NPEX de MKB-Beurs

Waar ondernemers en investeerders elkaar vinden

Beleggers kunnen rechtstreeks investeren in het ​mkb en het ​mkb kan geld ophalen door het uitgeven van aandelen of obligaties. Hierdoor kunnen mkb​-ondernemingen weer groeien en nieuwe activiteiten ontwikkelen, ook als hun bank niet thuis geeft. Beleggers zijn op zoek naar rendement en krijgen de mogelijkheid te beleggen in ​ondernemingen en ondernemers waar ze voorheen geen toegang toe hadden.

Beleggen brengt risico’s met zich mee. NPEX begrijpt dat. Daarom laat NPEX niet ieder bedrijf toe. Bedrijven moeten aan bepaalde voorwaarden voldoen en worden streng gecontroleerd:

1. NPEX doet een kredietcheck;
2. Financieel due dilligence wordt uitgevoerd door een onafhankelijk corporate finance kantoor;
3. Risico’s en kansen worden in een prospectus verwoord.

De rente ​lijkt hoog. Deze is voor professionele beleggers marktconform waar particuliere beleggers van mee kunnen profiteren.

NPEX is een beleggingsonderneming met een vergunning van de Autoriteit Financiële Markten. NPEX staat onder doorlopend toezicht van de AFM en DNB. Onder de aandeelhouders van NPEX bevindt zich Inkef Capital, een dochteronderneming van pensioenfonds ABP. Het Ministerie van Economische Zaken heeft in mei 2014 NPEX financieel ondersteund.

NPEX voor ondernemingen

Alternatief voor financiering

Via NPEX kunnen ondernemingen hun activiteiten financieren door middel van het uitgeven van aandelen of obligatieleningen. MKB-ondernemingen krijgen zo net als multinationals toegang tot alternatieven naast de bank.

Lees verder

NPEX voor beleggers

Beleggen in het MKB

U wilt investeren en een goed rendement ontvangen. Op NPEX kunt u beleggen in MKB-ondernemingen en beleggingsfondsen waar u wat mee heeft en waar u in gelooft. U kunt net als banken beleggen in ondernemingen die samen de motor achter onze economie vormen.

Lees verder