vanaf dat moment begonnen met het franchise concept. Sindsdien heeft I Love Sushi een enorme groei doorgemaakt. In bijna 4 jaar tijd hebben zij 47 vestigingen geopend. Op dit moment is er al nagenoeg volledige dekking in Zuid-Holland, Noord-Holland en Utrecht. Het doel is om in de komende twee jaar middels het verdubbelen van het aantal vestigingen landelijke dekking te realiseren en uit te breiden naar het buitenland.

Omzet en winst

Markt

I Love Sushi is actief op de markt voor franchise waarbij onze formule zich richt op een Japans concept voor de Nederlandse (en op termijn Europese) thuismarkt (food). Over de afgelopen jaren is de franchisemarkt in Nederland gegroeid. Het aantal franchiseformules in 2017 bedroeg 824. Dit aantal is in 2018 opgelopen naar 836 (+1,1%) en in 2019 naar 921 (+10,1%).  Met betrekking tot de detailhandel food (waar I Love Sushi onder valt) steeg het aantal formules van 94 in 2017 naar 96 in 2018 (+2%) en 108 in 2019 (+12,5%). Ook het aantal vestigingen van de franchiseformules in de detailhandel food steeg. In 2017 waren er in totaal 7.480 vestigingen. Dit aantal is in 2018 gegroeid naar 7.923 (+5,9%) en in 2019 naar 8.119 (+2,5%). De totale omzet van de franchisevestigingen in de detailhandel food was in 2017 € 15 miljard. In 2018 steeg deze omzet naar € 15,7 miljard (+4,7%) en in 2019 naar € 17,1 miljard (+8,9%). Wij bevinden ons dus op een (snel) groeiende markt. I Love Sushi staat op de derde plek van snelste groeiers in de franchisebranche in 2020. De omzet van de ‘food’ branche bedraagt zo’n 45% van de totale omzet van alle franchisevestigingen in Nederland in alle sectoren. Bovendien bevinden wij ons in een significante branche als het gaat om franchiseformules. Daarnaast is COVID-19 een (positieve) wijziging van betekenis in onze financiële prestaties. De omzet van I Love Sushi is sinds COVID-19 gestegen met 25% tot 50%. Dit heeft ermee te maken dat de markt voor afhalen en bezorging enorm is gegroeid sinds de uitbraak van COVID-19 en de gedeeltelijke lockdown.

De verwachting is dat de totale foodmarkt blijft stijgen. Het FSIN voorspelde afgelopen jaar een groei tot 2025 van 23%. Naar verwachting stijgt de Nederlandse foodmarkt van een jaaromzet van € 61 miljard in 2018 naar een omzet van boven de € 80 miljard in 2030.

De Japanse gerechten staan op een vierde plek met een omzet van € 105,6 miljoen in het eerste half jaar van 2018.

De Nationale franchisegids

Management

De heer Y.L. Yuen

De heer Yuen is de bestuurder en algemeen directeur van I Love Sushi. De heer Yuen houdt zich bezig met het vinden van locaties en het onderhouden van contacten met makelaars en privé beleggers van panden, marketing etc. Hij legt de contacten om nieuwe franchisenemers te vinden.

Mevrouw C.S. Wong

Mevrouw C.S. Wong houdt zich bezig met de bouwbegeleiding van nieuwe vestigingen (routing and lay-out). Mevrouw Wong traint en begeleidt franchisenemers in het voortraject. Ze beschikt over een enorme hoeveelheid operationele ervaring.

De heer H.L. Yuen Hee-Loy houdt zich onder meer bezig met de huur contracten, het contact met alle externe adviseurs van finance tot en met juridische zaken. Daarnaast is hij woordvoerder van I Love Sushi.

Structuur

I Love Sushi Beheer B.V. is de originele onderneming waarmee I Love Sushi is begonnen. Dit is nog steeds het bedrijf van waaruit het management opereert. Daarnaast zijn zustervennootschappen opgericht. I Love Sushi Property B.V. gaat huurovereenkomsten aan met betrekking tot de panden waarin een I Love Sushi vestiging komt. I Love Sushi Property II B.V. is opgericht om in de toekomst panden aan te kopen die zich voor ons op een strategische locatie bevinden. AGF Administratie- en Advieskantoor ondersteunt de groepsmaatschappijen en anderzijds de franchisenemers met het voeren van hun administratie. I Love Investments B.V. is na een herorganisatie de houdstermaatschappij van de groep. De heer Yuen houdt de aandelen in I Love Investments B.V. en heeft de aandelenbelangen in de overige vennootschappen in I Love Investments B.V. ingebracht.

Leendoel

Wij willen het geld van de obligaties gebruiken om verder uit te breiden. Wij willen graag voor 31 december 2021 ongeveer 25 nieuwe vestigingen openen, hiervoor hebben wij extra geld nodig. De gemiddelde investering per vestiging is ongeveer €50.000. Aangezien we zo snel groeien willen we onze organisatie op deze groei aanpassen door extra te investeren in personeel, marketing en het hoofdkantoor. Als onderdeel van onze groei zijn wij van plan bedrijfspanden aan te kopen in plaats van te huren. Een deel hiervan kunnen we financieren met een bancaire financiering, het overige deel willen we graag financieren met de obligatielening. Tenslotte willen we ook graag ons duurzaamheidsconcept verder uitbreiden, wij willen graag minder afval uitstoten en meer gebruikmaken van duurzame verpakkingen. Ook hiervoor willen we de obligatielening gebruiken.

Risico’s en zekerheden

Aan beleggen zijn altijd risico’s verbonden. Het belangrijkste risico dat u loopt, is dat I Love Sushi Beheer B.V. geen geld heeft om u terug te betalen of om de rente te betalen. Dit zou onder meer kunnen gebeuren indien er storingen zijn op onze website of op Thuisbezorgd.nl, als de samenwerking met Thuisbezorgd.nl eindigt of als er problemen zijn bij onze leveranciers. Dan kan het zijn dat u niets van de lening terugbetaald krijgt en dat u geen rente krijgt.

Er worden verder geen zekerheden geboden. Voor de volledige risicoanalyse verwijzen wij u naar het prospectus en het informatiedocument.

Tarieven

Onderstaand zijn de tarieven weergegeven die NPEX hanteert.

NPEX-rekening gratis
Geld storten gratis
Inschrijfkosten emissie 1% éénmalig
Servicekosten 0,05% per maand*

*Te berekenen over de nominale waarde van de obligaties in portefeuille op coupon betaaldatum en te verrekenen met de (maandelijkse) rentebetaling.

Bekijk de effecten:

 Klik op de onderstaande knop voor het prospectus en overige documentatie:

Aanbod op NPEX-effectenbeurs: