NPEX

Beleggers kunnen rechtstreeks investeren in het ​mkb en het ​mkb kan groeifinanciering ophalen door het uitgeven van aandelen of obligaties. Hierdoor kunnen mkb​-ondernemingen weer groeien en nieuwe activiteiten ontwikkelen, ook als hun bank niet thuis geeft. Beleggers zijn op zoek naar rendement en krijgen de mogelijkheid te beleggen in ​ondernemingen en ondernemers waar ze voorheen geen toegang toe hadden.

Proces NPEX

Beleggen brengt risico’s met zich mee. NPEX begrijpt dat. Daarom laat NPEX niet ieder bedrijf toe. Bedrijven moeten aan bepaalde voorwaarden voldoen en worden streng gecontroleerd:

1. NPEX doet een kredietcheck;
2. Financieel due dilligence wordt uitgevoerd door een onafhankelijk corporate finance kantoor;
3. Risico’s en kansen worden in een prospectus verwoord.

De rente ​lijkt hoog. Deze is voor professionele beleggers marktconform waar particuliere beleggers van mee kunnen profiteren.

NPEX is een beleggingsonderneming met een vergunning van de Autoriteit Financiële Markten. NPEX staat onder doorlopend toezicht van de AFM en DNB. Onder de aandeelhouders van NPEX bevindt zich Inkef Capital, een dochteronderneming van pensioenfonds ABP. Het Ministerie van Economische Zaken heeft in mei 2014 NPEX financieel ondersteund.


Groeifinanciering aanvragen

NPEX als alternatief voor groeifinanciering

Via NPEX kunnen ondernemingen groeifinanciering ophalen door middel van het uitgeven van aandelen of obligaties. 
Lees meer →

Via NPEX beleggen in het ​mkb

Investeren en een goed rendement ontvangen​? ​Via NPEX kunt u beleggen in ​mkb-ondernemingen waar u wat mee heeft en waar u in gelooft. U kunt net als banken beleggen in ondernemingen die samen de motor achter onze economie vormen.

Lees meer →